Aanslag in Brussel en waarom België de confrontatie met islamitische Jodenhaat uit de weg blijft gaan

gangster

Een paar dagen geleden schreef ik hier hoezeer de angst leeft binnen Joodse leiderschap in Antwerpen en in België in het algemeen, om de radicale belijders van de Islam en meer bepaald het islamitische antisemitisme te confronteren. Helaas werd die angst tot nog toe enkel overtroffen door de angst die nazindert sinds de bloedige aanslag in het Brussels Joods Museum van 24 mei jl. toen een Franse jihadist en Syriëstrijder 4 mensen executeerde, enkel omdat ze vermoedelijk Joods en/of Israëli waren of omdat ze werkten onder de vlag van de Joodse zaak.

Die houding onder de Belgisch Joodse gemeenschap is niet ongewoon maar weerspiegelt wat algemeen leeft in België dat nog steeds moeite heeft om de dingen bij hun ware naam te noemen: het agressieve moslim antisemitisme is in opmars (in België en in Europa) en niemand in ons land die dat vooralsnog openlijk durft aan te klagen. Het woord islamofobie loert voortdurend om de hoek en wordt telkens uit de kast gehaald om elke criticus die dit soort antisemitisme aan de kaak durft te stellen, onverbiddelijk neer te sabelen.

De linkerzijde in ons land heeft blijkbaar de radicale politieke Islam omarmd als een nieuwe vorm van bevrijdingstheologie en gaat, om die nieuwe alliantie tussen links en radicaal anti-Joods islamisme te onderstrepen, met om het even welke Belgische moslim in zee die zich openlijk kant tegen het bestaan van de Joodse staat en tegelijk opteert voor een bedenkelijk Palestijnse gewelddadig nationalisme, gedrenkt in pure aloude Jodenhaat, waarin totaal geen plaats is voor Israël noch voor het Joodse volk.

Als voorbeeld van linkse commentaar die volgde op de aanslag en hoe de verantwoordelijkheid ervoor handig wordt gepareerd en afgewenteld op de Joden en op Israël, gelden enkele bizarre uitspraken van Ludo De Brabander, spreekbuis en leider van Vrede vzw. Dat is een door de Belgische staat zwaar overgesubsidieerde ngo, die onder het etiket van ‘vrede’ iedereen steunt die openlijk ijvert voor de ondergang van de Joodse staat, gesmoord in bloed en geweld:

“Vrede vzw betreurt dat sommige politici misbruik maken van deze aanslag om haatboodschappen te verspreiden en proberen de legitieme strijd voor de Palestijnse rechten in diskrediet te brengen. [..]

Ludo De Brabander, spreekbuis en leider van Vrede vzwAls actieve organisatie binnen de BDS-beweging (Boycott, desinvesteringen en sancties) die zich richt tegen het bezettingsbeleid van de Israëlische regering verwerpt Vrede vzw deze beschuldiging uit de mond van politici die hun hele politieke loopbaan in het teken van haat en racisme hebben geplaatst. Het is schandalig dat ze op die manier een gruwelijk drama proberen te recupereren om hun eigen beleid van discriminatie, kolonisatie en repressie in de Palestijnse gebieden te vergoelijken. [..]

We aanvaarden niet dat op de rug van onschuldige slachtoffers verklaringen worden gebracht die louter tot doel hebben om de kritiek op de Israëlische kolonisatie en mensenrechtenschendingen in de kiem te smoren.”

De boodschap van Vrede vzw samengebald in één zin: Al wat de Joden in Europa (en elders in de wereld) wordt misdaan is allemaal de schuld van Israël. Noem maar op: de Joodse kinderen die in Toulouse in 2012 werden neer gemitrailleerd door de moslim Jihadist Merah? Drie doden tijdens aanslag in Joodse instellingen in Kansas City? Vijf doden in een bus toeristen in het Bulgaarse Burgas? Zoek niet verder naar de schuldige: het is Israël.

Allemaal onzin. Het draait helemaal niet om Israël maar louter om de Joden, in en buiten Israël, enkel en alleen omdat ze Jood zijn. Om al wat de Joden doen of wat hen onterecht en met misdadige intenties wordt aangewreven “dat ze het wel gedaan zullen hebben” of “waar de Joden, Israël of de Mossad wel weer zullen achter zitten” en meer van die gore antisemitische flauwe kul.

Vrede vzw komt opelijk uit voor haar actieve samenwerking met BDS, de antisemitische organisatie geleid door Omar Barghouti, die openlijk ijvert voor een totale boycot van Israël en niet enkel van producten en diensten van Israëlische ‘nederzettingen’ in de Palestijnse gebieden. Meer in bijzonder worden die bedrijven geviseerd die zich bevinden in de gebieden die, conform de Oslo Akkoorden van 1993, onder Israëlisch gezag staan en waar duizenden Westbank Palestijnen aan de slag zijn die daar de hoogste lonen in de hele Arabische wereld voor krijgen uitbetaald. Een detail dat zowel BDS èn Vrede vzw compleet verzwijgt.

Zolang organisaties zoals Vrede vzw zich opwerpen als wegbereider voor het islamitische antisemitisme in ons land, gelegaliseerd en stevig gefinancierd door de Belgische staat, waardoor België zichzelf de facto belet om het snel om zich heen grijpend islamitisch antisemitisme kordaat aan te pakken en met wortel en al uit te roeien, net zolang zal het onverminderd blijven doorwoekeren.

Dan zal ook de angst onder de Joden van België voor nieuwe aanslagen blijven doorleven en volkomen gegrond zijn. Dan is de aanslag in Brussel slechts een voorspel en wellicht copycat voor vele andere antisemitische aanslagen die in ons land en in de rest van Europa nog zullen worden uitgevoerd.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Commentary Magazine:
  ♦ The Brussels Shooting and Why Europe Won’t Confront Islamic Jew-Hatred; door Tom Wilson [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Syriëstrijder opgepakt als mogelijke dader van aanslag in Brussels Joods Museum [lezen]
 • Vlaamse Antwerpse pro-Israëlblogger eist 24/7 politiebewaking èn gratis koffiekoeken [lezen]
 • Onderzoek naar viervoudige antisemitische Jodenmoord in Brussel zit muurvast [lezen]
 • Moord in Brussels Joods museum: Wanneer wordt iedereen wakker?; door Rolene Marks [lezen]
 • Vier doden tijdens brutale aanslag in het Joods Museum van België te Brussel [lezen]
 • Videobeelden van de aanslag Joods Museum: politie vraagt medewerking v/h publiek + 3 video’s [lezen]
 • Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat [lezen]
 • Pogrom in Brussels Joods Museum van België: Ik ben sprakeloos! [lezen]
 • Ongeziene verhoogde veiligheidsmaatregelen voor Antwerpse Joden een maat voor niets [lezen]
 • 30 jaar geleden: bomaanslagen in Parijs (Rue Copernic) en Antwerpse Diamantwijk [lezen]

Islamitisch antisemitisme:

 • In Brussel is de strijd tegen het islamistisch antisemitisme noodzakelijk en verre van gewonnen… [lezen]
 • Shimon Peres ongerust over toenemend antisemitisme in België [lezen]
 • Eén kwart Brusselaars zijn moslims: antisemitisme rechtevenredig in opmars [lezen]
 • Helft van Brusselse moslimmigranten antisemitisch: Jodenhaat=Israëlhaat [lezen]
 • Brussel: Joods meisje Océane afgetuigd door 5 medeleerlingen van Marokkaanse origine [lezen]
 • Belgische Oceane Sluijzer spreekt: ‘Ik raakte eraan gewend dat ze me een vuile Jodin noemen’ [lezen]
 • Waarvoor zijn we bang om onze waarden aan nieuwkomers op te dringen? door Lukas Vander Taelen [lezen]
 • De wedergeboorte van het bloedsprookje op manifestatie te Brussel van 12 mei [lezen]
 • Brussel: Joodse juristen vormen werkgroep om toenemend antisemitisme in Europa te bestrijden [lezen]
 • De nieuwe gedaante van het westerse antisemitisme: Anti-Zionisme door Emanuele Ottolenghi [lezen]
 • Brussels chirurg gaat door het lint tegen Joodse stagiair: ‘Keer terug naar de gaskamers! Sieg Heil!’ [lezen]
 • Islamitisch antisemitisme in België – Manfred Gerstenfeld interviewt Mark Elchardus [lezen]
 • Het Europese antisemitisme en de angst voor de moslims; door Timon Dias [lezen]
 • Eén kwart Brusselaars zijn moslims: antisemitisme rechtevenredig in opmars [lezen]
 • De Joden worden uit Brussel verdreven door Morten Messerschmidt [lezen]
 • O dierbaar België – O Heilig Land der Antisemieten – Onze ziel en ons hart zijn u gewijd! door Omri Ceren [lezen]
 • Toenemende radicalisering bij Belgisch-Marokkaanse moslims [lezen]
 • Amerikaanse ambassadeur veroorzaakt rel te Brussel door moslim antisemitisme te vergoelijken [lezen]

2 gedachtes over “Aanslag in Brussel en waarom België de confrontatie met islamitische Jodenhaat uit de weg blijft gaan

 1. Wie kan begrijpen dat zoiets verschrikkelijks zich voordoet in het hart van Europa? Er waren vele tekenen die de Overheid tot alertheid hadden moeten aanmanen.

  Like

 2. In België heerst godsdienstvrijheid. Antisemitisme is bij wet verboden. Maar hoe kun je antisemitisme dat inherent is aan een godsdienst straffen indien je vrij bent een antisemitische godsdienst te belijden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.