Nieuw Palestijns kabinet moet schijn ‘gematigdheid’ hooghouden, terwijl Hamas raketten afvuurt

unityHamaspremier Ismail Haniyeh (l.) en PA charlatan, Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas (r.), kunnen weer samen lachen voor de camera’s; echter, achter de coulissen gaat het er heel wat minder hartelijk aan toe.

Nu dat de landen in de Europese Unie opgelucht ademhalen nadat ze in Marseille één enkele jihadist, de Fransman Mehdi Nemmouche uit Roubaix, in de boeien hebben geslagen die bekend heeft dat hij in Brussel vier mensen heeft geëxecuteerd, zou je normaliter kunnen verwachten dat de Europeanen Israël wat gunstiger gezind zijn in hun strijd tegen tienduizenden soortgelijke jihadisten in de Palestijnse gebieden, vooral in Gaza met vooraan in de rij Hamas en de Islamitische Jihad. Maar nee hoor! Integendeel.

Palestijns eenheidsakkoord en de EU
Terwijl Europa het in zijn broek deed voor slechts één schietgrage jihadist, een jihadist die anderhalf jaar koppensneller was geweest in Syrië – een buurland van Israël notabene ! –  eist de EU opnieuw van Israël dat het de Palestijnse jihadisten in de armen drukt, die vandaag hun nieuwe eenheidsregering voorstellen die werd samengesteld uit indirecte vertegenwoordigers van Hamas, Islamitische Jihad en Al Fatah.

Toen op 23 april 2014 Hamas en Al Fatah hun verzoening bekend maakten haastte de Europese Unie zich om het eenheidsakkoord toe te juichen. Blijkbaar waren de EU-leden ‘vergeten’ dat ze Hamas, een zijtak van de Egyptische Moslim Broederschap, èn de gewapende vleugel van Hamas met name de Al Qassam Brigades, met inbegrip van de Islamitische Jihad!, in 2005 allen op hun eigen zwarte lijst van verboden terreurorganisaties hadden geplaatst. Iemand zou hen daar toch eens dringend aan moeten herinneren.

De Verenigde Staten houden die hete jihadisten appel nog wat van zich af met een John Kerry die Abbas telefoneerde en hem waarschuwde dat de nieuwe eenheidsregering Israël moet erkennen en het geweld afzweren. Net hetzelfde wat ook de EU-landen herhalen. Net alsof je een krododil opeens zou kunnen leren overleven op sla, tomaat en komkommers. Alleen Europeanen trappen blijkbaar nog in dergelijke onzin.

Palestijns schijnkabinet
Echter, Abbas heeft de boodschap begrepen en is al weken bezig een soortement regering te vormen van allemaal ‘neutrale’ figuren, terwijl achter de coulissen Hamas, Islamitische Jihad en Al Fatah keurig de touwtjes in handen houden. Die nepregering laat Hamas en Islamitische Jihad toe om hun gewapende strijd en de vernietiging van Israël te blijven prediken en uitvoeren door middel van aanslagen en raketbeschietingen, zonder dat Abbas daar verantwoordiging voor moet afleggen. Tenminste, dat hoopt hij toch.

Een handige truuk waarin alle Palestijnse betrokken partijen zich in kunnen vinden, terwijl de stroom van miljarden euro’s en dollars hulpgelden onverminderd blijft aanzwellen. En om die poen is het immers te doen. Israël krijgt dan automatisch de schuld van de EU-landen en de VS omdat het dat Palestijnse schijnkabinet van gematigde neutrale figuren niet genegen is en zelfs met een regelrechte boycot dreigt van de Palestijnse Autoriteit.

De rakettenterreur gaat door
Ten bewijze dat het Hamas nog steeds menens is om Israël met geweld van de kaart te vegen, werden er vanuit de Gazastrook de voorbije twee dagen opnieuw twee qassamraketten afgevuurd die gelukkig in open gebied in de omgeving van Eshkol neerstorten, zonder veel schade aan te richten noch mensen te verwonden. Deze maandagochtend heeft de Israëlische Luchtmacht meteen een tegenaanval gelanceerd en twee terroristenbolwerken gebombardeerd.

Business as usual dus, en met of zonder ‘gematigd’ Palestijns eenheidskabinet, is niets dat er op wijst dat de oorlog van jihadistische terreur tegen Israël ten einde loopt. Israël heeft Abbas reeds vooraf gewaarschuwd dat vanaf het ogenblik de installatie van de nieuwe eenheidsregering een feit zal zijn, het Abbas persoonlijk verantwoordelijk zal stellen voor elke raket die vanaf Gaza op haar grondgebied wordt afgevuurd.

door Brabosh.com

3-PA-flagsPalestijnse nationale eenheid. Drie op een rij. Vlaggen van l. naar r.: Al Fatah, Hamas en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). De laatste is sinds Arafat ook de nationale vlag van ‘Palestina’ en sinds 1993 ook die van de Palestijnse (Nationale) Autoriteit.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Rocket fired from Gaza falls in southern Israel – No casualties or damage reported [lezen]
  ♦ Israel strikes two Gaza targets after rocket fire – Sorties come after two projectiles hit Israel in recent days; door Lazar Berman [lezen]
  ♦ Israel to withhold PA tax transfers ahead of unity announcement – US said to have told Israel it won’t recognize Abbas’s new government for now; top Israeli ministers convene ahead of Monday’s expected Ramallah ceremonies; door Adiv Sterman [lezen]
  ♦ Netanyahu: PA unity government will ‘strengthen terror’ – Ahead of official declaration of new Fatah-Hamas leadership, PM calls on international community to boycott Palestinian Authority; door Marissa Newman [lezen]
  ♦ Hamas: Mashaal to make diplomatic trip to Moscow – Spokesman says Russia extended invitation to exiled leader during meeting with Gaza leadership; door Spencer Ho [lezen]
  ♦ Egyptian bill bans tunnel digging to Gaza – Legislation intended to crack down on conduit into Hamas-controlled Strip, but some say it does not go far enough; door Elhanan Miller [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ IAF Strikes Gaza Terror Targets – IAF aircraft hit two terror targets in Gaza, hours after a rocket hit the Eshkol Regional Council in southern Israel; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Netanyahu Condemns Europe on Stance Favoring Fatah-Hamas Unity – Governments that harshly condemn the Brussels murders, ‘speak in friendly tones about unity government with Hamas’; door Gil Ronen [lezen]
  ♦ European Union Welcomes PA-Hamas Unity – EU praises new alliance between PA and Hamas – even though Hamas is on the EU’s official list of terrorist groups; door Ari Yashar [lezen]
  ♦ Hamas Rejects Unity Government Unless Zero-Hour Demand Met – Hamas tells Fatah it will refuse to join government unless Ministry of Prisoners remains in last minute demand; door Ari Yashar [lezen]
  ♦ Hamas-Fatah C’tee Will Be in Charge of PA Security – Will Israel coordinate security matters with Palestinian unity government security committee that includes Hamas?; door Gil Ronen [lezen]
  ♦ No ‘Immediate’ US Support for Hamas Unity Government – Kerry ‘expresses concern’ on phone with Abbas, ahead of Monday swearing in of unity government with terrorist group Hamas; door Ari Yashar [lezen]

2 gedachtes over “Nieuw Palestijns kabinet moet schijn ‘gematigdheid’ hooghouden, terwijl Hamas raketten afvuurt

 1. Door erkenning & samenwerking van EU/US met deze terreur regering laten zij zien dat ze hun morele kompas totaal zijn verloren, welke draai ze er ook aan geven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.