Vlaamse Antwerpse pro-Israëlblogger eist 24/7 politiebewaking èn gratis koffiekoeken

bloggersdilemma2

Laatst bijgewerkt: maandag, 2 juni 2014 om 15u55'

Uiteraard is deze blogtitel sarcastisch bedoeld maar bij deze wil ik iedereen en in het bijzonder collega pro-Israëlbloggers en -activisten die in een zelfde situatie verkeren zoals ik, waarschuwen voor het volgende. Een gratis doordenkertje als het ware en dat op zondagochtend.

Dominique SabrierAlles heeft natuurlijk te maken met de bloedige aanslag op het Joods Museum van België en in de nasleep daarvan de disproportionele machtsontplooiing van de ordediensten die daarop volgde. Hoewel de aanslag in Brussel plaatsvond, lijkt 50 kilometers verder Antwerpen al zeven dagen op een belegerde burcht en daar heeft niemand wat aan, niét de Joden en nog het minst van al ikzelf die in deze buurt woon. Alleen maar hinder en ergernis.

Zoals bekend (of niet bekend) is het getroffen Joods Museum van België te Brussel net zoals deze blog een privé initiatief van niet-Joden, vandaar dat het museum ook op een zaterdag geopend was (de heilige Joodse sabbat) toen de aanslag plaatsvond.

Bovendien zijn naast de twee Joodse Israëliërs ook twee niet-Joodse slachtoffers gevallen. Daar verschijnt maar weinig over de pers en dat irriteert me wel wat. Naast het Israëlisch echtpaar Mira en Emmanuel Riva, werden ook gedood de 66-jarige Française Dominique Sabrier (plaatje rechts) en de student  Alexandre Strens van Belgische nationaliteit (plaatje hieronder).

Strens was het vierde slachtoffer, die voor zijn leven vocht in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis. De jongeman was aan de slag aan het onthaal van het Joods Museum toen de schutter binnenkwam. Strens studeerde aan de KU Leuven en ging amper enkele maanden geleden voor het museum werken.

Alexandre Strens

De dader heeft met zijn aanslag vijf statements willen maken en dat blijkt uit zijn verschillende doelwitten die hij heeft getroffen:

1. Joden en hun instellingen, scholen, synagoges enz. zijn nergens veilig, niet in Israël maar ook nergens in de Diaspora, dat heeft niks met Israël te maken maar enkel met Jood van geboorte te zijn;

2. Joodse Israëliërs zijn overal een potentieel doelwit; dus niét de Bedoeïense, noch de christen noch de Arabische Israëliërs worden geviseerd, hoewel die bijna een kwart van de bevolking van Israël uitmaken;

3. De staat Israël, de natiestaat van het Joodse volk, ligt als dusdanig permanent onder vuur, zowel fysiek, geografisch, cultureel, diplomatisch, economisch, kortom op alle terreinen van het maatschappelijk leven;

4. Om het even welk museum dat als thema heeft of promoot zoals de Joden, het Jodendom, Israël en/of de Holocaust is een doelwit en kan het voorwerp zijn van boycot, verbod, vandalisme tot en met bloedige aanslagen;

5. Iedere leek die werkt met, voor of banden onderhoudt met Joden en/of Israël is een potentieel doelwit, daar zijn de twee niet-Joodse slachtoffers in het Joods Museum van België het concrete bewijs van, zij werden koudweg geëxecuteerd; voor de Joden of voor Israël ijveren of werken kan u letterlijk het leven kosten.

Over punt 5 gaat dit kritisch artikel.

Deze ochtend las ik in De Zondag, een zondagse editie van de Gazet van Antwerpen, dat de een of andere minderjarige nitwit een dreigtweet heeft gezonden naar Joel Rubinfeld, de voorzitter van de Belgische Liga tegen het Antisemitisme, met de boodschap: “Ik ben de verantwoordelijke, jouw beurt komt snel.”

rubin02a

Daar moest ik eens hard om grijzen, hoewel het een ernstig strafbaar feit is en blijft. Ik bedoel maar: dat soort dreigberichten krijg ik al jaar en dag toegezonden, telefonisch, via email, twitter, Facebook, goed verpakte PC virussen enz. Dat begon in 2003 toen ik op mijn website Verzet.org over de Holocaust, collaboratie en verzet begon te publiceren en dat is alleen maar exponentieel blijven toenemen sinds ik in januari 2009 begon te bloggen over Israël.

Wat ik met al die troep doe? Niks. Helemaal niks. Dumpen. Deleten. Negeren. Spamfilters gebruiken. PC grondig beveiligen. Verschillende anti-virus programma’s door elkaar gebruiken en tijdig updaten. Computer dagelijks scannen  Af en toe een nieuw telefoon- of gsm nummer aanvragen.  Enz. Na enkele computercrashes – en alles kwijt – wist ik het wel:  over Joden en/of Israël bloggen of schrijven is pure ellende opzoeken.

terminMaar veel meer dan gewone ergernis en wat schade aan PC of softwareprogramma’s en kapotte telefoons, die deze antisemitische muskieten veroorzaken, is het niet en wordt het ook nooit. De daders zijn bijna altijd ‘minderjarige’ pubers, die zich vanachter hun PC Hercules wanen, en als een Grote Verdelger, een Terminator of Exterminator hun virtuele kanonnen leegschieten op al wie pro-Joods en/of pro-Israël is.

Bleke graatmagere computernerds met een halve centimeter eelt op hun duimen van het 24/24 uur gewelddadige PC spelletjes te spelen, die als de verveling weer toeslaat, serieuze mensen trachten den duvel aan te doen. Bah!

De echt gevaarlijk mannen, komen overdag op een zaterdagmiddag en halen een kalashnikov boven, moorden, trekken na afloop beleefd de deur weer dicht, eisen niks op, zeggen niks, maken geen lawaai en verdwijnen voorgoed de mist in, even geruisloos als ze zijn opgedaagd. Tegen zo iemand is niks te beginnen. Heb je totaal geen verweer, kan je je ook niet tegen wapenen of tegen indekken.

Zolang die killer aan mijn deur voorbij blijft gaan, kan ik het wel alleen af. Ik bewaak mezelf wel. Wie zou mij anders komen helpen? Mijn Joodse buren? Die hebben het veel te druk met zichzelf te bewaken. Velen van hen houden niet eens van Israël en een groot deel erkent niet eens het bestaansrecht van de Joodse staat. Voor hen ben ik gewoon krapuul van de bovenste plank, ik, met mijn kaki-kleurig petje van het IDF (Israëlisch Leger/Tsahal).

Tot slot: Deze ochtend heb ik koffiekoeken gegeten, die ik zelf afgehaald en betaald heb bij brood- en banketbakkerij Teijsen op het Mechelseplein te Antwerpen. Ze zijn niet zo lekker als die van de Joodse bakker en patisserie Kleinblatt die een paar dagen terug door orthodoxe Joodse kinderen gratis werden uitgedeeld aan de extra bewakingsagenten van de Joodse instellingen, maar ik had er gewoon veel goesting in. En ’t heeft mij gesmaakt.

door Brabosh.com

shooter


Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Onderzoek naar viervoudige antisemitische Jodenmoord in Brussel zit muurvast [lezen]
  • Moord in Brussels Joods museum: Wanneer wordt iedereen wakker?; door Rolene Marks [lezen]
  • Vier doden tijdens brutale aanslag in het Joods Museum van België te Brussel [lezen]
  • Videobeelden van de aanslag Joods Museum: politie vraagt medewerking v/h publiek + 3 video’s [lezen]
  • Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat [lezen]
  • Pogrom in Brussels Joods Museum van België: Ik ben sprakeloos! [lezen]
  • Ongeziene verhoogde veiligheidsmaatregelen voor Antwerpse Joden een maat voor niets [lezen]

3 gedachtes over “Vlaamse Antwerpse pro-Israëlblogger eist 24/7 politiebewaking èn gratis koffiekoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.