Israëlisch leger sluit reeks antisemitische publicaties van Hamas in de PA-gebieden op de Westbank

antisem-palest
Met het eenheidsakkoord van 23 april jl. tussen Hamas en Al Fatah en een nieuwe Palestijnse regering in de steigers, komen Hamas en verwante terreurorganisaties steeds openlijker met hun genocidale Jodenhaat naar buiten.

Eén van de manieren om hun genocidale boodschap, hun toewijding tot de Jihad jegens de Joodse staat en hun dreigement heel Palestina van Joden te bevrijden “van de zee tot aan de rivier” te verspreiden, gebeurt naast TV uitzendingen ook via de klassieke media, kranten, dagbladen en uiteraard via het internet en de sociale media.

Een voorbeeld is de cartoon hierboven, die op maandag, 19 mei 2014 werd gepubliceerd in de Hamaskrant Falastin, een rauwe antisemitische cartoon waarbij nieuwe Joodse immigranten met de dood worden bedreigd. Op de cartoon is te zien hoe Joodse immigranten met hun vrouwen en kinderen, getekend volgens antisemitische stereotypes compleet met baarden en haakneuzen zoals die algemeen in het M-O (en ook in het Westen) leven, recht naar hun ondergang stappen.

Volgens Hamas wacht de immigranten het graf, dat hier getekend werd in de vorm van een Israëlische landkaart. Het bijschrift leest: “Israël maakt zich klaar om golven van nieuwe immigratie uit Frankrijk en de Oekraïne op te vangen.” Het opschrift op de grafsteen leest: “Graf van de indringers.” De Palestijnen kijken met woeste blik naar de Franse en Oekraëinse Joden die naar Israël vluchten, op de loop voor het toenemend antisemitisme in hun landen en beloven hen een Palestijns “passend onthaal” in Israël…

De krant Falastin, een productie van Hamas, wordt verspreid in de Gazastrook en in delen van de Palestijnse Autoriteit op de West Bank. Falastin wordt ook in het Engels uitgegeven als ‘Palestine‘, waar deze in het Westen gretig aftrek vindt bij Israëlbashers, antisemitische individuën en organisaties en zogenaamde pro-Palestijnse niet-gouvermentele organisaties in het algemeen. Daarnaast geeft Hamas nog twee andere kranten uit in de Palestijnse gebieden (Gaza + Westbank) met name Al-Resala en Al-Istiqlal.

Israël ziet deze nieuwe door Hamas georchestreerde antisemitische haatgolf op de Westbank, al geruime tijde met lede ogen aan en besloot onlangs in te grijpen. Of dit de Jodenhaat zal indijken is een andere vraag.

Op woensdag 28 mei 2014 zijn eenheden van het Israëlische Leger (IDF) binnengedrongen in het gebied van de Palestijnse Autoriteit en hebben met succes een hele reeks uitgevers van antisemitische publicaties opgedoekt waaronder verschillende die banden hebben met – of gecontroleerd worden door – Hamas, waaronder de drie hierboven geciteerde Hamaskranten: Falastin, Al-Resala en Al-Istiqlal.

Die drie nieuwsbladen worden sinds april 2014 uitgegeven en verspreid door het Hamasbedrijf Al-Ayyam dat gevestigd is in Ramallah op de Westbank. De managers van Al-Ayyam verklaarden tegenover het persagentschap AFP dat Israëlische “ambtenaren hen geïnformeerd hebben dat Israël de druk en distributie van antisemitische uitgaven niet zal dulden.” Of deze IDF interventie de Palestijnse Jodenhaat zal verminderen of wegnemen is weinig waarschijnlijk.

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ With unity on horizon, drive to strip PA of US funding gains ground – Legislators concerned that administration could slow-walk application of law but White House says it won’t fund Hamas; door Rebecca Shimoni Stoil [lezen]
  2. Arutz Sheva:
    ♦ Report: IDF Shuts Down Hamas Publications Warehouse in PA – Publications regularly publish hateful cartoons, articles inciting violence against Jews. But are they gone for good? [lezen]
    ♦ Hamas Threatens Genocide Against Immigrants in Cartoon – Anti-Semitic hate cartoon published in Hamas official daily newspaper as threats of genocide against Jews continue; door Dalit Halevy en Tova Dvorin [lezen]
    ♦ Hamas MP: Jihad is the Only Way to Liberate Palestine – Ahmad Abu Halabiya, a lawmaker with Hamas, called in a recent sermon for jihad against Israel; door Elad Benari [lezen]