Vandaag, 28 mei 2014, wordt over de hele wereld Jeruzalem Dag (Yom Yerushalayim) gevierd

israelkids

Vandaag, 28 mei 2014 wordt over de hele wereld Jeruzalem Dag (Yom Yerushalayim) gevierd, de bijzondere Israëlische nationale feestdag waarop de hereniging van Jeruzalem wordt herdacht en de installering van de Israëlische controle over de Oude Stad in juni 1967.

Religieuze Joden herdenken ook de vervulling van het 2000 jaar oude gebed “Tot volgend jaar in Jeruzalem.”

Tot aan 1967 erkende geen enkel land in de wereld “West-Jeruzalem” als de hoofdstad van Israël en sinds de hereniging van de stad in 1967 erkende ook geen enkel land het herenigde Jeruzalem. Who cares?

Het is een leerzaam en achtenswaardig doel dat de Westerse Wereld de moord op zes miljoen Joden blijft herinneren. Zes miljoen dode Joden eren is voor iedereen een plicht,  maar de gedachten en bekommernissen van de Vlaamse Vrienden van Israël gaan in onze tijd in de eerste plaats uit naar die andere nieuwe zes miljoen levende Joden, die in Israël wonen en wiens bestaan steeds meer in vraag wordt gesteld en de facto fysiek bedreigd wordt.

Dan denk ik vooral aan de recente de moorddadige aanslag in Brussel waarbij vier onschuldige mensen, onder hen twee Israëliërs uit Tel Aviv – Emmanuel en Mira Riva – op koelbloedige wijze werden afgemaakt. De enige reden waarom zij, als toevallige toeristen in een Joods museum, dood moesten was enkel en alleen omdat zij zich op het verkeerde moment op de verkeerde [lees: foute] plaats bevonden.

Am Yisrael Chai!

Het Volk van Israël leeft!

Video: Jeruzalem Dag

Een gedachte over “Vandaag, 28 mei 2014, wordt over de hele wereld Jeruzalem Dag (Yom Yerushalayim) gevierd

  1. Ruim zes miljoen Joodse kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen vonden in christelijk Europa onschuldig de dood in de onbeschrijfelijke hel van de vernietigingskampen. Hoe kon het ooit gebeuren? Wij zijn verplicht hen te blijven gedenken!
    Ruim zes miljoen Joodse kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen leven in de enige Joodse staat ter wereld, omdat ze nergens anders veilig kunnen wonen of nergens anders welkom zijn. Hoe kan het gebeuren? Wij verplicht hen onvoorwaardelijk te blijven steunen!
    Daarom: ga zo door Hugo! Am Yisrael Chai! Tot volgend jaar in Jeruzalem!

    Like

Reacties zijn gesloten.