Paus Franciscus ontpopt zich in Bethlehem als de heilige St. Al-Baba van de ‘Palestijnse Staat’

paus-muur2

“Viva al-Baba!”

(‘Lang leve de Paus!’ in ’t Palestijns…)

Laatst bijgewerkt: dinsdag, 27 mei 2014 om 05u02'

Bethlehem, 25 mei 2014. Paus Franciscus, is momenteel voor een driedaags bezoek op reis in de Levant. Eerst bezocht hij Jordanië, gisteren zondag de Palestijnse Gebieden en als laatste komt vandaag Israël aan de beurt. De Israëliërs hadden graag èn terecht een andere – omgekeerde – volgorde in het reisplan van de Paus gezien, maar Sint al-Baba wilde hiermee aan Israël duidelijk maken dat hij een voorstander is van de oprichting van een onafhankelijke Staat Palestina en dat het de schuld van Israël is dat nog altijd niet voor elkaar werd gebracht.

Free Palestine on the Wall
Tijdens zijn bezoek van gisteren aan de Palestijnse Gebieden, schoffeerde de Paus en passant, andermaal flink de Israëliërs en dat tot groot jolijt van de Palestijnen. Op het plaatje (en in deze video) maakt hij een zogenaamde ‘onaangekondigde'[?] stop aan de Veiligheidsmuur. Die is in feite voor het grootste deel een hekken, dat Israël begin jaren 2000 heeft gebouwd om de Palestijnse terreur te stoppen, toen tussen 2000 en 2003 de ene Palestijnse gewelddadige zelfmoordaanslag na de andere, Jeruzalem en vele andere Israëlische steden teisterde en honderden doden en duizenden gewonden maakte.

don_quichotte2Don Franciscus en zijn ezel Titus op religieuze missie in Palestina

Die ‘toevallig’ uitgekozen plek bleek voor Paus Franciscus een uitgelezen moment voor bezinning en gebed. Op de Veiligheidsmuur kan je niet naast de slogans kijken zoals ‘Free Palestine‘ (Arabisch eufemisme voor ‘Vernietig Israël’) in grote rode letters op de muur geklad, de verf was nog nat, net onder ‘BDS‘, de gekende antisemitische boycot-Israëlbeweging (Boycot, Desinvestering, Sancties) die ijvert voor een totale boycot van de Joodse staat en dus niet enkel van producten afkomstig uit de ‘nederzettingen’.

Links daarvan waar de Paus zijn hoofd tegen de muur zal houden, lees je ‘Pope we need to see someone to speak about justice. Bethlehem look like Warsaw ghetto‘. Als er nu één vergelijking bestaat in de wereld die compleet fout zit, dan is het deze wel. Terwijl in het Getto van Warschau in 1943 tienduizenden Joden stierven van honger, ziekte en ontbering, is er in de Palestijnse Gebieden nooit één Palestijn de hongerdood gestorven. In tegendeel, de gemiddelde levensverwachting van een Palestijn is de hoogste van alle Arabische landen in het Midden-Oosten.

En last but lot least, een harvertederende kleine knaap zwaaiend met de vlag van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) van opperterrorist Yasser Arafat die in de jaren 1970 en 1980 terreur, moord en geweld jegens de Joden tot een Palestijnse cultus verhief en van Jodenmoordenaar een ‘eerzaam’ beroep maakte.

Precies op die ‘toevallig’ en ‘niet uitgekozen’ plek tijdens die totaal ‘onverwachte’ en ‘onaangekondigde’ stop, boog de Paus F. nederig het hoofd tegen de muur en bad voor… eh?… voor de vernietiging van Israël? Of was het toch voor vrede in het Midden-Oosten? Alleszins een politiek statement dat kan tellen hoewel Paus F. zal beweren dat zijn bezoek aan het Heilig Land enkel religieus geïnspireerd is, wars van politiek. In Israël zelf boog men gekwetst en duidelijk gegeneerd het hoofd en besloot men voorlopig maar de andere kant op te kijken, om zeker geen diplomatiek incident uit te lokken.

pope-frans2

Vaticaanse bloemen voor Abbas en stenen voor Israël
Even later reed de Vaticaanse stoeterij naar het Manger Square waar de H. Geboortekerk van Bethlehem staat en waar voor die gelegenheid een grote tribune was neergepoot (plaatje hierboven.) Verwijzend naar het afgesprongen vredesproces die door de VS werden geleid, riep Paus F. de leiders om “moed” te tonen om vrede te bereiken gebaseerd op een tweestatenoplossing zeggende dat “vrede bouwen is moeilijk, maar leven zonder vrede is een constante foltering.”

Uiteraard waren de Palestijnen erg opgetogen over het feit dat Paus F. met een helicopter vanuit Jordanië rechtstreeks naar Bethlehem vloog in plaats van eerst naar bv. Tel Aviv te reizen. Bovendien wordt in het officiële programma van de Paus naar de Palestijnse gebieden verwezen als de Staat van Palestina’ en naar het kantoor van de PA in Bethlehem als het ‘residentiëel paleis’.

Hanan Ashrawi, een boegbeeld van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie zei hierover: “Het feit dat hij rechtstreeks van Jordanië naar Bethlehem gaat, zonder over Israël te reizen, is een stilzwijgende erkenning van een Palestijnse staat.” En… tegelijk een flink stomp onder de gordel van Israël. Al bij al een bezoek van een internationale hoogwaardigheidsbekleder om maar snel te vergeten en compleet te negeren.

Vandaag, maandag 26 mei 2014 is Paus F. op bezoek in Israël. Hij zal er onder meer de Tempelberg bezoeken, de Klaagmuur (Kotel) – waar hij een papiertje tussen de stenen kan schuiven met ‘Free Palestine’ erop of zoiets, en eveneens Yad Vashem zal aandoen, het Holocaust museum in de hoofdstad Jeruzalem. <geeuw>

Palestijns vluchtelingenkamp Dheisheh (Ad Duheisha)

Vluchtelingenkamp Dheisheh
Uiteraard mocht een bezoek aan een Palestijns vluchtelingenkamp niet ontbreken op het programma van de Paus. Dat werd deze keer Kamp Dheisheh – in het Arabisch Ad Duheisha (plaatje hierboven) – even ten zuiden van Bethlehem waar in 1949 door de UNRWA ‘tijdelijk’ ca. 3.400 Arabieren werden ondergebracht dat decennia later meer dan 13.000 inwoners telt.

ad-duh2De oorspronkelijke vluchtelingen, die inmiddels al lang overleden zijn, kwamen uit de omgeving van Jeruzalem en Hebron, maar worden door de Palestijnse Autoriteit met opzet in de kampen in hun eigen Palestijnse gebieden vastgehouden en als een wapen gericht op Israël.

Hier geen lastige vragen van de Paus hoe het komt dat 66 jaar later de vluchtelingen nog altijd in kampen worden vastgehouden in de eigen Palestijnse Gebieden. Je zou normaal gezien toch mogen verwachten dat ze eigen volk vanzelfsprekend hadden geïntegreerd in eigen gebied. Niet dus.

De Paus bracht in de Jeugd Club van Kamp Dheisheh onder meer een bezoek aan een galerij van ‘martelaren’, zonen van kampbewoners die zichzelf hebben opgeblazen in dichtbevolkte Israëlische centra, of die gedood of gevangen werden door het IDF.

De Dheisheh Club wordt gesponsord en uitgebaat door de UNRWA, het VN agentschap dat zijn bestaan enkel dankt aan het hulpverlenen aan deze Palestijnse vluchtelingenkampen.

blueline3

rome2In Rome, waar Vatikaanstad is gelegen, bewaart men ‘goede’ herinneringen aan Jeruzalem. Op het plaatje hierboven is een Romeinse triomfantelijke processie te zien waarin Romeinse overwinnaars Joodse voorwerpen met zich meevoeren, die zij zonet geroofd hebben uit de Tweede Tempel in Jeruzalem. In 70 na Chr. veroverden de Romeinen olv Titus Jeruzalem en vernielden de Tweede Tempel op de Tempelberg.

Daar waar precies op dezelfde plek voorheen die Joodse Tempel stond, prijken sinds de 7de eeuw na Chr. de Al Aqsa Moskee en de Rotskoepel. Dit basrelief is te zien aan de binnenzijde van de Boog of Ark van Titus die in 82 na C. werd opgericht om zijn verovering van het Heilig Land te herdenken en is te bewonderen aan de Via Sacra te Rome op een steenworp van het Vatikaan.

blueline3

mount-herzlMount Herzl in Jeruzalem, 26 mei 2014. Paus Franciscus legt een bloemenkrans neer aan het graf van Theodor Herzl (1860-1904), de vader van het moderne Zionisme en grote bezieler van de heroprichting van de Joodse Staat Israël. De Paus wordt hier vergezeld door premier Benjamin Netanjahoe en president Shimon Peres [bekijk ook hier de videobeelden van de kransneerlegging.]

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “De paus als Palestijnse Propaganda Pop!

Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Israel Unhappy with Papal-Palestinian ‘Propaganda Stunt’ – Pope Francis made an unscheduled stop to pray at the security barrier. Invites Peres, Abbas to Vatican, and they accept; door Gil Ronen [lezen]
  ♦ Pope Set to Tour ‘Martyr’s Gallery’ in UNWRA-Sponsored Club – The Pope is set to visit the Dehaishe refugee camp, where he will be ‘treated’ to a rogue’s gallery of photos of terrorists; door Yaakov Levi [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Francis bows head in impromptu prayer at security barrier – Thousands of Catholics from Europe, Africa and Asia, as well as local Christians, flock to greet pontiff in Bethlehem; door John Davison [lezen]
  ♦ Francis calls for end to ‘unacceptable’ Israeli-Palestinian conflict – Pontiff, in unscheduled stop, visits security barrier in Bethlehem; first pope to tour Palestinian territory without first entering Israel; door Karin Laub en Nicole Winfield [lezen]
  ♦ Pope Francis to hit Jewish, Muslim sites on last day in Mideast – Pontiff will visit Temple Mount, Western Wall, Yad Vashem as ‘pilgrimage of prayer’ tour winds down [lezen]

6 gedachtes over “Paus Franciscus ontpopt zich in Bethlehem als de heilige St. Al-Baba van de ‘Palestijnse Staat’

 1. Een pauselijke zegening voor de Israelische bouwfirma die deze muur heeft gebouwd om Israelische burgers te beschermen tegen Palestijnse terroristen!

  Like

  1. Die winnaar van het Songfestival was ook volslagen onterecht. Durf te wedden dat de Paus beter zingt, t is een farce and een politiek statement. Niks geen talent.

   Like

 2. Volgens mij is de paus de valse profeet waar in het laatste boek van de joodse geschriften voor wordt gewaarschuwd. Deze ‘profeet’ zal dan alle religies op een grote hoop gooien (New Age?) en het maken tot één Wereldgodsdienst. Het zal ook de wegbereider zijn voor de Wereldleider, in de Geschriften de Antichrist genoemd, die christenen en joden, die deze Wereldreligie niet zullen accepteren, zal vervolgen. Vertrouw deze paus dus niet !

  Like

Reacties zijn gesloten.