Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat

hate-israel

Laatst bijgewerkt: zondag, 25 mei 2014 om 15u41'

Zoals bekend waren twee van de vier slachtoffers die gisteren koelbloedig werden geëxecuteerd Israëlische toeristen, met name het echtpaar Mira (53 jr.) en Emmanuel Riva (54 jr.), inwoners van de Israëlische grootstad Tel Aviv. Zij laten twee dochters in hun tienerjaren na.

Uiteraard worden het onderzoek en de reacties na de aanslag in het Joods Museum te Brussel, ook in Israël op de voet gevolgd.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken (IMFA) heeft in dit verband de volgende persverklaring uitgegeven, bij monde van minister Avigdor Lieberman. Ook premier Benjamin Netanjahoe heeft de aanslag reeds sterk veroordeeld.

In antwoord op de terreuraanslag zei minister Lieberman:

“De terreuraanslag in het Joods Museum te Brussel, waarbij vier onschuldige mensen werden vermoord, is het resultaat van anti-Israëlische en antisemitische opruiing tot haat, uitgedrukt, onder anderen, in de oproep tot een boycot van Israël en van Israëlische producten, evenals in anti-Israëlische activiteit in internationale forums en de adoptie van een automatische, eenzijdige anti-Israël positie. 

minister Avigdor LiebermanIn de loop van de geschiedenis heeft het antisemitisme vele gedaanten aangenomen, maar de basis ervan is altijd dezelfde gebleven: haat jegens de Joden enkel omdat ze Joden zijn, waar ze ook mogen wonen – of dat nu in Jeruzalem is, in Ariel, in Hebron, in Brussel of op de planeet Mars.

Vandaar dat de zogenoemde “pro-Palestijnse” activiteit, die net zoals in die duistere dagen, oproepen tot een boycot van “Joodse handelswaren” en rechtstreeks gericht is tegen de enige democratie in het Midden-Oosten, eenvoudig en puur antisemitisme is, en geen deel is van een gewettigd politiek debat over een territoriaal geschil, zoals deze in vele delen van de wereld worden aangetroffen.

De recente antisemitische gebeurtenissen in Kansas, in Toulouse en deze avond te Brussel, bevatten een krachtig, fel flikkerend waarschuwingslicht voor al diegenen die, al dan niet bewust, deelnemen aan deze opruiing tot haat wanneer, van tijd tot tijd en telkens opnieuw, zij zich haasten om Israël te veroordelen en het bouwen van een huis voor een Joodse familie in het land van onze voorouders, vergelijken met de afschuwelijke en moorddadige terreurdaden door wreedaardige antisemieten en terroristen in Gaza of in Brussel.”

[Origineel in Engels: “The terror attack in the Jewish Museum in Brussels, in which four innocent people were killed, is the result of anti-Israeli and antisemitic incitement, expressed, among others, in the call to boycott Israel and Israeli products, as well as in anti-Israeli activity in international forums and the adoption of an automatic, unilateral anti-Israeli position. In the course of history, antisemitism has taken many forms, but the basis is always the same: hatred of Jews only because they are Jews, wherever they may be – whether they live in Jerusalem, in Tel Aviv, in Ariel, in Hebron, in Brussels, or on Mars. Therefore, the so-called “pro-Palestinian” activity, which, like in those dark days, calls for a boycott of “Jewish goods” and is directed aggressively against the only democracy in the Middle East, is – pure and simple – antisemitism, and not part of a legitimate political debate over a territorial dispute, like those found in many parts of the world. The recent antisemitic events in Kansas, Toulouse, and this evening in Brussels constitute a powerful, flashing warning light to all those who, consciously or not, take part in this incitement when, time and time again, they rush to condemn Israel and compare the building of a home for a Jewish family in the land of our forefathers to cruel and murderous acts of terror perpetrated by heinous antisemites and terrorists in Gaza or in Brussels.”]

Premier Benjamin Netanjahoe veroordeelde gisteren zaterdagavond 24 mei 2014 ten strengste de moorddadige aanslag die werd gepleegd in het Joods Museum te Brussel en sprak zijn medeleven uit jegens de familie van de slachtoffers. Hij gaf de volgende verklaring uit:

“Deze moorzuchtige daad is het resultaat van constant opruien tot haat jegens de Joden en hun staat. Laster en leugens tegen de Staat Israël worden voortdurend gehoord op Europese bodem net zoals de misdaden tegen de menselijkheid en daden van moord die in ons gebied worden gepleegd systematisch worden genegeerd. Ons antwoord op deze hypocrisie is om voortdurend de waarheid te zeggen, voortdurend een niet aflatende strijd te voeren tegen het terrorisme en onze kracht op te bouwen.”

[Origineel in het Engels: “This act of murder is the result of constant incitement against Jews and their state. Slander and lies against the State of Israel continue to be heard on European soil even as the crimes against humanity and acts of murder being perpetrated in our region are systematically ignored. Our response to this hypocrisy is to constantly state the truth, continue a relentless fight against terrorism and build up our strength.”]

door Brabosh.com

 • Vier doden tijdens brutale aanslag in het Joods Museum van België te Brussel [lezen]
 • Videobeelden van de aanslag Joods Museum: politie vraagt medewerking v/h publiek + 3 video’s [lezen]
 • Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat [lezen]
 • Pogrom in Brussels Joods Museum van België: Ik ben sprakeloos! [lezen]

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Israeli victims of Brussels shooting named as Mira and Emmanuel Riva – After 3 killed in attack at Belgian museum, Peres warns European leaders of wave of anti-Semitism ‘rearing its head across the continent’ [lezen]
  ♦ Tel Aviv couple among dead in Brussels attack – Two other fatalities were employees of the targeted Jewish Museum, shooter still at large [lezen]
  ♦ ‘Climate of hate’ blamed for attack on Brussels Jewish museum that kills 3 – Two women and a man shot dead; suspect reported in custody; government to increase security at Jewish buildings, Israeli embassy [lezen]
  ♦ Anti-terror expert: Brussels museum attack follows Toulouse pattern – Shooting has characteristics of Islamist-perpetrated terrorism, says former operative with French spy agency [lezen]
 2. Israel Ministry of Foreign Affairs (IMFA):
  ♦ FM Liberman and PM Netanyahu condemn Brussels terror attack – The terror attack in the Jewish Museum in Brussels, in which four innocent people were killed, is the result of anti-Israeli and antisemitic incitement [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • 30 jaar geleden: bomaanslagen in Parijs (Rue Copernic) en Antwerpse Diamantwijk [lezen]
 • In Brussel is de strijd tegen het islamistisch antisemitisme noodzakelijk en verre van gewonnen… [lezen]
 • Shimon Peres ongerust over toenemend antisemitisme in België [lezen]
 • Eén kwart Brusselaars zijn moslims: antisemitisme rechtevenredig in opmars [lezen]
 • Helft van Brusselse moslimmigranten antisemitisch: Jodenhaat=Israëlhaat [lezen]
 • Brussel: Joods meisje Océane afgetuigd door 5 medeleerlingen van Marokkaanse origine [lezen]
 • Belgische Oceane Sluijzer spreekt: ‘Ik raakte eraan gewend dat ze me een vuile Jodin noemen’ [lezen]
 • Waarvoor zijn we bang om onze waarden aan nieuwkomers op te dringen? door Lukas Vander Taelen [lezen]
 • De wedergeboorte van het bloedsprookje op manifestatie te Brussel van 12 mei [lezen]
 • Brussel: Joodse juristen vormen werkgroep om toenemend antisemitisme in Europa te bestrijden [lezen]
 • De nieuwe gedaante van het westerse antisemitisme: Anti-Zionisme door Emanuele Ottolenghi [lezen]
 • Brussels chirurg gaat door het lint tegen Joodse stagiair: ‘Keer terug naar de gaskamers! Sieg Heil!’ [lezen]
 • Islamitisch antisemitisme in België – Manfred Gerstenfeld interviewt Mark Elchardus [lezen]
 • Het Europese antisemitisme en de angst voor de moslims; door Timon Dias [lezen]
 • Eén kwart Brusselaars zijn moslims: antisemitisme rechtevenredig in opmars [lezen]
 • De Joden worden uit Brussel verdreven door Morten Messerschmidt [lezen]
 • O dierbaar België – O Heilig Land der Antisemieten – Onze ziel en ons hart zijn u gewijd! door Omri Ceren [lezen]
 • Toenemende radicalisering bij Belgisch-Marokkaanse moslims [lezen]
 • Amerikaanse ambassadeur veroorzaakt rel te Brussel door moslim antisemitisme te vergoelijken [lezen]

2 gedachtes over “Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat

 1. Een duidelijke verklaring vanuit Israel over de hypocretie van Europa!

  Spaar ons uw geveinst ‘medeleven want morgen gaat de anti Israelische/Joodse hetze gewoon weer door!

  Like

 2. Shalom;
  In eerste reactie werd ik ontzettend boos op deze laffe moordenaar.
  Nu reeds heb ik hem vergeven, zoals ik heb leren vergeven de moordenaars van mijn vader.
  De Eeuwige zal Zich niet laten stoppen; en Zijn volk naar Zijn Land terug brengen.
  Laten wij kaddish zeggen over de doden.
  Shavuah Tov.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.