Israël’s ministerie brengt animatiefilm die waarschuwt tegen slecht nucleair akkoord met Iran +video

iran-bom05

Terwijl Iran en de zes wereldmachten een week geleden de onderhandelingen hebben hervat omtrent een eindakkoord met betrekking tot het atoomwapenprogramma van de Islamitische Republiek, heeft het Israëlische Ministerie voor Diapora Zaken op dinsdag 20 mei ’14 een geanimeerde video uitgebracht waarin het de wereld waarschuwt voor een slecht akkoord en zegt dat een Iran met nucleaire capaciteit een gevaar voor de wereld is.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigenIn de korte videoclip die op YouTube werd geplaatst en naar vele Joodse leiders en groepen over de hele wereld werd toegezonden, wordt een tekenfilm getoond waarin de Iraanse president Hassan Rouhani te zien is, de lachende spreekpop van zijn feitelijke baas, Iran ’s Opperste Geestelijke Leider Ayatollah Ali Khamenei.

Rouhani houdt hier een bowlingbal in de hand en maakt aanstalten om een aantal bowlingkegels omver te kegelen.

Op de kegels werden de vlaggen afgebeeld van landen zoals China, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Echter, er is niet veel verbeeldingskracht voor nodig om daar nog de kegels van België en Nederland bij te plaatsen.

In het filmpje wijst de commentator op het akkoord met Iran dat stilaan vorm begint te krijgen en waarin Iran toch de capaciteit zal mogen behouden om atoomwapens te vervaardigen. “Iran mèt een atoombom vormt een wereldwijde bedreiging en zal het Midden-Oosten omvormen tot een nucleaire nachtmerrie,” zegt de stem in het Engels.

Het filmpje besluit met een puffende en vermoeide president Rouhani die met veel moeite een karretje een berg tracht op te duwen met boven op de top een nucleair symbool, ten teken dat zijn doel werd bereikt (plaatje hierboven.) Don’t Let the Ayatollahs win,” luidt de heldere boodschap van Israël’s ministerie.

Minister Naftali BennettEen woordvoerder van het ministerie voor Diaspora Zaken vertelde dat de video, de eerste van een een geplande reeks omtrent verschilllende onderwerpen, bedoeld is om de Joodse gemeenschappen in de Diaspora te wijzen op het gevaar van een slecht nucleair akkoord met Iran “en hoe slecht de situatie [in de onderhandelingen] wel geëvolueerd is.”

De film onthult de werkelijke motieven van Iran en de wereld moeten moet er blijven op aandringen dat Teheran zijn verrijkingsinstallaties volledig ontmantelt vooraleer een akkoord wordt ondertekend,” zegt het ministerie in een verklaring. De woordvoerder zei dat de video werd gemaakt zonder voorafgaand overleg met het Buitenland ministerie noch met het kantoor van Israël’s premier.

Minister voor Economie en tevens van Diaspora Zaken Naftali Bennett, het boegbeeld van de orthodoxe-nationalistische Joods Huispartij, die goed vertrouwd is met het maken van dergelijke clips op YouTube, heeft opgeroepen om actie te ondernemen tegen het nucleair akkoord dat thans op stapel staat. “De tijd is nu gekomen om onze stem te laten klinken en actie te ondernemen tegen een slecht akkoord dat zal getekend worden en dat Iran zal toelaten om een atoomwapen te verkrijgen,” zei Bennet in een begeleidend schrijven.

Video: ‘Inside Iran’s Nuclear Weapons Plan

in een aangepaste vertaling van Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Algemeiner:
  ♦ Israel Diaspora Ministry Creates Animated Film to Argue Against Iranian Nuclear Weapons Capability (VIDEO); door Joshua Levitt [lezen]
  ♦ Iran Insists Demands Must Be Met, Says No Rush to Conclude Nuke Agreement by July Deadline; door Joshua Levitt [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Ministry makes animated pitch against Iran nuke deal – YouTube video sent to Jewish leaders warns of dangers posed by potential final agreement that leaves Tehran with nuclear weapons capability [lezen]
  ♦ Talks between Iran, world powers enter new stage – As parties prepare to draft text of accord, Hagel promises Gulf allies that nuke deal won’t compromise regional security [lezen]
  ♦ Iran: Nuclear talks moving forward, but ‘difficult’ – Discussions continue for a third day in Vienna, with little sign of progress [lezen]
  ♦ Round of Iran nuclear talks ends with big setbacks – Senior Iranian official says differences remain on more than a dozen issues; uranium enrichment said to be among most divisive topics; door George Jahn [lezen]
  ♦ Nuclear deal in both parties’ interests, says Rouhani – Iranian president says he remains hopeful negotiations will ‘finally’ result in agreement, despite obstacles [lezen]

the-times

Een gedachte over “Israël’s ministerie brengt animatiefilm die waarschuwt tegen slecht nucleair akkoord met Iran +video

 1. Gewoon briljant, zoals Israël in een animatiefilmpje zelfs kleuters weet uit te leggen hoe stom die zes wereldmachten zijn om vriendjes te worden met de Ayatollahs.

  Like

Reacties zijn gesloten.