Disproportionele aandacht voor dood van twee Palestijnen tijdens gewelddadig Nakba protest

shot03bNakba Dag, 15 mei 2014. Vluchtende Israëlische soldaat wordt achterna gezeten door stenengooiende Palestijnse ‘kinderen’

Laatst bijgewerkt: donderdag, 22 mei 2014 om 04u06'

Op donderdag 15 mei 2014 omstreeks 15u00 werden tijdens gewelddadige rellen op de Westbank naar aanleiding van Nakba Dag, in Beitunia nabij de Israëlische gevangenis Ofer, twee minderjarige Palestijnen gedood. Een derde werd zwaar gewond toen hij een kogel in de borst kreeg. Tot op vandaag is niet duidelijk hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden vermits het onderzoek naar hun dood maar net begonnen is en verre van afgerond.

Als ‘bewijs’ circuleren op de sociale media thans videobeelden waarvan iedereen met eigen ogen meteen kan vaststellen dat het hele ding werd gemonteerd en de facto waardeloos is. Pallywood, de Palestijnse mediamachine die in opdracht van Hamas en de Palestijnse Autoriteit aan de lopende band leugens, beeldmontages, nepfoto’s en foutieve eenzijdige informatie verspreidt, lijkt hier weer een puik stukje afgeleverd te hebben.

shot01bNergens Palestijnse ordediensten of politie te bespeuren, wel véél gehelmde camera- en perslui. Pallywood in volle actie!

Niettegenstaande dat, dringen de Verenigde Staten en de Verenigde Naties reeds aan op een onderzoek naar de feiten. Dat Israël en het IDF vanaf het eerste ogenblik meteen een eigen onderzoek hebben opgestart is hen blijkbaar ontgaan. Het westerse ‘vermanend vingertje’ mag ook hier zeker niet ontbreken.

Tja, waar moeien ze zich weer mee? Dat er een paar kilometer verder net over de grens, het dodental in Syrië reeds opgelopen is tot meer dan 160.000 kan verder niemand boeien. Disproportionele en obsessieve aandacht voor al wat de Joden doen, verdwaast de geesten.

Hoe dan ook, het lijkt er andermaal op dat de Palestijnen, met de hulp van overijverige westerse Israëlbashers vergiftigd door obscene Jodenhaat uit de oude doos, andermaal een soortement Al-Doura zaak in de maak is. Op 30 september 2000 werd de 12-jarige Mohammed al-Dura doodgeschoten “door Israëlische soldaten” maar veel jaren later kwam de waarheid boven.

Deze keer heten ze Nadim Nawareh (Nadeem Siam Nawara), 17 jr., en Mohammed Salameh (Mahmoud Odeh Abu Daher), 16 jr., die ongetwijfeld reeds zijn  bijgeschreven op de lijst van martelaren, gestorven voor de Palestijnse Zaak. Vele Palestijnse pleinen en straten, sportevenementen en jeugdkampen enz. in Gaza en op de Westbank zullen voortaan hun namen dragen [..] De derde zwaar gewonde is de 15-jarige Mohammed Azza.

pal-pressPallywood was weer over vertegenwoordigd.
Screenshot genomen uit de Pal-Arabische verslagen van de incidenten zie hier en hier

Gemonteerde videobeelden
Onder de titel ‘Unlawful killing of two Palestinian teens outside Ofer’ werd door de Palestijnse ngo DCI-Palestine (Defence for Children Palestine) een videoclip op het internet geplaatst waarin, vooruitlopend op de resultaten van om het even welk onderzoek, Israëlische soldaten worden beschuldigd van het gebruik van disproportioneel geweld en het koelbloedig executeren van twee Palestijnse ‘kinderen’.

Hoewel op de beelden zelf niet te zien is wie schoten zou hebben afgevuurd, waar en wanneer, noch wie er zogezegd gedood zou zijn. De feiten zouden zich afgespeeld hebben nà de  demonstraties aan de Ofer Gevangenis, waar zo’n 150 Palestijnen hadden betoogd. De beelden werden gemaakt door een beveiligingscamera en nadien in drie aparte fragmenten geknipt die aan elkaar werden gepraat in een interview met een zogenaamde ‘getuige’ van de feiten.

green1Eén van de twee Palestijnse ‘kinderen’ in actie die even later op de grond lag te wachten op de camera’s van Pallywood…

Het eerste fragment (0’24”) is een Palestijn met een slinger te zien en in het tweede fragment (0’58”) klinkt een knal en valt een manifestant tegen de grond en blijft liggen. Helemaal absurd wordt het in het derde fragment (1’29”). Opnieuw klinkt een knal, een manifestant kijkt eens rond en laat zich met twee uitgestoken armen (?) op de grond vallen waarna de cameramensen en perslui toesnellen.

Niemand is herkenbaar op de beelden, geen context van de gewelddadige manifestatie die heeft plaatsgevonden, geen Palestijnse ordediensten en/of politie te zien om de manifestatie in goede banen te leiden, nergens is op de beelden te zien hoe en waar en wie de schoten heeft afgevuurd en of ze wel iemand gedood hebben. Daar hebben we allemaal het raden naar. Zelfs de ‘getuige’ blijft anoniem.

Afgaande op de uitleg van DCI-Palestine is een echt onderzoek in feite reeds overbodig. De feiten zijn bekend, de slachtoffers opgehemeld en bijgezet in de Palestijnse galerij der onsterfelijken. De daders zijn per definitie altijd de Joden en/of de Israëliërs. En wie dat nog probeert tegen te spreken of te weerleggen werkt onmiskenbaar in opdracht van Israël en staat op de loonlijst van de Mossad. Einde verhaal. 😦

Zoals gewoonlijk zal de waarheid uiteindelijk wel boven komen drijven, in regel slechts vele maanden later, maar dan is de leugen tegen lichtsnelheid reeds vele malen rondom de aardbol gecirculeerd (de clip op YouTube werd op 3 dagen tijd reeds 400.138 aangeklikt!) en zal niemand de ware toedracht nog opmerken laat staan ernstig nemen. l’ Histoire se repête.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ Pallywood again? IDF denies using live fire during “Nakba Day” demonstration (updates – new video) – Yesterday, a security video was released that seems to show the two Palestinian Arabs being shot and killed during “Nakba Day” demonstrations near Ofer Prison in Bitunia [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Ya’alon: I’ve Seen Plenty of Edited Videos – Defense Minister dismisses edited video which Arabs and leftists claim shows the IDF shooting two Arab youths; door Yedidya Ben Or en Elad Benari [lezen]
  ♦ UN, US Call for Inquiry into Rioters Shot on Nakba Day – Top UN official and US state dept. call for investigation, after Palestinian Authority claims violently rioting youths were ‘unarmed’ [lezen]
  ♦ Two Arab Rioters Killed Amid Nakba Day Clashes – Arab extremists coordinate multiple riots in Judea, Samaria and Gaza; attempt to mimic Israeli ‘memorial siren’ falls flat; door Yaakov Levi [lezen]
  ♦ IDF Says Footage of Nakba Day ‘Killings’ is Misleading – Palestinian Arabs release video they say shows 2 youths being shot Monday. IDF says edited video does not reflect reality; door Gil Ronen [lezen]
 3. DCI-Palestine:
  ♦ Israeli forces shoot and kill two Palestinian teens near Ramallah [lezen]
 4. The Times of Israel:
  ♦ Film of Palestinians’ killing likely doctored, top official says – High-placed defense source recalls ‘Pallywood’ allegations against IDF in 2000; human rights group: ‘Grave suspicion’ shooting was willful; door Mitch Ginsburg en Lazar Berman [lezen]
  ♦ Washington urges probe into Nakba Day killings – US, UN demand explanations after video seemingly shows two unarmed Palestinian teens shot dead by IDF last week; door Adiv Sterman [lezen]
  ♦ Clip purports to show unarmed Palestinians shot by IDF – 2 youths were killed after Nakba Day clashes had subsided, NGO footage ostensibly shows; army says film edited to distort events; door Spencer Ho [lezen]
  ♦ Ya’alon says troops in Nakba Day killings were in danger, acted as needed – Palestinian officials claim video proves 2 youths shot dead by IDF posed no threat; Israeli TV analyst suggests film may have been faked [lezen]
  ♦ PLO: Israel ‘executed’ teens at Nakba rally; IDF: We only used riot-control techniques – Palestinian officials claim video footage proves 2 youths shot dead by IDF posed no threat; army says film was doctored, doesn’t reflect the violence [lezen]

5 gedachtes over “Disproportionele aandacht voor dood van twee Palestijnen tijdens gewelddadig Nakba protest

 1. Zelfs de meest ‘rechtse’ krant van Nederland, de Telegraaf, heeft dit artikel kritiekloos laten publiceren door hun ‘Midden-Oostendeskundige’ Ralph Dekkers. Deze Ralph Dekkers lijkt al zijn artikelen letterlijk over te nemen uit de koker van de Arabische pers.
  Ik snap niet dat die Israëlhater Dekkers er niet bij de Telegraaf ‘uitgedonderd’ wordt, daar er gelukkig ook objectieve stukjesschrijvers bij de Telegraaf werken w.o. Bob Smalhout, Leon de Winter en de columnist Rob Hoogland.

  Like

 2. Het strafste van al is dat nu ook de Verenigde Staten zich erin moeien, net alsof het weer de schuld van Israël is. Net zoals de Verenigde Naties die reageerden. Ze hebben weer stof om een bijzondere onderzoekscommissie in te stellen, Goldstone een rapport te laten uitschrijven en een stapel resoluties goed te keuren die ze al verleden jaar in de kast hadden klaarliggen. Gewoon kopieren, wat namen en plaatsen veranderen en anti-Israël resolutie nr 9999 XYbis ligt weer in de winkel. 😦

  Like

 3. Taakomschrijving van de huidige westerse journalist in/over ”Palestina”:

  Gemanipuleerde beelden verder manipuleren, net zolang tot het een anti Israelische stemming oplevert!

  Kritische vragen, wederwoord of onderzoek afwachten zijn niet van belang.

  Like

 4. Niet de honderden doden in Soedan, Irak, Syrie etc.etc.etc. waren gisteren aanleiding voor de Breaking News & appetizer op het Nederlandse NOS Journaal, maar de ‘geschokte reacties over 2 doodgeschoten Palestijnen…..door het Israelische leger???????

  Het is ongelooflijk te zien hoe een ‘zichzelf respecterende nieuws redactie zich zo laat inpakken & gebruiken door Pallywood!

  Op het originele Pallywood filmpje is te zien dat een jongen (geen gezicht) opéééééns, totaal onverwacht van achteren wordt ”’doodgeschoten. Blijkbaar was het niet zo onverwacht dat hij er niet aan kon denken om zijn handen (aan de voorkant) te gebruiken om zijn val te breken en zachtjes neer te vallen.

  Een uur later……hetzelfde theater! Een jongen (zonder gezicht) wordt opéééééns, totaal onverwacht van achteren ”’doodgeschoten maar kan opnieuw, wonder boven wonder zijn val met zijn handen breken terwijl hij daarna zachtjes op zijn rug rolt.

  Voor Palestijnen is het echt een kleinigheid om daarna twee lijken te presenteren en ermee te paraderen. Ze hebben dit kunstje vaak genoeg gedaan!

  Zéér slechte beurt NOS journaal! Dit was geen nieuws, maar eenzijdige propaganda zonder feiten kennis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.