Premier Netanjahoe hekelt staatsantisemitisme van de Palestijnse Autoriteit +video

naqba-2014De Palestijnse jeugd vierde op 15 mei 2014 weer bijzonder uitbundig Nakba Dag… De knaap rechts draagt zowaar een T-shirt met de afbeelding van de Cubaanse vrijheidsheld Che Guevarra. Dàt zullen de extreemlinkse Israëlbashers in het Westen graag zien. Joodse vrouwen, kinderen en babies in het holst van de nacht in hun slaap de keel over snijden [Itamar, 11 maart 2011] onder het icoon van “Che”, ’t is eens wat anders… 😦

Afgelopen zondag had Israël’s premier Benjamin Netanjahoe het over het ongeëvenaarde aanzetting tot haat jegens de Joodse staat en het Joodse volk in de gebieden die bestuurd worden door de Palestijnse Autoriteit van Mahoud Abbas op de Westbank en premier Ismail Haniyeh van Hamas in de Gazastrook. Uit een recent gepubliceerde studie van de ADL bleek dat de Palestijnen de Joden het meeste haten in de wereld.

anti-semi-stats2De Anti-Defamation League (ADL) gaf op 13 mei 2014 haar statistieken – de Global 100 – vrij naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar de  verspreiding van het antisemitisme over de hele wereld. Wat meteen opvalt was dat het antisemitisme het sterkst is in de Arabische landen van het Midden-Oosten.

In het bijzonder de Palestijnen in de West Bank en in Gaza spannen de kroon inzake antisemitische houdingen en gewoonten. Maar liefst 93 procent van de volwassen Palestijnen houden er antisemitische inzichten op na.Lees er hier meer over op deze blog.

Premier Netanjahoe vertelde gisteren zondag 18 mei tijdens de wekelijkse samenkomst van het Kabinet:

“Dit is het resultaat van de niet aflatende aansporing tot haat door de Palestijnse autoriteit, die het beeld van de staat Israël en het Joodse volk verstoort, zoals we die hebben gekend op andere plaatsen in ons verleden. Dit vindt weerslag in het feit dat ze optochten houden ter herdenking van wat zij de Nakba noemen. Zij omschrijven het bestaan en de oprichting van de staat Israël als een ramp die moet worden gecorrigeerd. Wie de oprichting van de staat Israël en zijn voortbestaan ziet als een ramp, die wil geen vrede.”

Ook tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Defense Chuck Hagel aan de Joodse staat Israël, kwam premier Benjamin Netanjahoe tijdens de persconferentie in Jeruzalem op 16 mei 2014, even kort terug op het fenomeen van de Jodenhaat die zo intens leeft onder de Palestijnen en die door het Palestijnse leiderschap actief wordt aangemoedigd, gefinancierd en georganiseerd:

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. The Algemeiner:
    ♦ Netanyahu Blames ‘Unceasing Incitement’ for Record Level of Anti-Semitism Among Palestinians [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Verrassing! De Arabieren haten de Joden meer dan om het even wie in de wereld [lezen]