Terroristische vleugel van Abbas’ politieke factie Al Fatah weigert vooralsnog wapens in te leveren

al-aqsaRecent plaatje van leden van de Palestijnse terreurgroep de Al Aqsa Martelaren Brigades. Dat is de gewapende vleugel van Al Fatah, geleid door de ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas en waarvan Abbas beweert dat ze al in 2008 werd ontmanteld. Abbas liegt.

Gisteren schreef ik nog dat Hamas en de Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza op de zwarte terreurlijst prijken van de Verenigde Staten, Canada, de EU en andere landen. Maar niet enkel dat. Ook de beruchte Al Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Abbas’ politieke factie Al Fatah en destijds opgericht door Yasser Arafat, staat op diezelfde zwarte terreurlijst en sinds 21 december 2005 ook op de terreurlijst van de Europese Unie, met inbegrip van België en Nederland.

Kritiek werd onlangs gegeven op Mahmoud Abbas omwille van zijn banden met de terreur. Vooral Al Fatah kwam onder vuur te liggen, Abbas’ politieke factie die in de PLO de dienst uitmaakt. Een reactie van PA-president Mahmoud Abbas liet niet lang op zich wachten en hij verklaarde prompt dat hij die gewapende terreurvleugel reeds in 2008 had opgedoekt. Zoals gewoonlijk liegt Abbas natuurlijk alweer.

Al Aqsa Brigadisten
Net zoals Hamas eerder al verklaarde dat de Al Qassam Brigades de gewapende strijd tegen Israël nooit zullen opgeven ook niet onder het eenheidsakkoord dat op 23 april jl. met Al Fatah tot stand kwam, vertelde Abu Mohammed, een woordvoerder van de Al Aqsa Martelaren Brigades precies hetzelfde:

al-aqsa_martyrs2“Ik denk niet dat de wapens van de weerstand een wegversperring zullen opwerpen omtrent de kwestie van Palestijnse verzoening. Integendeel, de Palestijnse verzoening zal het Palestijnse geweer verenigen tegen de vijand, zowel op het politieke niveau als op het militaire niveau.

Wij van de Al Aqsa Martelaren Brigades, zullen niet toestaan dat iemand, of dat nu de huidige regering in Gaza is en de regeringsleiders Ramallah of een regering van nationale eenheid, om onze wapens van het verzet terug te trekken, omdat ze legitieme wapens zijn en gericht staan op de vijand.”

Voor een groep die volgens Mahmoud Abbas sinds 2008 niet meer bestaat, blijken ze nog steeds bijzonder actief te zijn. Zo streed tijdens het meest recente conflict met Gaza, ten tijde van Operation Pillar of Defense van november 2012, Al Fatah’s gewapende militie, de Al Aqsa Martelaren Brigades (plaatje rechts), mee aan de zijde van Hamas in de Gazastrook tegen Israël.

Een woordvoerder van de Brigades vertelde tegenover verslaggevers dat zijn mensen 516 raketten en missiles tijdens het conflict op Israël hebben afgevuurd. Hij waarschuwde er toen voor dat de groepen van Al Fatah “doorgaan om het heroïsche Palestijnse volk te verdedigen tegen de Israëlische misdaden en massamoorden.”

martelaren-brigadist2Enkele weken vooraleer op 29 juli 2013 de onderhandelingen weer werden opgestart, toonden zij hun indrukwekkend wapenarsenaal en herhaalden hun strijdkreet: “De gewapende strijd is de enige weg om Palestina te bevrijden; wij zullen blijven doorgaan met het ontwikkelen van onze eigen wapens en de vijand te verpletteren; waar hij zich ook bevindt.”

Op 26 september 2013 verklaarden de Brigades luidkeels: “De bezetter zal boeten voor al zijn misdaden.” Op dat ogenblik was het vredesproces met Israël, geleid door Al Fatah leider Mahmoud Abbas en zijn toponderhandelaar Saeb Erekat, reeds twee maanden voordien aan de gang, maar wordt blijkbaar op het terrein straal genegeerd door zowat alle Palestijnse facties in Gaza èn op de Westelijke Jordaanoever.

Meer recent, op 22 januari 2014 registreerde Palestinian Media Watch (PMW), een organisatie die de Palestijnse en Arabische media opvolgt, dat het Palestijnse leiderschap een videoboodschap had geplaatst op de Facebookpagina van Al Fatah: “Wij zweren dat we door ons zo geliefde [Gaza] Strook zullen veranderen tot een begraafplaats voor uw soldaten en we Tel Aviv zullen veranderen in een vuurbal.

De ongebreidelde moordzucht van de Martelaren Brigades (samen met Hamas en de PIJ) in het begin van de jaren 2000 ligt rechtstreeks aan de basis van de bouw van de Veiligheidsmuur op de Westelijke Jordaanoever. De Brigades zijn zowel op de Westelijke Jordaanoever als in de Gazastrook actief. Alleen al tussen januari 2002 en maart 2004 vermoordden de Martelaren Brigades meer dan 100 Israëliërs, burgers en soldaten.

Hun oprichter en leider is Marwan Barghouti, die vijf keer levenslang + 40 jaar gevangenisstraf uitzit in een Israëlische cel. Hij was het brein en aanstichter van de Tweede Intifada en organisator van talloze zelfmoordaanslagen in Israël.

Website van de Al Aqsa Martelaren Brigades

Palestijnse leugenaars en bedriegers
Liegen en bedriegen bij het Palestijnse leiderschap is dagelijkse kost. Zo verklaarde gisteren donderdag 8 mei de Palestijnse toponderhandelaar Saeb Erekat dat Hamas geen terreurororganisatie is en geen aanslagen pleegt. Op de Arabische radiozender A-shams Radio zei Erekat in het Arabisch: “Hamas is een politieke Palestijnse beweging, die geen terrrorische beweging is. Wij zullen dit dispuut oplossen in de stembusgang in plaats van wapens te gebruiken.

Met leugenaars en bedriegers blijft het natuurlijk moeilijk samenwerken. Dat ondervond ook Donatella Rovera (plaatje rechts), een onderzoekster van Amnesty International, die op het terrein gegevens en getuigenissen verzamelt onder Palestijnen. Zij schreef er een bijzonder interessant artikel omtrent de uitdagingen waarmee ze te kampen krijgt om feiten te vinden in oorlogssituaties. “Uit angst verklaren de mensen om het even wat en horen dingen die in feite iets helemaal anders waren dan ze dachten,” schrijft ze en verder:

“Angst kan ertoe leiden dat slachtoffers en getuigen bewijzen inhouden of opzettelijk onjuiste informatie verstrekken over bepaalde incidenten.

Donatella RoveraIn Gaza kreeg ik vaak gedeeltelijke of onjuiste informatie van familieleden van burgers die per ongeluk gedood werden in toevallige explosies of zelfs gedood werden door raketten die waren afgevuurd door Palestijnse gewapende groeperingen naar Israël maar slecht functioneerden [en alzo verkeerd of te vroeg neerkwamen.]

En ook werden er burgers gedood tijdens Israëlische bombardementen doordat ze zich op dat ogenblik in de nabijheid ophielden van Palestijnse gewapende groepen. Wanneer ze geconfronteerd werden met ander bewijsmateriaal, zeiden sommigen dat zij [hadden gelogen] omdat ze vreesden voor represailles door de gewapende groepen.”

Echter, bij de reguliere westerse media gaan al die leugens en verdraaiingen erin als zoete koek. De waarheid is waarschijnlijk veel te saai en de ware toedracht van de incidenten zouden wel eens in het voordeel van Israël kunnen uitdraaien en wie wil dat nou? Niemand toch? Wie straks of morgen weer luistert de NOS of het VRT journaal, kan beter eerst het artikel van Rovera lezen. Leugens rondstrooien helpt de vrede namelijk geen stap dichterbij.

maretHierboven een plaatje van de Al Aqsa Martelaren Brigades van juli 2013 waarop een deel van hun wapenarsenaal is te zien. Rechts bovenaan de foto het gekende gele logo met de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem en twee geweren, symbool voor de gewapende strijd. Een uitgebreide fotoreportage van de Brigades en hun arsenaal vindt u hier.


Threats by terror org. to kill Israelis publicized on Fatah’s official Facebook page

Deze propagandafilm van de Al Aqsa Martelaren Brigades, verscheen op de officiële Facebookpagina van Al Fatah op 17 november 2013 en op het YouTubekanaal van de Al Qasa Martelarenbrigades op 16 november 2013.

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon blog:
    ♦ Fatah’s terror wing says it won’t give up its weapons – Is there any real difference between Mahmoud Abbas’ Fatah party and Hamas? [lezen]
    ♦ That “dismantled” terror group keeps making appearances [lezen]
    ♦ Amnesty researcher admits that Palestinian “eyewitnesses” often lie – Donatella Rovera, an Amnesty field investigator, wrote an interesting article about the challenges of fact finding in war situations [lezen]
  2. The Times of Israel:
    ♦ Top Netanyahu aide: Here’s proof Abbas deliberately destroyed peace talks – In letter to White House, EU and world ambassadors, PM’s national security chief presents ‘damning evidence’ of sabotage by Ramallah; door Yifa Yaakov [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.