Politiek debat op Jordaanse televisie ontaardt in zoveelste Arabische les in geweld +video

jordan-TV

Moderator:

“Beste kijkers, we nemen even een korte pauze. Wij komen zo dadelijk terug bij u.”

De geweldscultuur in de Arabische landen blijft iedereen in het Westen verbazen. Toegegeven, het blijft voor ons altijd entertaintment van de bovenste plank om te zien hoe Arabieren in de media omgaan met democratie, vrije meningsuiting en respect. Zoals hierboven (en onderaan de video) wanneer politieke debatteurs elkaar letterlijk met argumenten om de oren slaan… en daarbij zowat de halve televisiestudio afbreken.

freedom2Nogal wat van die barbaarse volksmenners en radicalisten menen dat ze eens een wit hemd, das en kostum hebben aangetrokken, ze bij Jan Publiek wel zullen overkomen als minzame en respectabele huisvaders en in het algemeen behoorlijk ‘gematigd’, een bijvoeglijk naamwoord dat ze graag horen in het Westen.

Echter, onderhuids stoomt en bruist het van woede en frustratie telkens wanneer iemand het waagt hen tegen te spreken en regelmatig kookt dan ook de pot over. Stoelen van de TV-studio’s vliegen in het rond, vuistslagen worden uitgedeeld. Enfin, de studio is snel te klein om al de opgekropte haat en het inwendig geparkeerde geweld te ventileren.

Knippen en plakken was er niet meer bij voor de journalisten want het ging hier om een rechtstreekse uitzending van 5 mei 2014 op de Jordaanse 7 Stars TV en… sterretjes zagen ze alle kanten opvliegen. 🙂

Deze keer ging het om een debat over… de Syrische burgeroorlog. Altijd een item dat de discussies overal hoog doet oplaaien. Jordaanse commentators Shaker Al-Jawhari en Muhammad Al-Jayousi van de Baathpartij begonnen erg rustig en beleefd aan het debat maar dat ontaarde al snel in wederzijdse verwijten en scheldwoorden en gingen elkaar te lijf.

Tegen de tijd dat de studiomedewerkers beide kemphanen uit elkaar konden halen lag de studio reeds aan diggelen.

Moraal van het verhaal: Democratie in Arabistan? Alle begin is moeilijk.


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Watch: Jordanian Commentators Demolish Studio – Two Jordanian commentators got into a heated television debate about the Syrian civil war and proceeded to tear down the studio; door Elad Benari [lezen]
 2. Memri TV org:
  ♦ #4260 – Jordanian Commentators Demolish Studio While Arguing over Syria War – 7 Stars TV (Jordan) – May 5, 2014 [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Opnieuw politieke opponenten op de vuist op Al Jazeera: geweld is ‘cool’ in Arabistan! +video [lezen]
 • Debat op Egyptische TV tussen Soennietische en Sjiietische moslims ontaardt in knokpartij + video [lezen]
 • Democratie in de Arabische landen: alle begin is moeilijk + 3 x video [lezen]

Een gedachte over “Politiek debat op Jordaanse televisie ontaardt in zoveelste Arabische les in geweld +video

 1. Brabosh ik weet dat je niet religieus bent, toch is Genesis 16:12 wel interessant als Yahweh over Ismaël, de stamvader van de Arabieren, spreekt: “… hij zal een wilde ezel van een mens worden. Zijn hand zal tegen iedereen zijn, en de hand van iedereen zal tegen hem zijn.
  Hier was weer een mooi voorbeeld van een “pere’ ‘adam”.

  A propos heb je al bericht over de kruisiging van Syrische christenen door leden van de humane Syrische oppositie? Schokkende beelden die hier in Nederland in de main stream media niet zijn opgedoken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.