Imam van Al Aqsa moskee in Jeruzalem vraagt Arabische landen Israël van de kaart te vegen +video

Imam Raed al-Danna

De soep van het vredesproces is nog niet koud of aan alle kanten duiken Palestijnse leiders op die schreeuwen om de vernietiging van Israël. In het bijzonder bij de door het Westen zo opgehemelde ‘gematigden’ onder de Oost-Palestijnen op de West Bank, geleid door de super ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, verheugen zich blijkbaar nog het meest dat die commedia dellarte van het vredesproces eindelijk over and out is en ze weer vrij en open hun mening kunnen ventileren over hoe het nu verder moet in het Midden-Oosten.

Gisteren schreef ik hier hoe Tawfiq Tirawi (plaatje rechts), lid van het dagelijks bestuur van Al Fatah (Centraal Comité), de Palestijnse bevolking de volgende ‘gematigde’ boodschap meegaf: “Wij moeten terugkeren naar de optie van één Palestina van de [Jordaan] Rivier tot aan de [Middellandse] Zee.“

Tawfiq TirawiHij riep hen tegelijk op om Israëlische steden zoals Haifa, Jaffa en Akko (Acre), die nochtans allemaal binnen de Groene Lijn (= pre-1967 lijn) liggen, aan te hechten bij het Palestijnse Rijk en de Joden in de zee te drijven.

Een paar dagen later deed een imam van de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem daar nog een flinke schep bovenop en het zal zeker niet de laatste ‘vredelievende’ boodschap zijn die vanuit de Palestijnse Autoriteit (in feite de PLO) op de Joodse staat wordt afgeschoten. Imam Raed al-Danna uit Jeruzalem nam het afgelopen weekeinde deel aan een Islamitische conferentie in de Italiaanse stad Milaan.

Op zondag 27 april 2014 riep de religieuze volksmenner al-Danna vanop de kansel in Milaan de Arabische buurlanden van ‘Palestina’ op om de wapens weer op te nemen tegen Israël, met inbegrip van landen zoals Egypte en Jordanië waar Israël al jaren geleden een vredesverdrag mee heeft afgesloten. Raed Al-Danna was duidelijk weer goed op dreef en riep strijdlustig uit:

“In Gaza zie ik wezen met pas ontloken vleugels. In Gaza zijn er grote en trotse mannen die hun voeten stevig in de grond hebben geplant, die zich gerealiseerd hebben dat de duisternis en de Joodse staat [van de aardbodem] zullen verdwijnen en dat de ochtendzon boven Palestina zal oprijzen.

Wij zullen terugkeren naar de zee van Jaffa, naar de stranden van Haïfa, naar de palmbomen van Beit Shean en naar de heuvels van Lod en Ramla. Wij, in de gezegende Al Aqsa moskee, wachten op de legers van de veroveraars. Wij verwachten de legers van Tunesië, van Jordanië, van Egypte, van Irak, van de Maghreb en van de Hijaz.

Wij wachten op een moslimleider, wiens stem wij zo verlangen te horen, roepend tegen de bevrijdingslegers in de tuin van de Al Aqsa Moskee: U moet uw namiddaggebeden enkel opzeggen in Safed, Haïfa of Jaffa. U moet uw namiddaggebeden enkel opzeggen in Lod and Ramla.”

Het was zeker geen toeval dat al-Danna ook de “legers van de Maghreb” opriep om de Al Aqsa moskee in Jeruzalem te bevrijden, gezien de omvangrijke migrantengemeenschappen van Marokkaanse origine in Italië en in de andere 27 lidstaten vande Europese Unie. Een grote delegatie van de Italiaanse Marokaanse gemeenschap nam eveneens deel aan de islamitische conferentie en zwaaide met de gekende vlaggen van de PLO (Palestijnse Bevrijdings Organisatie) de volksmenner toe en riepen na afloop van de toespraak van al-Danna: “Allah Akhbar. Allen wezen geloofd door Allah.” De Joden in Italië houden hun hart vast bij het zien van zoveel latent antisemitisme onder het mom van Israëlhaat.

Imam Al-Danna maande de moslims aan om “hun namiddaggebeden enkel op te zeggen in Safed, Haïfa of Jaffa en in Lod and Ramla.” Puur volksbedrog en misleiding. In tegenstelling tot wat Joden niét kunnen noch mogen in de Palestijnse gebieden, genieten de ruim 1,6 miljoen moslim Arabieren die staatsburgers van Israël zijn, volkomen van godsdienstvrijheid in de Joodse staat en zeggen al sinds de onafhankelijkheid van Israël in 1948 hun gebeden op in de locale moskees van de hierboven door Al-Danna geciteerde Israëlische steden.

Met de uitspraak “de bevrijdingslegers in de tuin van de Al Aqsa Moskee” verwees al-Danna onmiskenbaar naar de bezetting van de Tempelberg op 13 april 2014 (en de dagen erna) door militanten van de terreurgroep Hamas, die aan de vooravond van Pesach, de Joodse Pasen, de Al Aqsa moskee waren binnen gedrongen en van daaruit de Israëliërs en de Israëlische politie bekogelden met delen van het interieur van de moskee dat ze hadden opgebroken, om hen aldus te beletten de Tempelberg te bezoeken. Vrijheid van religie staat niet bijster hoog aangeschreven onder islamisten van het Midden-Oosten in het algemeen en onder Palestijnen in het bijzonder.

13 april 2014: het ‘bevrijdingsleger’ van Hamas posteerde in de tuin van de Al Aqsa Moskee:

hamas-al-aqsa

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Memri TV.org:
  ♦ Al-Aqsa Mosque Imam in Italy: We Await the Arab Legions to Liberate Haifa, Acre, and Jaffa [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ In Italy, al-Aqsa Mosque imam urges destruction of Israel – Cleric calls on Arab armies, including those of Egypt and Jordan, to ‘liberate’ cities such as Jaffa and Haifa; door Yifa Yaakov [lezen]

2 gedachtes over “Imam van Al Aqsa moskee in Jeruzalem vraagt Arabische landen Israël van de kaart te vegen +video

 1. Ja, inderdaad een grappig mannetje. Wij hier in Nederland hebben op Oudejaarsavond altijd een Oudejaarsconference, dit jaar met Joep van het Hek. Volgend jaar deze man eens uitnodigen hiervoor. Wordt lachen.

  Like

 2. Komisch mannetje, dat zo’n schreeuwertje serieus genomen wordt door moslims bewijst weer eens dat islam totale hersenrot veroorzaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.