Midden-Oosten probleem in een notendop: ‘De ene zijde wil de andere zijde dood’ +video

prager2De wereld presenteert: “The Good, the Bad and the Ugly”

Heeft u ook het gevoel flink gehersenspoeld te zijn door de reguliere media (NOS, BBC, VRT / Eén, Canvas enz.) omtrent het Midden-Oostenconflict, met als gevolg dat u er steeds minder van begreep en uiteindelijk achter bleef met een barstende hoofdpijn, maar wel in de rotsvaste overtuiging dat Israël en de Joden de bron van alle kwaad zijn?

Dan is er iets goed mis met u. Maar geen nood, er bestaat een remedie om af te raken van uw ziekelijke Jodenhaat en uw onweerstaanbare neiging tot Israëlbashen. Als u ooit geprobeerd heeft om het Midden-Oosten probleem te begrijpen en u tot uw grote frustratie moest constateren dat hoe meer u zich inspande u er steeds maar minder en minder van begreep, dan ligt uw laatste hoop bij Dennis Prager.

Volgens Dennis Prager (plaatje rechts) hoef je helemaal geen jaren te studeren op dit conflict want in werkelijkheid is het erg simpel samen te vatten: De ene zijde wil de andere zijde dood.

Het Midden-Oosten conflict wordt door de nationale en internationale media voorgesteld als zou het het meest gecompliceerde en belangrijkste probleem in de wereld zijn. Een landje zoals Israël, dat in oppervlakte nog geen 2/3 beslaat van ons toch al zo piepkleine België, domineert al decennialang het wereldnieuws enkel en alleen omdat het bestaat.

Israël moet weg. Basta. Het maakt niemand wat uit dat de Israëliërs in vrede willen leven en bereid zijn om een Palestijnse staat als buur te accepteren. De meeste Palestijnen willen gewoonweg niet eens dat Israël bestaat.

Voor hun genocidale streven baseren ze zich onder meer op de Verklaring van Khartoem van september 1967, toen een blok van 22 Arabische landen die samen de Arabische Liga vormen, haar beruchte 3 x NEEN de wereld inzond: geen onderhandelingen met Israël, geen erkenning van het bestaansrecht en nooit vrede met Israël. Die verklaring werd nooit ingetrokken en blokkeert tot op vandaag elke uitkomst van om het even welk vredesoverleg.

In de volgende videoclip slaagt Prager er in om op vijf minuten tijd het M-O conflict op een bondige wijze uit te klaren. Een hele prestatie op zich. Waar u normaal een heel semester voor nodig heeft, dat doet Prager in deze korte clip. Prager is in de Verenigde Staten ontzettend beroemd met zijn show op de Prager University en zijn vele voordrachten in de meeste Amerikaanse staten. De Prager Universiteit op Facebook: https://www.facebook.com/prageru

door Brabosh.com

The Middle East Problem

Een gedachte over “Midden-Oosten probleem in een notendop: ‘De ene zijde wil de andere zijde dood’ +video

  1. Zo simpel is dat; iedereen die zegt dat het MO-conflict vreselijk ingewikkeld is, kun je met deze video om de oren slaan.

    Like

Reacties zijn gesloten.