Nieuws uit Absurdistan: Groteske re-entree van de mythe van een ‘gematigd’ Hamas

fatah-hamas-cartoonVolgens het Westen bestaan er in de Palestijnse gebieden enerzijds ‘goede’ terroristen en anderzijds ‘slechte’ terroristen. Afgaande hoe ze zich gedragen en kleden, blijft het voor het gewone publiek een hele opgave om dat verschil te kunnen onderscheiden.

FemaleDe ene groep is soms wat actiever dan de andere maar voor de rest lijken ze als twee druppels op elkaar. Misschien dat een 3-D bril wonderen kan doen?

Sinds het verzoeningsakkoord tot stand is gekomen tussen Hamas (in West-Palestina/Gaza) en Al Fatah (in Oost-Palestina/West Bank) gaan er steeds meer stemmen op om met de Palestijnse eenheidsregering, die binnen vijf à zes weken een feit moet zijn en waarvan Hamas ongetwijfeld belangrijke leidende posities en ministerposten zal innemen, ook de terreurgroep Hamas te omarmen als een volwaardige gesprekspartner voor vrede met Israël.

Mythe van een ‘gematigd’ Hamas
Telkens Hamas lijkt in aanmerking te komen om in het vredesproces met Israël te betrekken, rijzen er steeds weer stemmen op om het radicale genocidale karakter van Hamas te bagatelliseren en de terreurgroep voor te stellen als een ‘gematigde’ politieke partij wiens enige ‘misdaad’ zou zijn om zich te ‘verzetten’ tegen de Israëlische bezetter, hoewel Gaza helemaal niet wordt ‘bezet’, maar Hamas volledige autonomie uitoefent over Gaza sinds de laatste Israëlische Jood in 2005 manu militari door zijn eigen leger uit de Strook werd verdreven.

M)75Gaza, 8 december 2012. De aanbidding van het Gouden Kalf de Qassamraket in Hammastan. Op het podium werd een reusachtige kartonnen qassamraket opgesteld ter ere van de rakettenterreur jegens de Joden van Israël. Wie met Hamas nog wil onderhandelen over vrede zal dringend een tandje moeten bijsteken.

Niettegenstaande dat blijven de EU en de rest van het Midden-Oosten Kwartet Gaza beschouwen als door Israël bezet gebied (POT), wellicht omdat het een blokkade handhaaft om te beletten dat er wapens en terroristen worden binnengesmokkeld. Grosso modo dezelfde redenen waarom Egypte eveneens al jaren een blokkade van Gaza handhaaft maar daar in tegenstelling tot Israël nooit door de VN noch door iemand anders voor werd beschuldigd noch aangeklaagd.

De eerste die hard zijn best doet om de terreurgroep acceptabel voor te stellen aan de westerlingen is uiteraard Mahoud Abbas die het wel gewend is om in een door bloed roodgekleurde poel rond te dartelen die overloopt van bijtgrage Jihadistische krokodillen van Hamas en Co. Op vrijdag 25 april vertelde Abbas dat zijn eenheidsregering “geen leden van Hamas en Al Fatah zal bevatten, en..” zo voegde hij eraan toe:

“Op hetzelfde ogenblik zal ik en de regering [het bestaansrecht van] Israël erkennen. Ik verwerp het geweld en het [kabinet] zal eveneens het geweld afwijzen. Ik erken de rechtsgeldigheid van van de internationale akkoorden en het [kabinet] zal die ook onderschrijven. De regering heeft zich verbonden tot wat ik mij ook heb verbonden. Niemand moet beweren dat dit een terroristenregering is. Echter, de Palestijnen zullen nooit Israël erkennen als een Joodse staat.”

Hamas dat het geweld zal afzweren en het bestaansrecht van Israël erkennen en bereid zou zijn om in vrede zij-aan-zij met de Joodse staat te leven? Kan je krokodillen in leven houden op een menu van rijst, sla en tomaat? Onmogelijk. Dat beest, een nazaat uit de tijd van de dinosaurussen 65 miljoen jaar geleden, sterft onvermijdelijk een langzame pijnlijke dood van de honger. Een Hamas zonder terreur en geweld jegens de Joden van Israël heft haar enige bestaansreden op. Dat zal dan ook niet gebeuren.

Hamas’ oorlogsretoriek
Het is belangrijk om te begrijpen waar Hamas voor staat. Hamas definieert zichzelf als zijnde in een permanente staat van oorlog met Israël. De terreurgroep weigert het bestaansrecht van Israël te erkennen. In het Handvest van Hamas uit 1988 gaat het als volgt:

“Israël bestaat en zal blijven bestaan totdat de Islam [deze staat] zal wegvagen, net zoals het voordien andere [staten] heeft weggevaagd.” [Intro]

En ook dit:

“Hun plannen werden bekend gemaakt in de Protocollen van de Wijzen van Zion en hun huidige [gedrag] is het beste bewijs voor wat daarin wordt gezegd. De cirkel van het conflict met Israël verlaten is een belangrijke daad van verraad en zal een vloek op de daders leggen.”  [Art. 32]

Inderdaad, geloof het of niet, maar het Handvest van Hamas is deels gebaseerd op het antisemitisch schotsschrift de Protocollen van de Wijzen van Zion, hetzelfde rioolschrift dat omstreeks 1900 werd ‘uitgevonden’ door de Russische geheime dienst om de pogroms op de Joden met de nodige brandstof te injecteren en waarmee Adolf Hitler tijdens het Derde Rijk (1933-1945) de Judeocide rechtvaardigde en zes miljoen Joden over de kling jaagde.

De zogeheten geestelijke leiders van Hamas voorzien de Palestijnse bevolking van een religieuze justificatie voor een ondenkbare morele verdorvenheid. In hun sermoenen zetten zij hun aanhangers onophoudelijk aan tot haat tegen Israël en haat tegen de Joden.

“… ons credo luidt: ‘Dood aan de Joden en dood aan Amerika.’” [Vrijdaggebed op Hamas TV, 2 december 2011]

Video: “De uitroeiing van de Joden, hier in Palestina, is één van de mooiste zegeningen voor Palestina. [Muhsen Abu ‘Ita, 13 juli 2008]

De politieke leiders van Hamas drukken steeds bijzonder trots hun wens uit om Israël te vernietigen:

“De beweging van Hamas zal de ene Intifada leiden na de andere Intifada totdat wij Palestina hebben bevrijd – héél Palestina, zo Allah het wilt.” [Hamas premier Ismaïl Haniyeh, 14 december 2011]

Video: Hamas premier Ismaïl Haniyeh op 24 februari 2012 in Al-Azhar Moskee van Kaïro, Egypte na het Vrijdaggebed: “Wij zullen nooit Israël erkennen!

Hamas en andere verwante Palestijnse terreurgroepen zoals bijvoorbeeld de Islamitische Jihad en de PFLP, hebben de afgelopen 12 jaren meer dan 12.000 raketten en een evenredig aantal mortiergranaten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in het Negev gebied in Zuid-Israël.

Hamas is een terreurorganisatie en dat is niet enkel de regering van Israël die dat zegt. De Europese Unie, de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Japan, België en Nederland  hebben Hamas en de Islamitische Jihad op hun zwarte lijst staan van internationale terreurorganisaties. Het is gemakkelijk te zien waarom dat zo is. Zelfmoord bommenleggers van Hamas hebben honderden mannen, vrouwen en kinderen vermoord in hotels, bussen, nachtclubs en restaurants.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Hamas: We will never recognize Israel – Islamic movement, previously mum on reconciliation, says it may sue Washington Post for reporting it is set to soften its stance; door Elhanan Miller [lezen]
  ♦ Abbas: Palestinian unity government will recognize Israel – PA president says he wants to extend peace talks, tells PLO Central Council that joint Hamas-Fatah authority will reject violence; door Avi Issacharoff [lezen]
  ♦ We’ll seek other roads to peace, excluding Hamas, PM says – Netanyahu calls on Abbas to revoke unity agreement with terror group, dismisses Holocaust acknowledgement as ‘damage control’; door Raphael Ahren [lezen]
  ♦ Palestinian pact with Hamas threatens US aid – Abbas’s push for reconciliation government puts PA at risk of losing hundreds of millions of dollars; door Donna Cassata [lezen]
 2. Jerusalem Center for Public Affairs:
  ♦ The Myth of the Moderate Hamas – Every time the profile of Hamas rises as a result of some development in Israeli-Palestinian negotiations, there is an effort undertaken to repackage Hamas as a moderate organization; door Dore Gold [lezen]

4 gedachtes over “Nieuws uit Absurdistan: Groteske re-entree van de mythe van een ‘gematigd’ Hamas

 1. De gematigde Hamas. Maar natuurlijk!

  De tranen springen in je ogen over zoveel onrecht, hen aangedaan door die Israeli’s met dat valse beschuldigende vingertje!

  Hamas & terreur…..waar halen ze het vandaan!

  Het is net zo een onrecht, om ‘President’ Abbas, de o zo gematigde, democratische, niet verkozen leider van het ‘Palestijnse volk’ te beschuldigen van ”Holocaust ontkenning”. Hij is daar weliswaar op afgestudeert, maar een kniesoor die daarover zeurt.

  “”De ergste tragedie uit de moderne geschiedenis is het”” blaast deze gematigde terrorist zijn nieuwe boodschap de media in…..en Europa, het toneel van deze slachting neemt de boodschap van deze man & zijn metamorfose graag voor waar aan.

  Als je naar de speech van Netanyahu luisterde, de soldaten zag, de voorzanger hoorde op Holocaust Rememberance Day, veranderen de Europeanen met hun ‘geveinsde medeleven & Abbas met zijn gespleten tong opééns in totaal insignificante kabouters.

  Like

 2. Oproep:
  Hamas is een boevenclub van de ergste soort,met zeer duistere leiders ,waar geen enkel fatsoenlijk land mee mag praten,laat staan onderhandelen. Onze minister van Nederland van buitenlandse zaken (hr Timmermans)zal er goed aan doen deze figuren te ontwijken.
  Door Hamas, Alqaida en Putin staat de wereld te gluren naar dat zwarte gat ,waaraan de wereld ten onder zal gaan. Allerhands aan dek is door de Veiligheidsraad vereist en een grote wereld omvattende tegenreactie is op dit moment bitter nodig . Israel geeft het voor touw en we zullen allen als geacht te zijn (fatsoenlijkelanden) mee moeten doen.

  Like

Reacties zijn gesloten.