Voorlopig eindresultaat van het recente vredesproces Israël – Palestina: 0 – 78

Andrea Mitchell, ankervrouw van de derde grootste Amerikaanse nieuwszender msnbc.com met zetel in New Jersey (NYC), interviewde op vrijdag 25 april 2014 Israël’s premier Benjamin Netanjahoe. Hierin peilde zij zijn eerste reacties omtrent het verzoeningsakkoord dat onlangs werd aangegaan tussen de terreurgroep Hamas en de politieke factie Al Fatah van Abu Mazen (nom de guerre van Mahmoud Abbas), om binnen de vijf weken een eenheidsregering te vormen, verkiezingen te houden in de Palestijnse gebieden tegen het einde van dit jaar en wat de gevolgen zijn van dit laatste manoeuver van Abbas op het vredesproces.

scoreboard5

Op dinsdag 29 april loopt officieel het meest recente vredesproces af dat negen maanden geleden werd opgestart onder druk van president Barack Obama en zijn toponderhandelaar, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

Alles lijkt er thans op dat Abu Mazen enkel in de zoveelste onderhandelingen is gestapt omdat hem door Israël de vrijlating van ca. 104 pre-Oslo gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars werd toegezegd en er enkele weken weer uitstapte nadat Israël weigerde om de laatste en 4de groep vrij te laten. Die weigering kwam er nadat Abu Mazen bij herhaling zei dat hij de kwestie van de erkenning van Israël als de natiestaat van het Joodse volk “niet eens in overweging wilde nemen”.

Op 17 maart was Abu Mazen bij Barack Obama in Washington DC om er zijn drie keer NEEN af te leveren aan de Amerikaanse president mbt. het raamakkoord van Kerry: geen erkenning van Israël als Joodse staat; het behoud van het ‘recht op terugkeer’ van de miljoenen nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen van 1948 en het meest schokkerende van al was wellicht het feit dat hij weigerde zich te verbinden tot een ‘einde van het conflict,’ waarmee een vredesakkoord de beëindiging van verdere Palestijnse eisen van Israël zou inhouden.

Met dat laatste bewees Abu Mazen dat hij om het even welk vredesakkoord dat hij ooit met Israël zou afsluiten, slechts beschouwt als een zoveelste tussenfase in de strijd om de vernietiging van Israël en een springplank voor een nieuwe reeks van onderhandelingen en consessies van Israël tav. de Palestijnen. Een einde maken aan het voortdurend geweld en terreur dat vanuit de West Bank, maar in het bijzonder vanuit Gaza, Israël al jaren teistert, staat niet in de agenda van Abbas en heeft er ook nooit ingestaan.

Abbas (èn Hamas) wil geen vrede, hij wil het vel van Israël. Op de korte termijn belooft en zegt Abu Mazen in het Engels vanalles en nog wat, maar op de lange termijn geldt onderverminderd het dictaat van Hamas zoals dat in haar Handvest beschreven staat; bijvoorbeeld uit artikel 13: “Er is geen oplossing voor het Palestijnse probleem dan de jihad” en uit uit artikel 32: “Het verlaten van de conflictcirkel met Israël is hoogverraad; vervloekt zij degene die dat doet.”

Het verzoeningsakkoord dat Abu Mazen onlangs aanging met Hamas, een gewelddadige criminele organisatie die op de zwarte lijst van terreurgroepen staat van zowel Israël, de Verenigde Staten als van de Europese Unie, en die ook tijdens het vredesproces gewoon doorging met Israël te bestoken met raketten, mortiergranaten en aanslagen, is de laatste stunt van Abbas om het vredesproces om zeep te helpen.

Wat nà 29 april volgt weten we ook al. Op 1 april 2014 ondertekende Abbas zowat 15 applicaties bij de Verenigde Naties om de druk op Israël te verhogen om alsnog in te gaan op al de Palestijnse eisen. Abbas heeft intussen zijn slag binnen gehaald en Israël letterlijk in de luren gelegd, door tot nog toe reeds 78 terroristen en moordenaars vrij te krijgen in ruil voor niks. ‘Bibi’ Netanjahoe mag dit nu gaan uitleggen bij de nabestaanden van de slachtoffers van de terreur hoe het komt dat hun offers tot niets hebben gediend noch geleid.

door Brabosh.com

Abu Mazen Says NO to Peace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.