Wie is verantwoordelijk voor mishandeling van de Palestijnen? Een Palestijnse vrouw getuigt +video

vrouwendag1aGeen uitbundige viering van de Internationale Vrouwendag in Gaza… 😦

Laatst bijgewerkt: woensdag, 30 april 2014 om 04u13'

Zoals iedereen weet – of niét weet of bewust negeert en/of wegkijkt – worden de mensenrechten en vrouwenrechten van de Palestijnen op de West Bank voortdurend geschonden. Geen vrije meningsuiting, geen vrije pers, onderdrukking en vervolging van opposanten, doodstraf en uitvoering ervan in de Gazastrook enz.

De situatie van de Palestijnen is bijzonder schrijnend in de Gazastrook, alwaar een ent van de Moslim Broederschap, met name de terreurgroep Hamas, de scepter zwaait en sinds de groep in 2007 met geweld de macht greep en de Abbas’ getrouwen uit de Strook ranselde, stelselmatig de duimschroeven aanhaalt en aan haar bevolking een sharia-achtig regime tracht op te dringen.

’t Is al de schuld van Israël
Die islamistische Hamas dictatuur wordt daar overigens internationaal door niemand voor gehekeld noch gesanctioneerd, integendeel, want de schuldige voor al die ellende is reeds vooraf gekend: Israël.

palestwomanHet bestaan van de Joodse staat wordt steevast aangewezen als de eeuwige boosdoener, de feitelijke aanstichter en enige schuldige voor alle ellende die om het even welke Palestijn ooit is overkomen, vandaag overkomt en in de toekomst nog zal blijven overkomen.

Een voorbeeld. Begin deze maand haalde Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, in haar recente verslag aan dat wanneer Palestijnse mannen hun vrouwen slaan, dat dit gebeurt door de schuld van Israël. Pillay zei:

“De combinatie van tientallen jaren Israëlische bezetting alsmede het gebruik van geweld tegen Palestijnen door Israël, in combinatie van de verschillende vormen van verzet dat door de Palestijnen tegen dergelijk gebruik van geweld wordt aangewend alsmede het patriarchaat dat heerst in de Palestijnse samenleving, maakt dat hierdoor vrouwen voortdurend worden blootgesteld aan een continuüm van geweld op alle terreinen van het leven.”

Kortom en volgens de Verenigde Naties, mishandelen Palestijnse mannen hun vrouwen door de schuld van Israël. Sharia in Gaza? Zoek niet verder: da’s de schuld van Israël. Conclusie van de VN: veeg Israël van de kaart en de Palestijnen en in het bijzonder de vrouwen, zullen eindelijk van dezelfde mensenrechten kunnen genieten zoals de mannen en vrouwen wèl genieten in…. Israël!

Tegelijk luidt impliciet de boodschap van de VN aan de mishandelde Palestijnse vrouwen: uw situatie kan alleen maar veranderen wanneer Israël wordt gemuilkorfd. Tot zolang: laat u gedwee misbruiken, vernederen en voortdurend afranselen. Een koppel blauw geslagen ogen, wat gebroken botten, verkrachting en totale rechteloosheid u gedoneerd door uw eigen mansvolk, dienen uiteindelijk allemaal de goede zaak van het Palestijnse volk. Ja toch?

Een Palestijnse vrouw getuigt
Een onthullend getuigenis klonk onlangs aan de Universiteit van Uppsala in Zweden, waar op 9 april 2014 tijdens een avond die werd georganiseerd door het locale Jerusalem Institute of Justice, een debat werd gehouden met als thema: “Wie is verantwoordelijk voor de mishandeling van de Palestijnen?”

Christy AnastasEen jonge 26-jarige Palestijnse christen vrouw Christy Anastas (plaatje rechts) veegt hier openlijk de vloer aan met de Palestijnse Autoriteit en Hamas omtrent de complete rechteloosheid die al jaren heerst in de Palestijnse Gebieden (POT) die nochtans volledig autonoom bestuurd worden door Al Fatah in Oost-Palestina (de West Bank) en door Hamas in West-Palestina (Gaza).

We kunnen ons makkelijk inbeelden hoe hoog de verwachtingen gespannen zijn van al die miljoenen Palestijnse mannen en vrouwen die, na de recente verzoening tussen beide rivalen, zich afvragen welke kant het voortaan zal opgaan met hun mensenrechten: Nog meer Hamas of nog meer Al Fatah? Geen van beiden deugt, zoveel is wel zeker, en volgens Christy is dat helemaal niét de schuld van Israël.

 Christy Anastas uit Betlehem is haar ‘Palestina’ op de West Bank ontvlucht, wegens het gebrek aan mensenrechten en vrijheid van meningsuiting en vroeg en verkreeg een paar jaar geleden al na drie dagen asiel in Groot-Brittannië omdat haar zaak van vervolging en repressie zo overduidelijk was.

Het is een lange video, ca. 25 minuten, maar absoluut de moeite waard om tot het einde toe bekeken te worden. Al van in het begin worden haar inzichten duidelijk wanneer zij put uit haar eigen persoonlijke ervaringen in de periode van de eerste en de tweede intifada en waarna ze begon rechten te studeren aan een Palestijnse universiteit.

Christy verhaalt hoe kinderen worden gehersenspoeld en worden uitgezonden om de Israëliërs aan te vallen en te bestoken met halve rotsblokken en brandbommen. Hoe Palestijnse milities het vuur openenen terwijl ze post vatten voor de huizen van christen Palestijnen (en hopen dat wanneer de Israëliërs terugvuren, de eerste slachtoffers onder de christen bevolking zouden vallen.)

Hoe haar christen oom werd vermoord omdat hij weigerde nog langer het protectiegeld te betalen die van niet-moslims wordt geëist. Over Palestijnen die andere Palestijnen vermoorden zoals bijvoorbeeld in 2006 toen in Gaza een burgeroorlog werd uitgevochten tussen Hamas en Al Fatah. Hoe Arabieren andere Arabieren afslachten in de buurlanden van Israël: Libanon, Syrië, Egypte enz.

Ze vertelt over het corrupte systeem van de Palestijnse Autoriteit (“als al het geld dat door het buitenland aan de PA wordt gedoneerd eerlijk verdeeld zou worden onder alle Palestijnen was elke Palestijn rijk,” dixit Christy), het dagelijkse geweld, intimidatie en rechteloosheid van Palestijnse vrouwen, de eremoorden op vrouwen die over 2013 in de PA met 300 procent zijn toegenomen.

Over hoe de Israëliërs een betonnen muur oprichten na de bloedige aanslag op Pesach in 2002 in Netanya, een muur die aan de drie zijden van haar ouderlijk huis werd opgetrokken. En hoe zij “als zij de premier van Israël was geweest, precies hetzelfde had gedaan,” al was het maar om te verhinderen dat Palestijnse kinderen, mannen en vrouwen zichzelf nog zouden opblazen met bommengordels, “want ik geef om mensen en niet om beton” zei ze.

Een eenvoudig maar indrukwekkend relaas uit de eerste hand.

door Brabosh.com

“Christy” on human right abuses against Palestinians in the West Bank

2 gedachtes over “Wie is verantwoordelijk voor mishandeling van de Palestijnen? Een Palestijnse vrouw getuigt +video

  1. Nee, die is nog altijd hier te bekijken. Ik heb ‘m deze ochtend wel vervangen via een andere locatie waar hij inderdaad was verdwenen. Je moet in je browser gewoon op “refresh” of “vernieuw” klikken en dan heb je weer klank en beeld (basics for internet)

    Like

  2. Wat jammer dat ‘“Christy” on human right abuses against Palestinians in the West Bank’ is verwijderd… ;(

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.