Palestijnse ‘verenigde’ terreurfacties in Gaza en Westbank dromen hardop van overwinning op Israël

haniyeh-al-ahmedGaza, woensdag, 24 april 2014. Lachende gezichten tijdens een Palestijnse persconferentie in Gaza Stad. Links Azzam al-Ahmed, de leider van de delegatie van Al Fatah (partijfactie van Mahmoud Abbas) en rechts terroristenleider van Hamas Ismail Haniyeh, die zich nog steeds de gerechtmatigde premier noemt van ‘Palestina’ sinds de laatste Palestijnse verkiezingen van januari 2006, die overigens zowel in Gaza als op de Westbank toen werden gewonnen door Hamas. (foto: AFP/Said Khatib)

Het lijkt erop dat een verzoening tussen Al Fatah en Hamas in zicht is, tenminste toch als we mogen afgaan op de berichtgeving van zowat alle media in binnen- en buitenland. In Gaza werd gisteren tijdens een persconferentie lachend aangekondigd (misschien een verlate 1 aprilgrap?) dat de verzoening tussen de rivaliserende Palestijnse facties een feit is.

PA-president Abbas zou binnen de vijf weken een nieuwe regering vormen en nog voor het einde van dit jaar nieuwe verkiezingen organiseren in al de Palestijnse gebieden. Als de verkiezingsuitslag van januari 2006 zich herhaalt zal Hamas niet enkel in Gaza aan de macht zijn maar ook op de Westelijke Jordaanoever. En ja, wie zit daar nu op te wachten?

hamas-dealHet bericht van de eenmaking – en vooral de timing ervan – tussen Hamas en Al Fatah wordt zoals kon verwacht worden op gemengde gevoelens onthaald. Het impact dat dit kan hebben op het officieel nog tot 29 april a.s aan de gang zijnde vredesproces voorspelt weinig goeds.

“Israël beschouwt Hamas als een terroristische organisatie,” bericht onze Vlaamse nationale omroep VRT-Eén, waarbij de omroep impliciet suggereert dat Israël de eeuwige dwarsligger zou zijn.

Echter, de VRT ‘vergeet’ voor alle volledigheid wel te vermelden dat Hamas door België zèlf in 2001 op de Europese lijst van verboden terreurorganisaties heeft geplaatst, samen met de 27 andere lidstaten van de Europese Unie waaronder dus ook Nederland.

Bovendien staan zowel Hamas als de Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza tevens op de zwarte terreurlijst van de Verenigde Staten, Canada en nog andere landen. En niet enkel dat. Ook de beruchte Al Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Abbas’ politieke factie Al Fatah, staat op diezelfde zwarte terreurlijst.

Zoals bekend wijst Hamas onderhandelingen met Israël expliciet af en zweert bij de gewapende strijd die tot de vernietiging van de Joodse staat moet leiden, die door Hamas en alle andere Palestijnse terreurfacties wordt beschouwd als het enige middel om tot een oplossing van het conflict te komen. Hamas weigert tot nog toe het bestaansrecht van Israël te erkennen.

Feit is dat het enige waarover Hamas nog met Israël wil onderhandelen de overdracht is van de gehele staat Israël aan ‘Palestina’, de verbeurd verklaring van alle goederen en bezittingen van de Joodse staat ten gunste van de Palestijnen, de terugkeer van miljoenen nazaten van Palestijnse vluchtelingen en tot slot de Palestijnse Endlösung van de ‘Joodse kwestie’ in de PA door een nieuwe exodus van de Joden uit al de Palestijnse gebieden naar euh… Disneyland misschien? 😦

24.03.2014: Ismail Haniyeh Calls for Israel’s Destruction

Gaza, 24 maart 2014. Pro-Palestijnse nitwits betogen tot op vandaag dat de terreurgroep Hamas, die sinds de zomer van 2007 de Gazastrook in een ijzeren islamistische tang houdt, mee aan de onderhandelingstafel zou moeten zitten “omdat zij ook vrede zouden willen met Israël.” Volslagen nonsens. Luister in de videoclip hierboven maar eens naar wat de premier van Hamas, Ismail Haniyeh, hier zèlf over uitschreeuwde tegenover duizenden van zijn militanten nauwelijks een maand geleden: “Vernietig Israël! Aanvallen! Bevrijdt Jeruzalem! Bombardeer Tel Aviv…”

 door Brabosh.com
 


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Netanyahu phones Kerry to complain about Hamas-Fatah pact – PM calls emergency cabinet meeting to discuss Palestinian unity deal; Abbas: It strengthens our ability to reach two state-solution; door Raphael Ahren [lezen]
  ♦ Fatah, Hamas said to agree to unity government – After talks in Gaza, PLO official reports progress on elections, says new government to be formed ‘within five weeks’ [lezen]
  ♦ Fatah-Hamas deal would end peace process, Liberman warns – Reported unity agreement between rival Palestinian factions slammed in Israel; Bennett says pact would create ‘unity government of terror’; door Spencer Ho [lezen]
  ♦ Washington ‘disappointed’ by Palestinian unity move – Spokeswoman Jen Psaki warns Hamas refusal to recognize Israel complicates talks; says ‘ball is in Palestinian court’; door Rebecca Shimoni Stoil [lezen]
  ♦ For Palestinian unity, the devil is in the implementation – While Hamas and Fatah hail the reconciliation deal, its on-the-ground execution is unlikely to succeed; door Avi Issacharoff [lezen]
  ♦ Livni laments Palestinian reconciliation pact – Chief negotiator calls agreement between Fatah and Hamas ‘a bad step’ that limits the prospects of peace talks [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.