Palestijnse terroristen voeren traditioneel hun aanslagen uit op de Joodse feestdagen

seder-2002Puin ruimen na bloedige zelfmoordaanslag tijdens Sederavond in Netanya 2002

Terwijl Joden en christenen overal ter wereld – en in het bijzonder in Israël – ieder op hun eigen wijze, met wisselende passie en meer of minder uitgesproken religieuze invulling, hun Pasen/Pesach vieren, draait wat ons betreft de wereld gewoon verder rond de zon en de maan rond de aarde. De natuur trekt zich nu eenmaal niks aan van dagen en periodes van devotie en gebed door mensen.

Helaas is dat ook niet het geval voor Israëlbashers en Jodenhaters, maar in het bijzonder voor (Palestijnse) Arabische islamistische terroristen en jihadisten, die van het plegen van aanslagen tijdens de feestdagen op Joden en doelwitten een traditie hebben gemaakt. Die kennen de Joodse kalender zelfs beter dan de Joden zèlf en beramen gewetenloos opstanden en aanslagen precies op dat moment wanneer Joden zich klaarmaken om aan te schuiven aan de feestdis of te bidden in de synagoges.

Israëlische Joden en en Diaspora Joden zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder tijdens het vieren van de Joodse heilige dagen. Denk maar bv. terug aan Jom Kippoer in oktober 1973, toen de Arabische legers op de heiligste Joodse feestdag van het jaar de Joodse staat binnenvielen, op een ogenblik dat de waakzaamheid in Israël blijkbaar op een laag pitje brandde. Israël werd toen ei-zo-na van de kaart geveegd.

netanya-attackOok herinnert iedereen zich nog goed de zelfmoordaanslag van 27 maart 2002 (plaatje rechts.) Toen blies Abd el-Baset Awda, een Palestijnse terrorist van Hamas, zichzelf op in het Park Hotel in Netanya waar op dat ogenblik een diner plaatshad nav het Sederfeest aan de vooravond van de Joodse Pasen.  Bij die aanslag, die sindsdien gekend staat als de ‘Passover Massacre‘, werden toen 29 mensen gedood en 64 anderen gewond.

Eén van de mededaders Abbas Al-Sayyed, een commandant van de Qassam Brigades (Hamas) in Tulkarim, die de aanslag in Netanya had beraamd kon in mei 2002 door het IDF gearresteerd worden en werd in 2006 veroordeeld tot 35 keer levenslange opsluiting voor die aanslag alsook voor het beramen van een andere aanslag waarvoor hij verantwoordelijk werd geacht en die plaatsvond in 2001. Hierbij werden toen 36 Israëliërs gedood en 100 anderen gewond.

Tijdens de heilige feestdagen verzamelen de Joden traditoneel in familie of groep om samen de Sederavond te vieren en dat is ook de volgende Paasdagen het geval. Aldus vormen zij in groep een uitgelezen doelwit voor Palestijnse terroristen om er letterlijk een bom in te gooien. De kans om veel slachtoffers te maken is groot en de waakzaamheid klein.

Arabische antisemieten geven nu eenmaal de voorkeur aan terreur, bloed en geweld jegens Joden (en ook jegens andere Arabieren!) om conflicten op te lossen, eerder dan door dialoog en compromis de vrede na te streven. Vandaar dat de beveiliging in Israël andermaal hoog werd opgevoerd en het Israëlische leger in de hoogste staat van paraatheid verkeert.

Judenrein Palestina
Echter, de Joden beschermen die voorbij de Groene Lijn op de Westelijke Jordaanoever in de betwiste gebieden van Judea & Samaria en in Oost-Jeruzalem wonen, dat is andere koek. Naast de honderdduizenden Joden die in Oost-Jeruzalem wonen, leven er nog eens ca. een half miljoen Israëlische Joden voorbij die denkbeeldige Groene Lijn en de vijandigheid en haat die leeft onder veel (niet allen!) van hun Arabische buren is immens groot.

Nadat de Arabieren in 1948-1949 de Joden hadden verdreven uit Jeruzalem en uit Judea & Samaria en het gebied Judenrein werd uitgeroepen, brak in 1967 de Zesdaagse Oorlog uit. Na een korte strijd werden de gebieden terug heroverd op de Arabieren en keerden de Joden weer terug naar hun heimat. Zij werden gevolgd door een nieuwe stroom van Joodse Zionisten en ontwikkelaars die op de vele braakliggende gronden nieuwe dorpen, gemeenten en steden uit de grond toverden.

apartheid-abbas2Echter, in de nieuw op te richten Palestijnse Apartheidstaat van Mahmoud Abbas is geen plaats voor Joden, die hij tegenover westerlingen gemeenzaam ‘de Israëliërs’ noemt om niet het etiket van racist te krijgen opgespeld, maar voor de Palestijnen ter plaatse gewoon synoniemen zijn en door elkaar worden gebezigd zoals je een kat een poes noemt en andersom. Abbas streeft een Judenrein Palestina na, net zoals dat tussen 1948 en 1967 het geval was toen het gebied werd bezet (en later geannexeerd) door de Jordaanse buurstaat.

Bovendien moet men niet vergeten dat tijdens de laatste Palestijnse parlementsverkiezingen van januari 2006, Hamas niet alleen in de Gazastrook de meeste zetels binnenhaalde maar dat de tereurgroep ook de grootste Palestijnse factie werd op de Westbank. En die Hamasaanhang is daar nog steeds pertinent aanwezig net zoals ook die andere Palestijnse terreurgroep – de (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ) – er nog steeds op een grote aanhang kan rekenen.

Seder aanslagen
In de Verenigde Staten, meer bepaald nabij Kansas City, gaf een ex-militair, aanhanger van de Amerikaanse White Power beweging  en oud-lid van de Ku Klux Clan, afgelopen weekeinde letterlijk het eerste schot om de Joodse feestdagen in te luiden. In twee Joodse instellingen opende de 73-jarige Frazier Glenn Miller het vuur op een aantal bezoekers en omwonenden en vermoordde drie mensen.

In zijn blinde Jodenhaat bleken achteraf zijn drie slachtoffers ipv Joden, simpelweg christenen te zijn, wat de slachtpartij op zich nog tragischer maakt. Zijn ‘vergissing’ bespaarde weliswaar veel Joodse levens, maar zijn intentie om zoveel mogelijk Joden te vermoorden aan de vooravond van het Joodse (en christelijke) Paasfeest, heeft iedereen met verstomming geslagen. De verslagenheid onder zowel christenen als Joden is bijzonder groot en bewijst nogmaals waartoe blinde Jodenhaat kan leiden en uiteindelijk niemand spaart [!]

hebron01Gisteren maandagavond, Sederavond voor de Joden, opende op de Westelijke Jordaanoever voorbij de Groene Lijn, een Palestijnse schutter het vuur op willekeurige voorbije rijdende wagens. Hierbij werd de 47-jarige Baruch Mizrahi, vader van vijf kinderen, dodelijk getroffen en overleed ter plaatse.  Het drama speelde zich af langsheen Route 35 nabij het Arabische stadje Idhna niet ver van Hebron in Judea (zie kaartje hiernaast.)

Het onfortuinlijke slachtoffer was met zijn gezin op weg van Modi’in naar Hebron om er met de familie van zijn echtgenote de Sederavond te vieren. Zijn 28-jarige vrouw die in verwachting is van een vijfde kindje, werd eveneens gewond maar haar toestand werd gestabiliseerd. Zij werd met gebroken botten overgebracht naar het Sha’arei Tzedek hospitaal in Jeruzalem maar heeft verder geen levensbedreigende verwondingen. Aldaar werd ze ingelicht over de dood van haar man. Een van hun kinderen, een 9-jarig jongetje, werd eveneens licht gewond.

Uit de eerste voorlopige onderzoeken van het Israëlische Leger (IDF) blijkt dat omstreeks 18u00 ’s avonds (locale tijd) de schutter, compleet in het zwart gekleed en met een helm op het hoofd, te voet post had gevat aan Route 35. Gewapend met een automatisch geweer, de onder Palestijnse terroristen zo populaire AK-47 Kalashnikov, opende hij op een afstand van nauwelijks enkele meters het vuur op de voorbij rijdende wagens.

Vervolgens ging hij naar een andere locatie waar hij opnieuw het vuur opende totdat hij zich uit de voeten maakte. Ook twee andere wagens werden door de schutter geraakt maar konden wegvluchten. Er werden ook schoten afgevuurd aan de contolpost (checkpoint) van Tarqumiyah, maar er werd geen melding gemaakt van gewonden. Het is ook nog niet duidelijk of die laatste aanslag met de vorige verband houdt en/of het om dezelfde schutter gaat.

De Palestijnse terreurorganisaties Hamas en de Islamitische Jihad haastten zich om de aanslag te prijzen maar werd tot nog toe door geen van beide organisaties opgeëist. Een woordvoerder van Hamas noemde de aanslag op zijn Facebookpagina ‘heroïsch’ (een weerloze zwangere vrouw met een Kalashnikov bestoken heet onder Palestijnen blijkbaar een heldendaad) en de Islamitische Jihad noemde de aanslag “een natuurlijke reactie op de misdaden van de bezetter en van de kolonisten tegen ons volk op de West Bank en in de Gazastrook.

En last but not least: Op zondagavond van 13 april vuurden terroristen vanuit de Gazastrook verscheidene mortiergranaten af op een patrouillewagen van het IDF die de afsluiting tussen Gaza en Israël controleerde. Gelukkig viel er noch schade noch was er melding van gewonden.

door Brabosh.com

Video: ‘Voor het heil van Allah’ (deel 3 van 4)
Palestijnse terroristen over wat hen drijft om Joden te doden


Bronnen:

 1. Ynet News:
  ♦ Israeli man killed, two wounded in Palestinian shooting near Hebron – Palestinian terrorists open fire on Israeli cars en route to Passover meal; IDF troops launch massive manhunt in area; Hamas, Jihad praise attack; door Yoav Zitun en Noam ‘Dabul’ Dvir [lezen]
  ♦ Hamas, Islamic Jihad praise deadly West Bank attack, stop short of claiming responsibility – Both organizations say attacks that killed an Israeli man and left two others wounded were response to ‘Israeli crimes’; door Elior Levy en Yoav Zitun [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Israeli man killed, two injured in terror attack near Hebron – Shots fired at car of Modi’in family leave father dead, pregnant wife seriously injured; Hamas, Islamic Jihad praise shooting; door Lazar Berman [lezen]
 3. Arutz Sheva:
  ♦ Terrorist Attack in the Hevron Area – A Jewish man was shot and murdered by a terrorist near Hevron. His children were wounded; door Uzi Baruch [lezen]

Op het plaatje: Hulpeloze vredelievende uitgehongerde Gazaanse burgers, leden van de locale turnkring ‘Kill Da Jews and Win 72 Virgins’, hier voor de gelegenheid uitgedost in kleurige kaki sportkledij met een zwarte badmuts over het hoofd (om geen verkoudheid op te doen; red.)

De misnoegde Gazaanse ‘burgers’ manifesteerden op de Sederavond tegen de Israëlische regering omdat de Joden in Zuid-Israël zich verdedigen tegen hun sportieve activiteiten. “Want ze kunnen niet verdragen dat ze dag en nacht belegerd worden met raketten en mortiergranaten, in het bijzonder tijdens de Joodse feestdagen,” zei Abu al-Simpel van de Islamitische Jihad verontwaardigd.

Het is een echte schande dat de Zionisten terugvuren, simpelweg omdat één van onze raketten toevallig is ingeslagen op een kinderdagverblijf en een andere het dak verwoestte van een lagere school,” krijste al-Simpel. “Wij eisen het recht op om zoveel Joden te vermoorden als we willen, net zoals iedere andere Pal-Arabische vredelievende verzetsbeweging. Wij pikken dit niet en zullen dit zeker aankaarten in de VN Veiligheidsraad!” voegde hij er meesmuilend aan toe.

Een gedachte over “Palestijnse terroristen voeren traditioneel hun aanslagen uit op de Joodse feestdagen

 1. Ieder serieus mens wordt direkt misselijk van dat volkje ; gewoon een bende zombie-moordenaars ,Coming in a theatre near you , VERY soon

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.