BBC-reportage: Franse Joden zijn bang om Jood te zijn – Aliyah met 63% toegenomen +video

De Britse zender BBC heeft een vrij goede reportage gemaakt over de toename van Franse Joden die hun land verlaten onder druk van het toenemende antisemitisme. Alleen met de titel van de reportage lijkt er wat aan de hand te zijn.

De BBC schrijft “Anti-Semitism forcing Jews out of France, says Israel“. Hiermee lijkt de BBC te suggereren dat het andermaal de schuld is van Israël dat de Franse Joden het Franse zinkende democratisch schip verlaten. Echter, in deze nogal doorzichtige poging om het toenemend islamitisch antisemitisme in Frankrijk te minimaliseren, toont de BBC enkel haar eigen vooringenomendheid en rabiaat anti-Israëlisme die de verslaggeving van de BBC al jaren teistert.

De waarheid is dat de Franse Joden zèlf zeggen (en dus niét Israël) dat antisemitisme, nog vóór economische, de belangrijkse reden is om Frankrijk te verlaten.

Het klopt dat Israël tracht de vluchtende Franse Joden te verleiden om naar de Joodse staat te verhuizen, maar velen doen dat niet en trekken bv. naar Canada, waar het Frans samen met het Engels de landstaal is. Veel Franse Joden trekken bv. naar Montreal in de oostelijk gelegen provincie Quebec waar tegenwoordig ca. 100.000 Joden leven (cijfers van 2001: 88.765.) In 2006 telde Canada 358.000 Joodse onderdanen, dat is ca. 1,1 procent van de totale bevolking. Anderen trekken naar de Verenigde Staten en elders.

Als redenen om niét naar Israël te verhuizen worden genoemd problemen met de taal, spraak en schrift (Hebreeuws), de verplichte militaire dienst (3 jaar voor mannen en 2 jaar voor vrouwen) alsmede de permanente dreiging die uitgaat vanuit de buurlanden en van de Palestijnen in het bijzonder die de Joodse staat met geweld en terreur bedreigen vanuit de Gazastrook en in de betwiste gebieden op de Westbank.

Tenslotte hebben in de afgelopen decennia – sinds de stichting van de Joodse staat op 14 mei 1948 – slechts twee Arabische landen (Egypte in 1979 en Jordanië in 1993) een vredesakkoord met Israël ondertekend. Met de burgeroorlog in buurland Syrië, de voortdurende onrust in Egypte en Hezbollah in het andere buurland Libanon, met daar bovenop nog eens de nucleaire dreiging vanuit Iran, wordt aldus het imago van Israël als populaire bestemming voor Joden die aliyah willen maken, permanent ondermijnt.

attackOp 20 maart 2014 werd in Parijs de 59-jarige Joodse onderwijzer David [..] zonder aanleiding in elkaar getimmerd door drie noord-afrikaanse maghrebijnen toen hij een kosjer restaurant verliet. Met een stift tekenden ze een hakenkruis op zijn borst.

Over het hele jaar 2013 emigreerden (aliyah) 3.200 Joden naar Israël. In vergelijking met het half miljoen Joden dat Frankrijk telt mag dit misschien niet veel lijken, maar het is wel een toename met 63 procent in vergelijking met het jaar ervoor 2012.

Sinds de piek in de antisemitische incidenten in Frankrijk tijdens de tweede intifada in 2002, is de gemiddelde jaarlijkse Franse aliyah met circa 60 procent toegenomen. Van gemiddeld 1.357 immigranten jaarlijk in de periode 1985-2001 nam dit toe tot 2.194 immigranten jaarlijks in de periode 2002-12.

Echter, na de vreselijke slachting in Toulouse waarbij vier Joden werden vermoord door de Franse jihadist Mohamed Merah – waarvan drie kinderen – en in het bijzonder de reacties onder de islamitische gemeenschap waarvan velen ronduit de Jodenmoorden ophemelden en hun aanhangers aanmoedigden om ‘nog meer’ Joden te doden, zit de angst er diep in bij de Franse Joden.

Als voorbeeld voor die post-Toulouse atmosfeer die onder een groot deel van de Franse moslimbevolking leeft, wordt verwezen naar de demonstratie van 26 januari 2014 in de straten van Parijs, waar extremisten schreeuwdenJuif: casse-toi, la France n’est pas à toi! (Jood: verberg je, Frankrijk is jouw land niet), ‘Shoah nanas’ en ookFaurisson a raison! Chambres à Gaza c’est du bidon!” (Faurisson had gelijk! Gaskamers zijn een verzinsel!)

door Brabosh.com

Aliyah

“Free at last!!”

“Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’ slechts betekent dat je je moet gaan wassen.” (Efraim Sevela, 1993)


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ 2013 aliya numbers The largest group of immigrants, the official figures indicate, from the countries of the Former Soviet Union with 7,520 immigrants; door Sam Sokol [lezen]
 2. The Algemeiner:
  ♦ The Jewish Exodus From France – On January 26, possibly for the first time ever since the end of World War Two, explicit anti-semitic slogans were shouted during a large scale political demonstration in Paris‎; door Michel Gurfinkiel [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • De Joodse exodus uit Frankrijk trekt zich op gang; door Michel Gurfinkiel [lezen]
 • Hek is van de dam: Antisemitische aanslagen drijven Franse Joden in toenemende mate naar Israël [lezen]
 • Parijs: Joodse onderwijzer door 3 maghrebijnen in elkaar geslagen + beeldverslag [lezen]
 • Toulouse pogrom: Beschamende oneindig diepe Jodenhaat blootgelegd; door Clemens Wergin [lezen]
 • De Nieuwe Nazi ‘s zijn reeds onder ons; door Daniel Greenfield [lezen]
 • Nieuws van Jodenhaters en terreurbegrijpers; door Henryk M. Broder [lezen]
 • Westerse media rolden rode loper uit voor massacre in Toulouse; door Melanie Phillips [lezen]
 • Moord op Joden in Toulouse gerelateerd aan Israel ‘bashing’ campagne; door Missing Peace [lezen]

Een gedachte over “BBC-reportage: Franse Joden zijn bang om Jood te zijn – Aliyah met 63% toegenomen +video

 1. Walgelijk wat daar allemaal gebeurt door moslimtuig. Maar het meest bizar is dat weer iedereen zwijgt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.