In Joods bejaardencentrum Kansas City, VS, vermoordt dolgeworden schutter drie mensen

gunman-kansas
Laatst bijgewerkt: 15 april '14 om 04u25"

Aan de vooravond van Pesach, de Joodse Pasen, heeft in de Verenigde Staten de waanzin weer toegeslagen. In het in Joodse gemeenschapscentrum (JCC) van Overland Park nabij Kansas City, VS, opende een zwaar bewapende 73-jarige man het vuur buiten het gemeenschapscentrum en doodde daarbij twee mensen waaronder een 14-jarige jongen.

Het gaat hier om 69-jarige Dr. William Lewis Corporon en zijn 14-jarige kleinzoon Reat Griffin Underwood.  Een kwartier later ging hij het nabijgelegen Joodse Village Shalom binnen, een zorgcentrum voor bejaarden, en schoot daar de 53-jarige Terri LaManno dood. Nog twee andere mensen werden beschoten maar de schutter mistte zijn doel.

Intussen blijken alle slachtoffers christenen te zijn en geen Joden. Wellicht heeft de racistische oude dwaze man zich hier vergist want de man was er enkel op uit om zoveel mogelijk Joden te vermoorden. Echter, verblind door Jodenhaat, zal hij er vanuit zijn gegaan dat het allemaal Joden waren.

glenn-MillerGetuigen vertelden dat de schutter aan zijn slachtoffers eerst vroeg “of zij Joods waren” en schoot hen vervolgens dood. Korte tijd later kon de politie de man inrekenen aan de Basisschool van Valley Park, enkele blokken verwijderd van Village Shalom waar zowat 75 kinderen les volgden.

Gelukkig kon een nog grotere ramp vermeden worden door het snelle ingrijpen van de politie. Getuigen vertelden aan CNN dat de man voor de camera’s van de reporters bij herhaling ‘Heil Hitler!’ riep tijdens zijn aanhouding.

Intussen werd ook de identiteit van de dader vrijgegeven. Het gaat om Frazier Glenn Miller, Jr. (geb. 23 november 1940), gemeenzaam bekend als Glenn Miller, die de voormalige leider is van de opgeheven White Patriot Party in Noord-Carolina (voorheen bekend als de Carolina Ridders van de Ku Klux Klan).

Miller werd eerder veroordeeld voor wapendracht en geweld en het organiseren van paramilitaire activiteiten. Hij ijvert voor blank nationalisme, blanke afscheiding, verspreidt antisemitische theoriëen; kant zich tegen homseksualiteit en tegen immigratie uit de Derde Wereld in “historisch blanke naties.”

Later meer.

JCC-KansasHet Joodse gemeenschapscentrum (JCC) van Overland Park nabij Kansas City, VS


Bronnen:

 1. The Algemeiner:
  ♦ 3 Killed in Shootings at Kansas Jewish Sites; Suspect Detained, Shouted ‘Heil Hitler’(VIDEO) [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Gunman held for killing three at Kansas Jewish centers – Suspect yells ‘Heil Hitler’ as police take him away after shooting spree at Overland Park JCC and at Village Shalom assisted living home; door Rebecca Shimoni Stoil [lezen]
  ♦ Kansas police chief laments ‘vicious act of violence’ – Hours after gunman kills three at Jewish centers, Overland Park cops say they assume it was a hate crime; door Maria Sudekum [lezen]
  ♦ On Passover eve, ‘sadness and dismay’ – Jewish groups shocked by ‘heinous’ shootings at Kansas Jewish centers; Israeli ambassador sends condolences; door Itamar Sharon [lezen]
  ♦ Hate group to picket Kansas City funerals – Westboro Baptist Church announces plans shortly after Kansas City shooting; group has a long history of anti-Semitic provocations; door Rebecca Shimoni Stoil [lezen]
 3. The Kansas City Star:
  ♦ Three dead, including grandfather and grandson, in shootings at Johnson County Jewish centers – Three people died Sunday when a gunman opened fire outside the Jewish Community Center and a senior living facility in Johnson County [lezen]
  ♦ Shocking act of violence at two Jewish centers steals three lives in Overland Park – Sunday is a day for family visits at the Village Shalom retirement center in Overland Park [lezen]

2 gedachtes over “In Joods bejaardencentrum Kansas City, VS, vermoordt dolgeworden schutter drie mensen

 1. Die Nazi zal ongetwijfeld de Dapperheidsmedaille en het Kruis van Verdienste van Obama in ontvangst nemen binnenkort. Wereldwijd kunnen de Joden beter maar zorgen dat ze naar Israel emigreren. Daar kunnen ze worden gehuisvest in Judea en Samaria door de palestijnen de grens over te zetten naar hun Arabische broedervolken.

  Like

Reacties zijn gesloten.