Bennett op CNN: ‘Er heeft nooit een Palestijnse staat bestaan – dat is een flagrante leugen’ +video


Bennett op 10 april 2014 op CNN:
Wij blijven huizen bouwen in Jeruzalem.
Heb ik u ooit gevraagd om te stoppen met bouwen in Londen?

De Israëlische minister voor Economie (Industrie, Handel en Arbeid), Naftali Bennett, boegbeeld van de politieke partij HaBayit HaYehudi/Joods Huis, werd enkele dagen geleden geinterviewd op het gekende Amerikaanse tv-station CNN. De wijze waarop de CNN-reporter de vragen stelde verraadde meteen de vooringenomendheid van CNN jegens Israël waarbij deze zender de schuld voor het falen van het vredesproces expliciet bij Israël legde en het aandeel van John Kerry en Mahmoud Abbas in de diplomatieke mislukking minimaliseerde dan wel compleet verzweeg.

De CNN-reporter opende het interview met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aan het woord te laten die dinsdag jl. uithaalde naar Israël voor de weigering om de laatste groep Palestijnse gevangen terroristen en massamoordenaars vrij te laten en verwees daarop naar de aankondiging op 1 april jl. door Israël om 708 nieuwe woningen te bouwen in Gilo, een wijk gelegen in het zuiden van Jeruzalem die voorbij de Groene Lijn ligt. Die Lijn is in feite de staakt-het-vurenlijn van april 1949 door president Barack Obama schamper tot ‘pre-1967 lijn’ herdoopt (en door sommigen zelfs een ‘grens’), een verdraaiing van historische feiten met verregaande politieke implicaties.

israelmapaNaftali Bennett reageerde door prompt premier Benjamin Netanjahoe op te roepen tot de annexatie van de ‘nederzettingen’ in Judea & Samaria (op de Westelijke Jordaandoever) bij Israël, meer bepaald de grote nederzettingenblokken van Gush Ariel, Gush Etzion, Beit El, Ma’aleh Adumim en nog vele andere Israëlische gemeenten en dorpen die voor 98 procent in het zogeheten Area C gebied liggen (zie kaartje onderaan.)

Area C staat sinds de Oslo Akkoorden van 1993 onder Israëlische controle en waar tegenwoordig zowat een half miljoen Israëliërs werken, wonen en leven. De gebieden Area A en B zou Bennett overdragen aan het Palestijnse zelfbestuur. Ook in dit interview herhaalde Bennett expliciet deze optie dat hij de uitvoering van ‘Plan B’ noemde.

Bennett wees de suggesties van de hand dat Israël verantwoordelijk zou zijn voor de implosie van de vredesonderhandelingen omdat het huizen bouwt in Jeruzalem en hij benadrukte in dit interview dat de onderhandelingen reeds tot stilstand kwamen nadat PA-leider Mahmoud Abbas weigerde om Israël te erkennen als de natiestaat van het Joodse volk terwijl Abbas in één adem de Israëlische erkenning eist van een ‘Palestijns thuisland’.

“De werkelijkheid is dat deze periode van onderhandelen voorbij is; de tijd is rijp voor plan B… een nieuwe aanpak,” zei hij tegen de CNN-reporter en vervolgde: “De aanpak die we nu al 20 jaar volgen is duidelijk ten einde.” Bennett wees de oproepen van de hand dat Israël de bouw van Joodse huizen moet bevriezen in de Joodse wijken van Jeruzalem, als onderdeel van de voorstellen om de stad uiteindelijk te verdelen tussen de Joodse staat en een toekomstige ‘Palestijnse staat’.

bennetNaftali Bennett: “Onze huizen gebouwd op onze historisch Joodse grond in Judea & Samaria”

“Jeruzalem is al 3.000 jaar lang de hoofdstad van het Joodse volk en ik zou u nooit een bouwstop in Londen durven suggereren waar u zich nu bevindt.” U moet van Israël niet verwachten dat het “eigen woningbouw in onze eigen staat zal bevriezen,” voegde Bennett eraan toe. Ook de Amerikanen blijven Jeruzalem nog steeds ‘Oost’-Jeruzalem noemen, alsof er ooit zoiets als een West-Jeruzalem zou hebben bestaan.

Het klopt dat de buitenwijken die ten westen lagen van Jeruzalem door het Westen tussen 1948 en 1967 met die naam werden aangeduid tijdens de Jordaans-Arabische bezetting van de hoofdstad. Maar ook nadat Israël nà het staakt-het-vuren van april 1949 het zogeheten ‘West’-Jeruzalem tijdelijk als hoofdstad aannam, werd dit deel van Jeruzalem door de Amerikanen en Europa nooit erkend als hoofdstad van de Joodse staat.

Daarvoor baseren de VS, de EU en ook de VN zich op Resolutie 181, het VN-plan dat het Britse Mandaat Palestina moest verdelen in twee aparte staten, een Joodse en een Arabische, waarbij Jeruzalem een Corpus Separatum werd en onder internationale voogdij zou komen. Dat eerste verdeelplan van de VN in twee aparte staten werd aangenomen door Israël maar verworpen door de Arabieren, die prompt een vernietigingsoorlog begonnen, maar faalden in hun opzet om de kersverse Joodse staat van de kaart te vegen.

Het blijft dan ook onbegrijpelijk dat ondanks het feit dat de Arabieren – en sinds 1967 ook het ‘uitgevonden’ Palestijnse volk – reeds dat eerste verdeelplan in november 1947 hebben verworpen (èn tevens alle verdeelplannen zullen verwerpen die nadien nog zullen volgen), de Europeanen en Amerikanen nog steeds Israël onder druk blijven zetten om dat verdeelplan èn de toekomstige status van Jeruzalem (het Corpus Separatum) te accepteren. Zelfs dat niet meer, want van de CS wordt duidelijk vanaf geweken doordat zij de facto van Israël eisen dat het afstand doet van zijn hoofdstad ten gunste van de Palestijnen!

Het Westen eist andermaal van Israël de heropsplitsing van Jeruzalem, hoewel ook nu weer de Palestijnse Autoriteit die opsplitsing bij voorbaat en expliciet verwerpt, door de hoofdstad Oost-Jeruzalem enkel en alleen voor zich op te eisen en de PA tegelijk bezweert dat het “geen enkele Israëlische [lees: Joodse] aanwezigheid meer zal tolereren in ‘zijn’ hoofdstad.” Overigens, net zoals dat ook tussen 1948 en 1967 het geval was toen de Joden compleet werden verdreven uit Jeruzalem en uit Judea & Samaria en talrijke Joodse heiligdommen werden verwoest in een Arabische poging om de Joodse entiteit aldaar voorgoed uit te wissen.

Inspelend op de eis van zijn interviewer dat “er al duizenden jaren Palestijnse bewoning is in Jeruzalem,” antwoordde Naftali Bennett aan de CNN-reporter: “U praat over een Palestijnse aanwezigheid? Is er ooit een Palestijnse staat geweest? Laat me zien wat haar vlag was, laat me zien wat haar volkslied was, toon mij wie haar leider is – toon mij iets waarop het woord ‘Palestijnen’ meer dan 65 of 80 jaar geleden wordt vernoemd. Er is nog nooit ‘Palestijnse staat’ geweest – dat is een van de grote leugens waarvan zij erin geslaagd zijn om die door te drukken. De realiteit is dat het reeds meer dan 3000 jaar Joods land is en het is nog steeds ons land.”

Kaart van Area C

gebied dat Naftali Bennett volledig wil annexeren bij Israël

Kaart van de Verenigde Naties van februari 2011 met in het bruin gekleurd het gebied Area C (62% van de betwiste gebieden op de West Bank) dat in de Oslo Akkoorden van 1993 onder het bestuur van de regering van Israël werd geplaatst.

Zowel de Amerikaanse regering onder president Barack Obama als de 28 lidstaten van de Europese Unie willen thans eenzijdig af van die Oslo overeenkomst en Area C onder de controle brengen van de Palestijnse Autoriteit om er een Palestijnse soevereine staat op te richten met inbegrip van Jeruzalem dat herdoopt zou worden naar Al Quds.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ ‘There Has Never Been a Palestinian State – That’s a Lie’ – In an animated CNN interview, Jewish Home head Naftali Bennett reiterates his calls for a ‘new approach’, rejects ‘two-state solution’; door Ari Soffer [lezen]
  ♦ Bennett Calls on Government to Annex ‘Settlement Blocs’ – Minister drafts letter to Netanyahu demanding sovereignty over settlement blocs, after PA scuppers negotiations; door Hezki Ezra [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Israel blames Kerry as peace talks hopes fade – US mediator Martin Indyk leaves the region for Passover break; Jerusalem counters US secretary’s account of reasons for crisis [lezen]
  ♦ Kerry focuses blame on Israel for collapse of talks – Secretary of state highlights both sides’ ‘unhelpful moves’ but indicates crisis began with failure to release prisoners; door Raphael Ahren [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Ambtstermijn van Mahmoud Abbas is verstreken en zijn handtekening onder VN applicaties ongeldig [lezen]
 • De laatste stuiptrekkingen van het zieltogende vredesproces doen het meeste pijn [lezen]
 • Minister Naftali Bennett: Hou de high-technologie binnen Jeruzalem en de Palestijnse Autoriteit buiten [lezen]
 • Naftali Bennett op Jeruzalem Conferentie: ‘Israël is van de Joden. Punt.’ +video [lezen]
 • President Obama tegen Naftali Bennett: ‘Het is erg belangrijk dat wij samen eens afspreken’ +video [lezen]
 • De nachtmerrie van Barack Obama: herverkiezing van Netanjahoe en Naftali Bennett in de regering [lezen]
 • Naftali Bennett maakt op CNN in 19 sec. brandhout van Hamasregime in de Gazastrook +video [lezen]
 • Naftali Bennett’s ‘Stabiliteits Initiatief’ voor een vredevolleoplossing op de West Bank + video [lezen]
 • Het 7-punten programma van Naftali Bennett om het Arabisch-Israëlisch conflict beter te beheersen [lezen]
 • Naftali Bennett: ‘Israëlische soevereiniteit toepassen over Judea en Samaria’ + video [lezen]
 • Naftali Bennett legt uit hoe het Israëlisch-Arabische conflict kan worden opgelost + video [lezen]

bennett-us

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.