Shimon Peres in Peking om economische en diplomatieke banden aan te halen + video


Dinsdag, 8 april 2014. Israël’s president Shimon Peres in Peking

Sinds de Europese Unie zich in toenemende mate keert tegen Israël door bijvoorbeeld vanaf het voorjaar van 2014 een gedeeltelijke economische boycot van de Joodse staat te willen invoeren en in het Westen steeds meer stemmen opgaan om van een gedeeltelijke naar een volledige boycot over te gaan (zie bv. de academische boycot van Amerikaanse Universiteiten), blijft Israël niet bij de pakken zitten en wordt uitgekeken naar alternatieven en andere economische markten en handelspartners elders in de wereld, zoals in Zuid-Amerika, Afrika en Azië, en dan komt de gigantische Chinese markt binnen handbereik.

Levende legende de Israëlische president Shimon Peres is momenteel voor een driedaags bezoek in de Chinese hoofdstad Peking met het doel om de economische en diplomatieke betrekkingen tussen de twee bevriende landen verder aan te zwengelen, alsmede hun samenwerking te herbevestigen in de strijd tegen de verspreiding van niet-conventionele wapens in het Midden-Oosten. Op dinsdag 8 april 2014 is Peres toegekomen in Peking.

Uiteraard kwam de nucleaire dreiging vanuit Iran ter sprake in zijn twee uren durende ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping. De Chinese president zei aan president Peres dat hij volkomen de bezorgdheid begrijpt van Israël inzake het Iraanse atoomprogramma en dat hij verder de internationale onderhandelingen met Iran blijft ondersteunen om te verhinderen dat Iran nucleaire wapens zou kunnen verwerven.

China_Israel-relatiesMaart 2012 – 20 ste verjaardag van de Chinees-Israëlische betrekkingen


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Peres meets with his Chinese counterpart in Beijing – During three-day visit, president pushing for more trade; Xi Jinping says he ‘fully understands’ security concerns on Iran; door Marissa Newman [lezen]
 2. The Algemeiner:
  ♦ U.S. Secretary of State John Kerry says that “if we do not resolve the issues between Palestinians and Israelis, if we do not find a way to find peace, there will be an increasing isolation of Israel”: door Yoraam Ettinger [lezen]
 3. JNS.org:
  ♦ Shimon Peres sets up Chinese social media account ahead of China trip [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Chinese minister in Jeruzalem om economische samenwerkingsverbanden met Israël te bezegelen [lezen]
 • Bennett in Shangai: Chinezen willen geld verdienen en negeren conflicten in het M-O +video [lezen]
 • Toespraak van Netanjahoe voor Chinese studenten over Israël ‘s realisaties in de hightech wereld +video [lezen]
 • Betrekkingen tussen Israël en China worden steeds hartelijker [lezen]
 • Israël trekt de militaire banden met China nog wat nauwer aan [lezen]
 • Israël en China ondertekenen handelsakkoord ter waarde van 400 miljoen dollars [lezen]
 • Premier Netanjahoe geland in Shangai voor vijfdaags bezoek aan China [lezen]
 • Premier Netanjahoe brengt 5-daags bezoek aan China om economische banden aan te trekken [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.