Israëlische koekjes veroorzaken groot schandaal op Palestijnse persconferentie

koekjes02
Andermaal hilarische taferelen op Palestijnse boycot-Israëlconferentie op zondag 6 april 2014. Op die persconferentie, die werd gehouden onder de naam “Palestijnse Producten Eerst” in de Al-Ram wijk en die gesponsord werd door de “Consumer Protection Association”, werd gewezen op het belang dat Palestijnse Arabieren beter Arabische producten zouden kopen in plaats van Israëlische producten.

Verscheidene vooraanstaande Palestijnen namen deel met onder meer de Minister voor Communicatie van de Palestijnse Autoriteit, het hoofd van de consumentenvereniging ‘Consumer Protection Association’, de onder-secretaris van het ministerie voor Jeruzalem Kwesties evenals een vertegenwoordiger van het ministerie voor Landbouw.

palest-cookiesPalestijnse Koekjes Eerst!

Tijdens de conferentie stapte een van de deelnemers naar de hoofdtafel en plofte er duidelijk verontwaardigd een doos Israëlische koekjes neer (plaatje onderaan) zeggende dat deze koekjes werden geserveerd aan de ontvangsttafel aan de inkom van de meeting! Zij herkende de koekjes en vond de oorspronkelijke doos terug in de keuken.

De organisatoren veerden in paniek recht en stormden naar de beledigende doos om ze te verwijderen. Een van de deelnemers zette zelfs haar tanden in de doos en scheurde die uit pure razernij aan flarden voor het oog van de camera’s.

Het hoofd van de consumentenorganisaties die de conferentie organiseerde, Azmi Shyoukhi, beweerde dat de doos koekjes er was geplaatst “met de bedoeling om de conferentie te saboteren en de producten van de nederzettingen te promoten voor de camera’s.” De Palestijnse krant Al Quds bevestigde dat de koekjes zich daar inderdaad bevonden.

Blijkbaar was iemand gewoon de locale winkel binnen gestapt, zocht er zonder veel nadenken de lekkerste en voordeligste koekjes uit (vanzelfsprekend Israëlische) en serveerde de koekjes aan de binnenkomende gasten zonder er verder bij stil te staan dat het wel eens om de “uiterst giftige koekjes konden gaan van die vermaledijde Joodse producenten.”

Nadat een journalist van Al Quds het verhaal in de krant bracht kreeg de redactie van Al Quds doodsbedreigingen via de telefoon omdat het blad gewaagd had te berichten over dit “hoogst beschamende incident.” Merk op dat Azmi Shyoukhi van de consumentenorganisatie de koekjes kapittelde als afkomstig uit de nederzettingen, goed wetende dat het om Israëlische ging. Maar zoals iedereen weet beschouwen de Palestijnen héél Israël als bezet gebied en één grote nederzetting “van de rivier tot aan de zee…” 😦

koekjes01

“Saboteurs!! Wie heeft die verdomde lekkere Israëlische koekjes binnen gesmokkeld??!!”


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ Israeli biscuits cause major scandal at Palestinian press conference [lezen]

2 gedachtes over “Israëlische koekjes veroorzaken groot schandaal op Palestijnse persconferentie

 1. Deze blog staat op een Amerikaanse server. Sommige autentieke indianenstammen in de VS vinden dat Amerika inderdaad gekoloniseerd werd en nog steeds bezet wordt. 😉

  Like

 2. Brabosh, zeg eens eerlijk: de cookies die je zelf, door het bezoeken van jouw website, op mijn computer plaatst, zijn die ook afkomstig uit ‘bezet’ gebied?
  Sorry, ik wil het gewoon even zeker weten . . .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.