Fatah bekent: deelname aan vredesproces was enkel façade om gevangenen vrij te krijgen +video

abbas-onderhandeltMahmoud Abbas is tot nog toe uiterst tevreden over de resultaten van zijn chantage van de Joodse staat door zijn deelname aan het vredesproces. Hij heeft tot nog toe maar liefst 78 Palestijnse terroristen en massamoordenaars uit Israëlische gevangenissen gekregen zonder daar ook maar iets voor te hoeven terugdoen. Vrede met Israël is dan ook nooit een optie geweest voor Abbas.

hugo3 In feite zou Abbas, indien het vredesproces door zijn capriolen andermaal mislukt, die 78 moordenaars in principe allemaal terug naar hun Israëlische cellen moeten sturen. Maar dat zal niet gebeuren vrees ik. Israël heeft zich onder druk van de Amerikanen weer eens flink laten ringeloren door deze corrupte Palestijnse schurk…  😦

De enige reden waarom de Palestijndse Autoriteit instemde om deel te nemen aan vredesonderhandelingen met Israël was – en is dat nog steeds – de vrijlating te bekomen van zoveel mogelijk Palestijnse massamoordenaars en terroristen waarvan velen een levenslange gevangenisstraf uitzitten in Israëlische gevangenissen. Dat bevestigde andermaal Ahmad Assaf, de woordvoerder van Mahmoud Abbas’ partij Al Fatah op de Palestijnse televisie.

Assaf legde uit hoe de Palestijnse Autoriteit erin geslaagd is om Israël te chanteren om de gevangenen vrij te laten door te dreigen naar de neveninstellingen van de Verenigde Naties te trekken zoals bijvoorbeeld naar het ICC (Internationaal Strafhof – International Criminal Court -in Den Haag.) De Palestijnse leider Nabil Shaath had reeds eerder in november en december 2013 uitgelegd dat de werkelijke reden waarom de Palestijnse Autoriteit nog steeds niet was “opgehouden met te onderhandelen” met Israël omdat het eerste doel, met name de vrijlating van de Palestijnse gevangenen, nog niet bereikt was.

In een uitzending op de officiële Palestijnse staatsomroep (PA-TV) van 19 maart 2014 (videobeelden hieronder) zei de woordvoerder van Abbas’ partij Al Fatah, Ahmad Assaf:

“Ons lidmaatschap van de Verenigde Naties is ook een wapen. En het is een belangrijke troefkaart. Het is een wapen dat in onze zak zit. Ik heb het niet op de eerste dag gebruikt. Ik heb niet gezegd dat van zodra ik het lidmaatschap van de VN zou hebben, dat ik naar het Internationaal Strafhof zou gaan, neen. We zwaaien nu al zo’n twee jaar rond: We hebben de vrijlating van de gevangenen verkregen, we hebben tussen aanhalingstekens [Israël] gechanteerd en we hebben belangrijke standpunten ingenomen want we hebben een troefkaart in handen waarmee wij rondzwaaien.”

Het lid van het Centraal Comité van Al Fatah, Nabil Shaath, een voormalige PA-minister en naaste adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, vertelde eind november 2013 aan Maariv dat “we ons geengageerd hebben tot de vredesonderhandelingen voor de duur van negen maanden en wachten totdat alle 104 gevangenen zijn vrijgelaten.”

nabil-shaathVolgens Shaath, als ware het niet voor de vrijlating van gevangenen die werd uitgevoerd in fasen in de loop van de onderhandelingen, dan hadden de Palestijnen reeds lang een einde aan de gesprekken gemaakt en erkenning voor hun staat gezocht bij de verscheidene nevenorganisaties van de Verenigde Naties.

Hij voegde eraan toe dat “de VN-verklaring [in 2012] van ons als waarnememd niet-lidstaat, in wezen een verklaring was van een Palestijnse staat volgens de grenzen van 1967. “Het geeft ons het directe recht om volwaardig lid te zijn van de internationale organisaties, organisaties zoals het Internationaal Strafhof en de Verenigde Naties,” vertelde Shaath aan de krant.

In het totaal had Israël ermee ingestemd om 104 langdurige gevangen Palestijnen van voor het afsluiten van de Oslo Akkoorden (1993-1994) vrij te laten als pre-conditie opdat de Palestijnen zouden toetreden tot nieuwe vredesonderhandelingen die onder druk van de Amerikaanse president Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken John Kerry werden hervat op 29 juli 2013. Tot dusverre heeft Israël 78 gevangenen vrijgelaten, waarvan bijna allen meer dan 20 jaren achter de tralies hebben doorgebracht.

Nadat op 13 augustus 2013 de eerste lichting van 26 Palestijnse gevangenen vrijkwam en op 29 oktober 2013 een tweede lichting van 26 Palestijnen volgde, werd op 31 december 2013 de voorlopig laatste en 3de groep van 26 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Telkens werden de vrijgelaten gevangenen door duizenden Palestijnen in Gaza en de Westbank, waar ze persoonlijk werden opgewacht door Mahmoud Abbas, met veel toeters en bellen en feestgejoel, fanfares en feestvieringen verwelkomd.


Bronnen:

 1. Palestinian Media Watch (PMW):
  ♦ Fatah spokesman: We “blackmailed” Israel to release the prisoners; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Abbas signs Palestine request to join 15 int’l bodies – Officials on both sides say move doesn’t end talks; PA sources: It’s a response to Israeli refusal to release prisoners; door Yifa Yaakov [lezen]
  ♦ Palestinian envoy threatens Israel with ICC membership – Without progress on peace talks, Riyad Mansour says Ramallah will look to join further international treaties and UN agencies [lezen]
 3. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ Fatah admits “peace talks” are a facade to get terrorists released [lezen]
 4. Likoed Nederland:
  ♦ Alleen een Palestijnse staat? De vredesbesprekingen tussen de Palestijnen en Israël zijn stukgelopen op de vele Palestijnse nee’s tegen de Amerikaanse compromis-voorstellen; Persbericht van Likoed Nederland, 2 april 2014 [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Vredesproces: Palestijnen wachten enkel nog op vrijlating van 52 gevangenen en dan is’t afgelopen [lezen]
 • Vrijlating van vierde en laatste groep Palestijnse boeven en massamoordenaars komt op de helling [lezen]
 • ‘Welke debiel laat nou terroristen vrij zonder vredesakkoord?’ dixit oud-marinechef Eliezer Marom [lezen]
 • Mahmoud Abbas geeft elke vrijgelaten terrorist en/of moordenaar bonus tot 45.000 euro p.p. [lezen]
 • Beelden hoe Mahmoud Abbas vrijgelaten Palestijnse moordenaars als helden onthaalt +video [lezen]
 • Israël heeft 3de groep Palestijnse moordenaars en terroristen vrijgelaten [lezen]
 • Namen bekend van 3de groep Palestijnse terroristen en moordenaars die Israël vrijlaat voor vrede [lezen]
 • Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’ [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.