Palestina? Geeuw… Intussen in Syrië: 150.344 doden waarvan 51.212 burgers waaronder 7.985 kinderen

assad3“Israël heeft het gedaan!”
Niks van aan, maar toch… goed geprobeerd van de Syrische president Bashar Al-Assad

De miljoenen Israëlbashers in de Lage Landen, Europa en in de rest van de wereld, kijken maar met een half oog naar de burgeroorlog in Syrië en kijken weg van de dodentol die dat oplevert. Syrische slachtoffers stapelen zich huizenhoog op waar nauwelijks nog over te kijken valt. Maar er pal naast kijken kan natuurlijk ook tenminste toch voor wie dat kan en wil.

Het Franse persbureau Agence France-Presse (AFP) berichtte gisteren het volgende:

gaza-kid“Meer dan 150.000 mensen zijn in Syrië gedood sinds het conflict begon in maart 2011 vertelde een controle groep in een nieuwe vrijgegeven dodentol op dinsdag [1 april 2014.]. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat het de dood heeft gedocumenteerd van 150.344 mensen, waarvan 51.212 burgers zijn , waaronder bijna 7.985 kinderen.

De groep zei dat 37.781 leden van de gewapende oppositie werden gedood in de gevechten, waaronder militanten van de Islamitische Staat van Irak en de Levant het met al-Qaeda gelieerde al-Nusra Front. Een totaal van 58.480 stijdkrachten van het regime, waaronder meer dan 35.000 soldaten, werden eveneens gedood.

Onder de slachtoffers die aan de kant van de regering vechten bevinden zich 364 leden van de sjiitische Hezbollah beweging in Libanon, voegde het Observatorium eraan toe. Een andere groep van 2871 mensen werd als gestorven geregistreerd, maar hun identiteit is onbekend gebleven, zei de groep.”

Moslims die moslims uitmoorden en elkaars hoofden inbeuken en zelfs letterlijk afhakken, dat is nu eenmaal geen wereldnieuws. Er is geen Jood noch Israël in betrokken, dus blijft dat voor de wereld maar een marginaal conflictje. Een verwaarloosbaar niemendalletje.

Tenandere, Rusland en China dwarsbomen elke maatregelen en sancties in de VN, en met die twee dictatuurstaten en kampioenen mensenrechtenschenders wil geen enkel land in de beschaafde wereld in aanvaring komen. Kijk maar weer naar de schertsvertoning omtrent de Oekraïense crisis. Zum kotzen.

Bovendien, het zij gezegd: 150.000 doden wegen niet op als straks weer een Palestijn sneuvelt in zijn poging om een aanslag op Israël te plegen. Eén dode Palestijn is goud waard.

In feite zouden we een paar Israëlische jachtbommenwerpers wat bommen moeten laten droppen op Syrische doelen, waarbij wat rebellen, Syrische kannibalen en andere koppensnellers zouden sneuvelen en als het effe kan heel wat collateral damage (randschade) zou veroorzaken.

Dan pas zou Syrië weer overal voorpaginanieuws worden en de mensen hopelijk wakker schudden zodat zij zich zouden inzetten om een einde aan dit geweld te maken in plaats zich nog steeds zo buitensporig druk te maken over de bouw van een paar honderd Joodse huizen in de betwiste gebieden voorbij de Groene Lijn. 😦

sofhr5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.