Israël zal vierde en laatste groep Palestijnse terroristen en massamoordenaars niet vrijlaten

abbas-prisonerRamallah, 13-14 augustus 2013. President Mahmoud Abbas verwelkomt een eerste lichting van 11 voortijdig vrijgelaten terroristen en massamoordenaars in ruil voor niks. 15 anderen werden in Gaza op vrije voeten gesteld. De Palestijnse Autoriteit betaalt de vrijgelatenen bovendien een flinke bonus uit die in bepaalde gevallen kan oplopen tot een eenmalige premie van maar liefst 45.000 euro, afhankelijk van hoelang ze hebben vastgezeten en hoeveel Joden ze hebben vermoord.

hugo3Terreur loont, zoveel is wel zeker. Met dank aan de Europese Unie en de VS die al jaren bijzonder gul omspringen met hun donaties aan de Palestijnen zonder dat iemand weet wat er met al dat geld gebeurt. Alhoewel… een deel van dat geld wordt besteed aan het uitbetalen lonen en premies aan terroristen en moordenaars die opgepakt en gestraft werden door Israël.

De Palestijnse leider Jibril Rajoub van de Palestijnse Autoriteit, heeft vandaag vrijdag aangekondigd dat Israël aan de Palestijnse Autoriteit heeft laten weten dat het de vierde en laatste groep Palestijnen die gevangen zitten in Israëlische cellen niet zal vrijlaten, die normaal voorzien is voor morgen zaterdagavond 29 maart 2014.

jibril3b“De Israëlische regering heeft ons via de Amerikaanse bemiddelaar geïnformeerd dat het zich niet zal houden aan zijn belofte om de vierde groep Palestijnse gevangenen vrij te laten die voorzien is voor morgen, zaterdag 29 maart,” vertelde Jibril Rajoub aan het AFP. Jibril Rajoub is alles behalve een marginale figuur binnen de PA, integendeel. Hij is een topfiguur binnen Al Fatah, de PA en de PLO, hij is tevens voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité èn de voorzitter van de Palestijnse Nationale Voetbalfederatie (plaatje rechts.)

De vrijlating, bedoeld als een ‘gebaar’ om de vredesbesprekingen te bevorderen, werd op grote schaal geprotesteerd in Israël. Veel van de terroristen waren veroordeeld voor moord op Israëlische staatsburgers. De PA van haar kant heeft gedreigd om eenzijdige stappen te nemen voor erkenning bij diverse nevenorganisaties van de Verenigde Naties, die in strijd is met de voorwaarden van de vredesbesprekingen, als de vrijlating niet zou doorgaan.

PA voorzitter Mahmoud Abbas heeft de vrijlating geëist van de gevangen Palestijnse terroristen evenals een bouwstop op Joodse woningen in de betwiste gebieden van Judea en Samaria, als voorwaarde gesteld voor verdere gesprekken.

Rajoub zei in februari dat “indien de onderhandelingen zouden mislukken, de gewapende strijd tegen [Israël] een strategische oplossing is voor het Palestijnse volk,” en hij benadrukte dat de Palestijnse terreurgroepen “nooit aan de oplossing van een gewapende opstand hebben verzaakt.”

In het totaal had Israël ermee ingestemd om 104 langdurige gevangen Palestijnen van voor het afsluiten van de Oslo Akkoorden (1993-1994) vrij te laten als pre-conditie opdat de Palestijnen zouden toetreden tot nieuwe vredesonderhandelingen die onder druk van de Amerikaanse president Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken John Kerry werden hervat op 29 juli 2013. Tot dusverre heeft Israël 78 gevangenen vrijgelaten, waarvan bijna allen meer dan 20 jaren achter de tralies hebben doorgebracht.

Nadat op 13 augustus 2013 de eerste lichting van 26 Palestijnse gevangenen vrijkwam en op 29 oktober 2013 een tweede lichting van 26 Palestijnen volgde, werd op 31 december 2013 de voorlopig laatste en 3de groep van 26 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Telkens werden de vrijgelaten gevangenen door duizenden Palestijnen in Gaza en de Westbank, waar ze persoonlijk werden opgewacht door Mahmoud Abbas, met veel toeters en bellen en feestgejoel, fanfares en feestvieringen verwelkomd.

stop-the-release


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  Report: Israel Refuses Last Terror Release – Senior PA official reveals that Israel has told PA it will not release last batch of terrorists on Saturday; door Ari Yashar [lezen]
 2. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ The insanity of further prisoner releases (guest post); door Elinu Stone [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  ♦ PA official: Israel attempting blackmail with conditions for Palestinian prisoner release [lezen]
 4. The Times of Israel:
  ♦ Peace talks in crisis after latest PA-US meeting – Head of PA Ministry of Prisoners’ Affairs says Israel refusing to free fourth group of inmates, and that the issue is non-negotiable; door Avi Issacharoff [lezen]
  ♦ Kerry meets Abbas to shore up foundering peace talks – PA president tells US secretary of state that Palestinians won’t weigh Washington’s framework deal until after prisoner release; door Raphael Ahren [lezen]
  ♦ As deadline passes, PA says Israel has made clear it will not release prisoners – Final group were to go free Saturday, requiring ministerial approval 48 hours in advance, but ministers have not convened [lezen]
 5. Ynet News:
  ♦ PA warns of Palestinian ‘anger’ should Israel fail to free prisoners – PA Minister of Prisoners’ Affairs Qaraqe promises PA would petition international bodies, and Palestinian prisoners would launch protests if Israel backtracks on its commitment to release prisoners as part of peace talks [lezen]

 

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Vrijlating van vierde en laatste groep Palestijnse boeven en massamoordenaars komt op de helling [lezen]
 • ‘Welke debiel laat nou terroristen vrij zonder vredesakkoord?’ dixit oud-marinechef Eliezer Marom [lezen]
 • Mahmoud Abbas geeft elke vrijgelaten terrorist en/of moordenaar bonus tot 45.000 euro p.p. [lezen]
 • Beelden hoe Mahmoud Abbas vrijgelaten Palestijnse moordenaars als helden onthaalt +video [lezen]
 • Israël heeft 3de groep Palestijnse moordenaars en terroristen vrijgelaten [lezen]
 • Namen bekend van 3de groep Palestijnse terroristen en moordenaars die Israël vrijlaat voor vrede [lezen]
 • Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’ [lezen]
 • Vredesproces: Palestijnen wachten enkel nog op vrijlating van 52 gevangenen en dan is’t afgelopen [lezen]

3 gedachtes over “Israël zal vierde en laatste groep Palestijnse terroristen en massamoordenaars niet vrijlaten

 1. Als overheid en als mens moet je gewoon stinkend je best doen, en als het anders uitpakt als gehoopt, dan heb je een les geleerd. In dit geval een les geleerd over oorzaak en gevolg. Als je op deze manier denkt, praat en handelt krijg je het volgende resultaat.
  Pas de L.I.L. procedure toe!!

  Like

 2. En nou die andere 78 ook weer terug in een diep gat in de grond.
  er is maar 1 manier om tot een oplossing te komen en dat is de arabische wereld op de knieen brengen. Aangezien dat niet gaat gebeuren, zal het gewoon door blijven etteren en Israel de schuld van het falende (niet-bestaande) vredesproces krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.