Video waarin tientallen Egyptische moslims een vrouw willen verkrachten zorgt voor ophef


Viral Video of Blonde Egypt Women Attack Sparks Backlash

Een video waarin een jonge Egyptische vrouw is te zien met lang blond haar en vrij agressief seksueel wordt lastig gevallen door een groep islamitische universitaire rechtenstudenten, heeft in het land en verder wereldwijd de controverse omtrent vrouwenrechten aangewakkerd.

In de video, die op 19 maart 2014 op YouTube online werd gezet, is een vrouwelijke studente te zien met lange, platina-blonde haren. Ze draagt een roze top, bijpassende roze schoenen en nauw zittende jeans, die snel de aandacht trekt van een meute seksueel gefrustreerde mannelijke medestudenten. Terwijl de vrouw snel lijkt weg te lopen van de snel aangroeiende hitsige troep mannen die haar blijven volgen, krijgen we haar gezicht niet te zien.

Nadat ze zich uit schrik verborg in de toiletten, wordt ze daar door de studenten belaagd die haar letterlijk de kleren van het lijf willen trekken en haar ter plekke dreigen te verkrachten. Bewakers van de Universiteit van Caïro ontzetten net op tijd de vrouwelijke studente en begeleidden haar uit de campus waar ze zich onder veel gefluit en gejoel uit de voeten maakt.

Geef het slachtoffer de schuld!
Operation Anti Sexual Harassment – OpAntiShDe oorlogszuchtige pesterijen op een van Egypte’s grootste universiteiten leidde tot verontwaardiging nadat de video verscheen op sociale netwerksites en opgepikt werd door de lokale media. Fathi Farid, een stichtend lid van de anti-seksuele intimidatie groep “Ik zag intimidatie” (Operation Anti Sexual HarassmentOpAntiSh), vertelde dat de mannelijke studenten de vrouw verbaal hadden aangevallen en haar probeerden uit te kleden, berichtte het AFP.

De controverse verdiepte zich nog nadat de decaan en jurist van de school Gaber Nasser vertelde dat de oorzaak lag bij de outfit van de studente, die hij beschreef als ‘een beetje onconventioneel’ en die leidde tot de pesterijen. “Dit meisje ging de universiteit binnen terwijl ze een abaya (losse mantel) droeg en daarna nam ze deze af toen ze de faculteit betrad en in die kleren verscheen die voor het incident zorgde – maar rechtvaardigt helemaal niet [het incident]”, zei Nassar op de Egyptische privézender ONTV.

Terwijl hij er snel aan toevoegde dat de haar kledij geen excuus vormt voor de pesterijen, legde hij toch impliciet de schuld van het meisje. Nassar schreef later op Twitter dat hij het verkeerd had begrepen en dat hij niet de schuld kan leggen bij de studente voor het incident. “Ik verzeker dat dit niet waar is en ik verontschuldig me voor het misverstand en ik herhaal dat degenen die (het meisje lastig vielen) streng gestraft zullen worden,” schreef hij.

“Het ergste is dat de mensen altijd een rechtvaardiging voor pesterijen vinden en de schuld bij het slachtoffer leggen,” besloot Farid van de vrouwenrechtengroep.


Egypt ranked as worst Arab country for women’s rights:
sexual harassment rife in Egyptian society

Vrouwenrechten in het M-O
moslima03De eerste en misschien wel de grootste slachtoffers van het islamisme (=radicale islam) in het Midden-Oosten zijn nog altijd de vrouwen. Een geit heeft er meer rechten dan de gemiddelde moslimvrouw. Daar is de verplichting van het bedekken van het vrouwelijk lichaam (hijab, chador, niqab tot boerka) nog maar de kleinste aanzet tot feitelijke vrouwelijke repressie en rechteloosheid.

Afhankelijk in welke Arabische staat ze zich bevinden en de sharia (islamitische wetgeving) al dan niet van toepassing is, slaat de vrouwenrepressie harder toe: geen auto mogen besturen, niet buitenkomen zonder begeleiding, niet naar school mogen, niet mogen werken, geen eigen zaak mogen runnen, veelwijverij (bigamie), vrouwenbesnijdenis (clitoridectomie) enz.

Een ander gekend motief is het voorkómen van lustgevoelens bij mannen. Dat zegt eigenlijk veel meer over de [moslim]mannen die klaarblijkelijk met een ernstig [seksueel] probleem zitten: namelijk dat ze hun lusten niet kunnen beheersen bv. Voor die ‘afwijking’ in hun omgangsgedrag [ten aanzien van vrouwen] wordt de rekening gepresenteerd aan… alweer enkel en alleen de vrouwen.

Vrouwenbesnijdenis
De seksuele revolutie is duidelijk aan de moslim[mannen]wereld in het M-O (en helaas ook aan nogal wat moslimmannen in het Westen) voorbij gegaan en niets wijst er op dat die er spoedig zit aan te komen, integendeel.

In Egypte is het nog steeds niet veel beter gesteld. Nagnoeg 99 procent van de Egyptische vrouwen werden ooit slachtoffer van (seksueel) geweld en pesterijen volgens een onderzoek uit 2013 van UN Woman.

Alhoewel sinds kort vrouwenbesnijdenis (clitorectomie) bij wet verboden is, wordt die nog steeds stiekem veelvuldig uitgevoerd en blijken naar schatting meer dan 90 procent [!] van de vrouwen hun clitoris en soms ook de schaamlippen, te zijn  weggesneden, en zijn voor de rest van hun leven lichamelijk èn geestelijk verminkt.

Om vrouwen in het gareel te houden, want af en toe wordt er wel eens geprotesteerd, wordt al van kleins af aan de vrouw op haar plichten gewezen (rechten zijn er alleen voor de man). Dat begint thuis bij de opvoeding, later op school maar vooral via de televisie, vermits in vele moslimlanden onderwijs voor vrouwen verboden is en zij niet zonder (mannelijke) begeleiding over straat mogen lopen.

Niks voor niks dat veel moslimmannen die in het Westen wonen (soms zelf geboren en getogen in het Westen), nog altijd naar een vrouwelijke levensgezel op zoek gaan in hun land van oorsprong. Moslimmeisjes in het Westen weten wel beter, hebben al geproefd van de vrijheid en laten zich niet zomaar door bezitterige en jaloerse moslimmannen ringeloren.

‘De kracht van een vrouw ligt in haar zwakte’
Een voorbeeld van dit soort indoctrinatie uitzendingen is het volgende videofragment, uitgezonden op de Egyptische omroepzender Al-Nas TV van 22 maart 2009. Hierin legt de vriendelijk glimlachende geestelijke Mahmoud Al-Masri aan het Egyptisch vrouwelijk publiek uit wat van hen wordt verwacht, hoe ze zich dienen te gedragen jegens hun echtgenoot en wat hun rol – als moslimvrouw – in het algemeen is in de maatschappij.

Mahmoud Al-Masri:

“Op het ogenblik dat vaders voetstappen op de trappen klinken, moeten de kinderen gelukkig zijn dat hun vader thuiskomt en moet iedereen hem een warme ontvangst geven. Dat is eveneens de rol van moeder. Zij moet zeggen: “Lieve kinderen, vader komt thuis om 2 uur en we moeten hem verwelkomen.” Ongeveer een half uur eerder moet de moeder stoppen met koken en alle nare geuren zoals van ajuin, look e.a. van zich afspoelen. Ze moet van kleding verwisselen, parfum opdoen en zich ervan vergewissen dat haar kinderen vers gewassen kleren dragen. Zo gauw vader op de deur klopt en de deur opengaat moet hij zijn kinderen zien die hem warm glimlachend begroeten en omhelzen.

Egyptische geestelijke Mahmoud Al-MasriWanneer vader thuiskomt moet hij kunnen bekomen van alle problemen op het werk. Vanwaar hij komt zijn er intriges, competitie en jaloezie. U weet welke soort problemen er allemaal buiten zijn. Als hij thuiskomt moet hij zijn kinderen aantreffen die hem vriendelijk verwelkomen. Hij moet het huis in onberispelijke staat aantreffen, de maaltijd moet klaar staan, de wereld is mooi, het leven is fantastisch, de echtgenote glimlacht. Het leven is mooi… Westerse vrouwen – nee, niet de Westerse maar de Japanse – plaatsen hun echtgenoot op een voetstuk. Stel je voor hoe een vrouw haar idool aanbid. Dit is hoe ze met haar echtgenoot omgaat.

Wanneer de echtgenoot ’s ochtends het huis verlaat om te gaan werken, zorgt ze ervoor dat de kinderen netjes gewassen en gekleed beneden aan de deur op hem staan te wachten. Ze begeleidt hem naar beneden om hem tot ziens te wensen, kussen hem en wensen hem een aangename dag toe. Wanneer hij terugkomt, moeten zij hem met zijn allen verwelkomen. De echtgenote moet hem de maaltijd opdienen alsof zij zijn dienstmeid is.

[…]

Zoals ik het u al 100.000.000.000 keren hebt verteld – en ik zal dit blijven herhalen tot op het laatste ogenblik van mijn leven – ligt de kracht van de vrouw in haar zwakte. Hoe zwakker u zich toont aan uw echtgenoot hoe sterker u staat tegenover hem. Een echtgenoot wenst niet samen te leven met een andere echtgenoot. Hij wil een vrouw in huis, een vrouwelijke vrouw. Begrepen? Twee mannen kunnen niet samen leven. Dat is onvoorstelbaar. De vrouw kan niet gelijk zijn aan de man. Ze kan niet zeggen: “Ik ben net zoals jij.” Ze kan haar stem niet verheffen tegen hem. Dat is niet gepast voor een vrouw.”

burkaafgVrouwenrechten voor moslima’s in Afghanistan anno 2014. Met z’n allen gezellig een dagje uit: de man achter het stuur, de geit naast de chauffeur, de kippen en de schapen op de achterbank en de vrouwen achteraan in de koffer…

zoek de burka...Raadseltje: in welke vuilzak op het plaatje zit een vrouw verborgen?


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Sexual Harassment Video Sparks Controversy in Cairo – Viral video shows woman fleeing from baying mob at Cairo University, as law school dean implies victim partially to blame; door Tova Dvorin [lezen]
 2. The Daily Mail:
  ♦ What happened when a blonde woman in a sexy pink top walks through a Cairo university campus? Viral video captures crowds of baying men swarming around female [lezen]
 3. Gazet van Antwerpen:
  ♦ Tientallen mannen willen jonge Egyptische de kleren van het lijf scheuren (video) [lezen]

3 gedachtes over “Video waarin tientallen Egyptische moslims een vrouw willen verkrachten zorgt voor ophef

 1. Al wordt een moslimvrouw ook afgeranseld door haar islamitische vent, niet mee bemoeien. Is hun cultuur en bij bemoeienis heeft men kans een slagersmes tussen de ribben te krijgen.

  Like

 2. Ik heb heel wat gezien wat vrouwen wordt aangedaan in de Arabische wereld. Maar ook de Arabische vrouwen kunnen er wat van. Het volgende overkwam een kennis van mij een aantal jaren geleden in de lobby van een hotel in Damascus. Zij werd belaagd door een aantal orthodoxe islamitische vrouwen omdat zij kleding droeg die haar onderarmen niet bedekte. Ze werd bespuugd, bespot voor hoer uitgescholden, de dood werd haar toegewenst door steniging. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Maar ook hier in Nederland, waar ik woon, gebeuren dingen met migranten waar de honden geen brood van lusten. Een paar jaar geleden, toen mijn Wil nog leefde was er een Afghaanse bruiloft waar een tweetal Afganen hun vrouw door een winkelruit dreigden te gooien en te wurgen. Twee dagen na mij tussenkomst en de inschakeling van de politie werd ik door die twee vrouwen achter mijn appartement belaagd. Zij gaven mij de schuld dat hun mannen nog in voorarrest zaten. Op dat moment knapte er iets bij mij.
  Als ik nu bij dit mooie lenteweer op mijn balkon zit, vrouwen en meisjes ziet rondlopen, geheel vrijwillig en zelf demonstratief in een hijab, chador en niqab, denk ik; ze zoeken het maar uit ook al wordt er straks op een van die chickies een dhabiha uitgevoerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.