Verenigde Naties ontdekken ‘ware’ oorzaak van Palestijnse problemen: ’t Is al de schuld van Israël!

navi-pillay

De Hoge Commissaris van de VN voor Mensenrechten (UNHCHR), Navanethem (Navi) Pillay (plaatje hierboven), heeft maandag in een interview met het persbureau Reuters een opzienbarende ontdekking gedaan en verklaarde dat zij de oorzaak van alle problemen in Gaza en de zogenaamde “Westbank” zou gevonden hebben.

Het probleem zou Israël zijn <PLOINK!>. Volgens Pillay zou Israël´s bouw van “nederzettingen” in Judea en Samaria evenals de “aanvallen van kolonisten op Palestijnen” de belangrijkste bron voor de rechtsschendingen in de regio vormen. “Israël´s acties betreffende de bouw van ´nederzettingen´ en het geweld van de kolonisten vormen de kern vele mensenrechtenschendingen op de ´Westbank´ en in Oost-Jeruzalem”, aldus Pillay voor de Mensenrechtenraad in Genève.

De ´nederzettingen´ zouden zelfs een schending zijn van het “hele spectrum van de Palestijnse sociale, culturele, burgerlijke en politieke rechten. Ondanks herhaalde oproepen aan Israël om te stoppen met de bouw van ´nederzettingen´, gaan het geweld van de kolonisten en de bouw met verwoestende gevolgen voor de Palestijnse burgers door”, zei de VN-commissaris.

hamasterror1Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza zijn het nagenoeg eens met Navi Pillay:
’t is al de schuld van Israël!

Pillay ging zelfs zover te beweren dat Israël deels voor de escalatie van het geweld in Gaza verantwoordelijk zou zijn, nauwkeuriger gezegd vanwege de luchtaanvallen op terreurdoelen, die als vergeldingsmaatregelen na raketaanvallen op Zuid-Israël werden uitgevoerd.

Ze gaf weliswaar toe dat de aanvallen op Israëlische burgers en het afvuren van raketten op Israël een schending zouden zijn van internationale verdragen, ze voegde er echter aan toe dat de luchtaanvallen, die Israël uitvoert, overdreven zouden zijn en zowel persoonlijk als openbaar eigendom zouden vernietigen.

neder2


Bronnen:

 1. Israel Heute:
  ♦ UN entdeckt „Ursache für die Probleme in Gaza und der Westbank“ [lezen]
  ♦ in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron als “VN ontdekt “oorzaak van de problemen in Gaza en de ´Westbank´.” [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ UN human rights chief decries settlements – Navi Pillay says building and settler violence at core of violations against ‘Palestinians’ social, cultural, civil and political rights’; door Spencer Ho [lezen]

4 gedachtes over “Verenigde Naties ontdekken ‘ware’ oorzaak van Palestijnse problemen: ’t Is al de schuld van Israël!

 1. Van mij mag je dat zeer zeker!!! Maar toch Hugo………………….je weet wat ik bedoel. Dus…………want ik wil nog vele reacties in lengte van jaren op je site plaatsen.

  Like

 2. Navi Pillay zetelt de VN-Raad voor de Mensenrechten voor, waarin sinds 1 januari 2014 de mensenrechten schendende landen Cuba, Rusland, China en Saoedi-Arabië in zetelen. De twee laatsten staan zelfs in de huidige toptien van meesten executies in 2013. http://www.timesofisrael.com/amnesty-china-iran-lead-global-surge-in-executions/

  Pillay zetel dus zij-aan-zij met de dictatuurstaten zonder de minste scrupules. Wat zegt dat over haar denk je? Dus, als zij dan als hoofd van die maffiabende andermaal Israël de les gaat spellen over waar Joden mogen en vooral niet mogen bouwen, denk ik gezien haar huidige entourage er toch wel het mijne over.

  Ik ben een mug vergeleken met de macht en invloed van de VN en leden, laat mij dan maar mijn steken uitdelen. Het is bovendien hoogst onwaarschijnlijk dat ze ooit hun doel zullen bereiken. Tenslotte staat mijn integriteit niet op het spel, en integriteit is een begrip dat ze in de VN niet kennen, so what?

  Like

 3. Ook al slaat haar gebazel totaal nergens op, wij moeten ons niet gaan verlagen naar haar niveau. Derhalve deze link naar een foto van haar zonder moestasj.

  Like

 4. Shalom;
  Er is een gezegde waarin blijkt dat met de eerlijkheid en correcte waarneming plus daaruit volgende conclusies; een loopje wordt genomen:
  “met 2 of meerdere maten meten”.
  Voor de VN en ArLi zijn er geen maten genoeg in het Heelal
  Shalom ha Massiach.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.