Racistische kwakkel van Geert Wilders slecht voor imago Israël en goede zaak voor de Jihad in de EU

hond-van-israel

Museumplein, Amsterdam, zaterdag 23 maart 2014. Esther Voet (directeur CIDI.nl) was erbij op de solidariteitsmanifestatie in het kader van internationale dag tegen racisme en discriminatie:

“Eenmaal thuis moest ik lezen hoe er, richting Dokwerker nota bene, een jihadvlag werd meegedragen en dat die ook nog een tijdje aan het beeld van de Dokwerker had geprijkt. En dan is het interessant om op Twitter te lezen hoe mensen zich in allerlei bochten wringen om uit te leggen dat die vlag toch echt multi-interpretabel is. En oh ja, er was ook nog een Palestijnse vlag, waarop ik mij afvroeg hoe er was gereageerd als ik met een Israëlische had staan wapperen.

Dan was er ook nog een persoon met een banner die Wilders dood wilde en ook een foto van mannen met een spandoek: ‘Wilders, hond van Israel‘. Daarbij was Israël roodgekleurd en er waren bloedspetters omheen getekend. Israël, het enige land in het Midden Oosten waar bijvoorbeeld LGBT’s veilig zijn, maar dat leek niet van belang.” [bron]

Geert Wilders heeft het blijkbaar verkorven voor zijn kiezers door de Marokkaanse moslimgemeenschap in Nederland te schofferen. Dat hij beter niet gedaan. Het islamitisch antisemitisme bestrijden doe je niet door in de verkiezingsperiode aan te kondigen dat je het bestand Marokkanen gaat ‘verminderen’, wat impliciet een dreigen met vervolging en de facto deportatie inhoudt. En over vervolging en ‘deportatie’ weten de Joden alles van. Vandaar ook dat ik begrip heb voor de reactie van het CJO.

holo5bHet feit dat ook veel PVV kopstukken Wilders thans de rug toekeren zegt voldoende over het foute karakter van zijn uitspraken. Hiermee drijft de PVV zichzelf – net zoals het Vlaams Belang destijds – in de marginaliteit, waar het nog maar moeilijk uit zal raken. Vertrouwen kun je maar één keer kwijtraken, daarna komt het nooit meer terug.

In België zou Wilders voor dergelijke uitspraken terecht kunnen rekenen op vervolging door het CGKR. Vraag dat maar aan het Vlaams Belang, dat tien jaar geleden dezelfde fouten maakte en zich genoodzaakt zag om haar naam Vlaams Blok te wijzigen, in een vertwijfelde poging om het etiket van racisme en discriminatie kwijt te raken. En zoals Esther Voet zegt: “En laten we eerlijk zijn, de Joodse gemeenschap heeft zo ongeveer een eeuwenlang patent op discriminatie en uitsluiting.

Los van dat blijf ik Wilders prijzen voor zijn pro-Israël houding, maar heeft hij helaas met zijn veralgemenende uitspraak er wel een erg wrange en aangebrande connotatie aan gegeven. Hij heeft de bal letterlijk in eigen doel geschopt. En de kop van jut wordt andermaal Israël en de Joden. Dat bleek ook uit de demonstratie van zaterdag jongstleden in Amsterdam. In één klap en blijkbaar zonder de minste moeite werd door Islamistische antisemieten ook deze manifestatie omgeturnd tot een met modder gooien naar de Joodse staat.

Wilders, een hond van Israël?” Dat is precies hetzelfde wat ik bij herhaling in mijn mailbox en in de reacties op deze blog lees over mezelf. Geef toe, wat hebben een Jihadvlag en een Palestijnse vlag nog te maken met de integratiestrijd voor gelijke rechten van Marokkaanse moslims in… Nederland? Of is er dan toch meer aan de hand en heeft Wilders gewoon uitgesproken wat veel Marokkanen en islamisten denken en willen voor Nederland? “Jihad” – Israël kaput? – Juden raus!

Met zijn ‘own goal‘ heeft Wilders niet enkel de zaak voor zichzelf verknald maar veel erger nog de Nederlandse pro-Israël advocacy, dat is wel duidelijk. Maar wat blijft er dan nog over? Verbitterde islamitische burgers, op bloed beluste anti-Joodse en anti-Israëlaanhangers, die een heel andere agenda hebben dan wat zij de media en Nederland op de mouw spelden. Al bij al een zwarte dag voor de pro-Israëlbeweging in Nederland en een triomf voor de islamistische Jihad in de Lage Landen die met de racistische en discriminerende kwakkel van Wilders een flinke adrenalinestoot heeft gekregen ten koste van Israël en van de Joden in het algemeen.

Dutch MEP Geert Wilders holds press conference in London

door Brabosh.com

Antwerpen, 25 maart 2014

9 gedachtes over “Racistische kwakkel van Geert Wilders slecht voor imago Israël en goede zaak voor de Jihad in de EU

 1. Ik vraag mij af waar de onderste foto in het artikel genomen is?
  Dat de postertjes van dezelfde pers zijn gekomen is wel duidelijk, idem de ideeën van de drukker. Maar ik betwijfel of de jongens die ze dragen weten c.q. beseffen wat er op de postertjes staat.

  Like

 2. Nu ben ik geen Wilders fan, maar ik heb wel een hekel aan (massa) hysterie en schijnheiligheid. De geblondeerde ” incarnatie van het absolute kwaad” heeft in een café voor eigen aanhang een NATIONALITEIT (de Marokkaanse) aangestipt. Volgens het PVV programma wil men immigratie uit moslim landen beperken, remigratie stimuleren en criminelen met twee paspoorten ( zoals veel jonge mannelijke Marocs die hier de absolute kroon spannen) uitzetten. Vandaar meer of minder Marokkanen. Overigens is discriminatie op nationaliteit niet verboden…anders zou je drie kwart Nederland in de cel kunnen gooien voor haar irrationele aversie tegen de “moffen”. Waarom er Jihad vlaggen bij de dokwerker fladderen en waarom Wilders “hond van Israël” wordt genoemd snap ik niet erg maar zou dat niet eens juridisch kunnen worden aangepakt? Maar ja de goegemeente heeft Wilders nu te pakken en “haupt den Lukas”…Wanneer woede en verontwaardiging regeren werkt de ratio nu eenmaal stukken minder. Janmaat gemarginaliseerd, vriendin gemolotovcocktailed, Fortuin doodgeschoten en Van Gogh met een enorm mes in zijn pens…O tempora o mores!!!

  Like

 3. Is dit een gevolg van de gemeenteraadverkiezingen?
  Is dit wat leeft bij de inwoners van (Amsterdam) Nederland?
  Is dit het gevolg van onze tolerantie en respect?
  Zijn dit de losers die onze moderne maatschappij heeft voortgebracht?
  Ik weet het niet!!
  Maar wat ik wel weet is waar mijn koffers staan.

  Like

 4. Sluit de ogen niet al teveel voor de trieste realiteit die al ver voor 2010 in Amsterdam en elders. En politiek correct Nederland knijpt een oogje dicht en drinkt kopjes thee met deze Marokkanen:
  Marokkaanse en Turkse moslimjongeren houden klopjacht op Amsterdamse Joden
  https://brabosh.com/2010/12/13/pqpct-9km/
  Ik heb overigens ooit negen jaar in Crooswijk gewoond en heb zo’n zeven jaar als straattaxichauffeur door de straten van Rotterdam gereden. Door alle woonwijken op alle tijden. En veel gepeild wat er onder de bewoners leeft. Ik kan begrijpen waarom zoveel bewoners zich beter af voelen met minder Marokkanen. Het is hun eigen diskwalificerende gedrag waardoor steeds meer en meer Nederlanders hen uitspugen. Kwalificeren versus diskwalificeren is een keuze. En keuzes hebben hun gevolgen.

  Like

 5. Wie het laatst lacht, lacht het best!

  De PVV is geen Vlaams belang en de ‘kwakkel was geen kwakkel maar een georganiseerde politiek correcte mediastorm, die nu al aan het overwaaien is daar Wilders meteen al met een nieuwe ijzersterke lijst kwam voor de EU verkiezingen. De Arabist Hans Jansen is daarbij de kers op de taart.

  De ‘kwakkels waren vooral te vinden in het zogenaamde anti rasisme protest waar de opschriften met puur racisme en het, er met de haren bijgesleepte ‘anti Israelisme natuurlijk niet mochten ontbreken.

  Like

 6. Voor mijn gevoel loop je dit keer in de pas met de mainstream media, Brabosh!
  Je rukt het verhaal ook uit de context, want Wilders zei meer en verwees diverse malen naar eerdere uitspraken van hem eerder gedaan en dat het in dat kader bedoeld was.

  Dat Wilders het beter anders kon verwoorden, daarin heb je wel gelijk.

  Dat er in die demonstratie een vol-idioot met de Jihadvlag en een idioot met “Wilders is de hond van Israël” liep dat zegt niks over Wilders en zijn uitspraken, dat zegt alles over een groot deel van de mensen die daar liepen, nee, de internationale dag tegen racisme en discriminatie was deels weer gekaapt door mensen met anti-Israël sentimenten.

  Like

 7. Iemand schreef mij dat de PVV draait op giften van orthodoxe Joden in de VS en Israel. Toen ik vroeg om betrouwbare bronnen voor deze bewering, kreeg ik te horen dat ik via google veel informatie zou vinden. Maar ik heb niets gevonden, afgezien van een opmerking op forum.marokko.nl . Niet bepaald de meest betrouwbare bron.

  Ik weet dat Daniel Pipes (of hij een orthodoxe Jood is, weet ik niet) geld heeft gegeven voor Bram Moskovitz toendertijd voor de verdediging van Wilders.

  Weet jij er iets van, of de PVV draait op giften van orthodoxe Joden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.