Vrijlating van vierde en laatste groep Palestijnse boeven en massamoordenaars komt op de helling

prisoner4Ramallah, West Bank, nacht van 13 op 14 augustus 2013. Israël laat een eerste lichting van 26 gevangen Palestijnen vrij. Hierboven een misselijk makende scene van een ‘gematigde’ president Mahmoud Abbas die uitbundig de thuiskomst verwelkomt van 11 gevangen Palestijnse terroristen en moordenaars van onschuldige bejaarden, vrouwen en kinderen. Volgens Abbas allemaal stuk voor stuk “verzetshelden” die hier op het podium lachend het overwinningsteken maken. De overige 15 Palestijnse boeven en schurken (van de eerste lichting van 104 toegezegde vrijlatingen) werden door het IDF met de bus afgezet aan de grenspost tussen Israël en de Gazastrook (foto: AP/Majdi Mohammed)

President van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas heeft gisteren zaterdag 22 maart 2014 gedreigd met “actie” wanneer Israël zou weigeren om de vierde en laatste groep Palestijnse gevangenen vrij te laten zoals werd voorzien onder het door de Amerikanen gesteunde akkoord.

hamasterroris2“Wij wachten op de vrijlating van de vierde groep gevangenen, zoals door Israëliërs en Amerikanen werd overeengekomen,” vertelde Abbas tegenover het Centraal Comité van zijn Al Fatah beweging. “Wij zeggen, indien zij niet worden vrijgelaten, dit een schending is van het akkoord en het ons in staat zal stellen om te handelen zoals wij dat passend achten binnen de normen van internationale overeenkomsten.”

In het totaal had Israël ermee ingestemd om 104 langdurige gevangen Palestijnen van voor het afsluiten van de Oslo Akkoorden (1993-1994) vrij te laten als pre-conditie opdat de Palestijnen zouden toetreden tot nieuwe vredesonderhandelingen die onder druk van de Amerikaanse president Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken John Kerry werden hervat op 29 juli 2013. Tot dusverre heeft Israël 78 gevangenen vrijgelaten, waarvan bijna allen meer dan 20 jaren achter de tralies hebben doorgebracht.

Nadat op 13 augustus 2013 de eerste lichting van 26 Palestijnse gevangenen vrijkwam en op 29 oktober 2013 een tweede lichting van 26 Palestijnen volgde, werd op 31 december 2013 de voorlopig laatste en 3de groep van 26 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Telkens werden de vrijgelaten gevangenen door duizenden Palestijnen in Gaza en de Westbank, waar ze persoonlijk werden opgewacht door Mahmoud Abbas, met veel toeters en bellen en feestgejoel, fanfares en feestvieringen verwelkomd.

Echter Israëlische ministers hebben er bij herhaling voor gewaarschuwd dat wanneer de Palestijnen er niet mee zouden instemmen om na de voorziene einddatum van 29 april de onderhandelingen te willen verlengen, zij de laatste groep Palestijnse gevangenen niet zullen vrijlaten die normaal voorzien is voor volgende week 29 maart 2014. Eerder op de maand zei Abbas dat hij de vredesonderhandelingen nà 29 april niet wil verder zetten tenzij Israël nog meer Palestijnse gevangen zou vrijlaten waaronder enkele belangrijke Palestijnse kopstukken.

barghouti2Zo bijvoorbeeld eist president Abbas thans ook de vrijlating van de 54-jarige Palestijnse leider Marwan Barghouti (plaatje rechts), het meesterbrein achter de tweede intifada en organisator van vele moordaanslagen. Barghouti werd in 2002 gearresteerd en zit sindsdien vijf keer levenslange opsluiting uit in een Israëlische gevangenis.

Barghouti, door Israëlbashers en andere antisemieten ook wel eens de ‘Palestijnse Nelson Mandela’ genoemd, wordt door velen gezien als een mogelijke opvolger van de bejaarde Mahmoud Abbas, die volgende week 79 jaar oud wordt.

Op zijn reis naar Washington deze week, werd over Abbas gezegd dat hij het raamakkoord van John Kerry voor verdere vredesbesprekingen met Israël heeft afgewezen en drie keer neen had gezegd op kernpunten, waardoor de onderhandelingen op weg lijken naar een explosieve ineenstorting. Abbas ‘ging naar het Witte Huis en zei: ‘nee’ tegen Obama, berichtte aldus Channel 2 News.

In het bijzonder, aldus het bericht, verwierp Abbas de eis van premier Benjamin Netanjahoe dat hij Israël als een Joodse staat zou erkennen. Hij weigerde ook om af te zien van de Palestijnse eis voor een ‘recht op terugkeer‘ van enkele duizenden autentieke bejaarde Palestijnse vluchtelingen van 1948 plus hun vele miljoenen nakomelingen[!] sinds hun vluchtelingenstatus door de VN erfbaar werd gemaakt, een eis die, indien uitgevoerd, drastisch het demografisch evenwicht zou verstoren en door geen enkele denkbare Israëlische regering zou aanvaard worden.

En tenslotte, weigerde hij zich te verbinden tot een ‘einde van het conflict,’ waarmee een vredesakkoord de beëindiging van verdere Palestijnse eisen van Israël zou inhouden. Een zoveelste nogal vrij doorzichtige indicatie dat wat de Palestijnen betreft, om het even welk vredesakkoord met Israël in wezen voor hen niet bindend is en dat ook nooit zal zijn en telkens de strijd gewoon verder gaat totdat Israël van de kaart is geveegd en de Joden verdreven of geknecht zullen zijn. Hoewel ze dat in het Engels niet met zoveel woorden zullen zeggen.

terrorist-releaseAmerikaanse minister voor Buitenlandse Zaken John Kerry applaudiseert voor premier Netanjahoe voor het vrijlaten van Palestijnse terroristen en moordenaars. Kerry zit bovenop een kooi waarin de Amerikanen al 26 jaar lang de Israëlische agent Jonathan Pollard gevangen houden. Te weten dat Pollard niet één Amerikaan heeft vermoord maar wel al veel langer vastzit dan het Palestijnse schorem dat Israël thans uit hun kooi laat vliegen. [bron cartoon: Israel Matzav]


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Abbas: Failure to free prisoners is breach of deal – Palestinian leader warns of action if Israeli officials do not follow through with fourth and final batch [lezen]
  ♦ Washington reportedly fears collapse of peace talks – Administration working to get Netanyahu to agree on prisoner release, ensure extension of negotiations [lezen]
  ♦ TV report: Abbas said ‘no’ to Obama on 3 core peace issues – Rejecting Kerry framework, Palestinian leader reportedly told US president he won’t recognize ‘Jewish Israel,’ abandon ‘right of return,’ or commit to ‘end of conflict’ [lezen]
  ♦ Why Abbas wants Marwan Barghouti to go free – It’s highly unlikely that Israel will meet the PA chief’s latest demand, but it’s no surprise that he’s making it; door Avi Issacharoff [lezen]
  ♦ Hamas sends threatening text messages to Israelis – On 10th anniversary of Sheikh Yassin’s death and as Hamas militant killed, Israelis warned: ‘Get out of our land’; door Itamar Sharon [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • ‘Welke debiel laat nou terroristen vrij zonder vredesakkoord?’ dixit oud-marinechef Eliezer Marom [lezen]
 • Mahmoud Abbas geeft elke vrijgelaten terrorist en/of moordenaar bonus tot 45.000 euro p.p. [lezen]
 • Beelden hoe Mahmoud Abbas vrijgelaten Palestijnse moordenaars als helden onthaalt +video [lezen]
 • Israël heeft 3de groep Palestijnse moordenaars en terroristen vrijgelaten [lezen]
 • Namen bekend van 3de groep Palestijnse terroristen en moordenaars die Israël vrijlaat voor vrede [lezen]
 • Hamas liegt weer: ’75 procent van de gevangenen in Israëlische gevangenissen zijn kinderen’ [lezen]
 • Vredesproces: Palestijnen wachten enkel nog op vrijlating van 52 gevangenen en dan is’t afgelopen [lezen]

Een gedachte over “Vrijlating van vierde en laatste groep Palestijnse boeven en massamoordenaars komt op de helling

 1. Israel had de Amerikanen ook onder druk kunnen zetten door de vrijlating van Jonathan Pollard te eisen. Zo niet, einde “vredespresprekingen”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.