Palestijnse Autoriteit onderwijst de schoolkinderen over het ‘Ondeelbare Palestina’ dat Israël vervangt

ondeelbaar-palestinaDe Arabische tekst op het zwarte schoolbord onder het kaartje luidt: “Palestina: Een cijfer dat ondeelbaar is.” (uitzending op de officiële Palestijnse staatstelevisie van 21 februari 2014)

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft het de voorbije maanden meer dan duidelijk gemaakt, dat het niet alleen Israël niet wil erkennen als de staat van het Joodse Volk – in de praktijk erkent de PA niet eens het bestaan van Israël. De officiële staatstelevisie van de Palestijnse Autoirteit zond eind feburari een tekenfilm uit (plaatje hierboven) met een leraar wiskunde die met een stok wijst naar een kaart van Israël op het schoolbord, met eronder de woorden: “Palestina: een cijfer dat ondeelbaar is.” Palestinian Media Watch heeft het berciht vertaald en de cartoon belicht.

Fatah, de factie onder leiding van PA voorzitter Mahmoud Abbas, pakte twee weken geleden het thema aan op zijn Facebook-pagina. Op een Facebook-post, schreef Fatah dat het haar kinderen opvoedt om “de basisprincipes van de revolutie te leren vooraleer ze leren lezen en schrijven; ze zullen alleen instemmen met één bestuur, waar niks aan kan worden toegevoegd, afgenomen of gesleuteld worden: zodat Palestina niet kan gescheiden worden.”

Samen met de tekst stond een foto van een leraar die naar een kaart wijst van ‘Palestina’ dat compleet Israël vervangt (plaatje hieronder.) De tekst naast de kaart op het bord leest: “Akko, Haifa, Jaffa, Ramle, Tzfat, Beit Shean, waren en zullen Palestijnse steden blijven.” De tekst eist Israëlische steden op die zich niet eens bevinden voorbij de Groene Lijn (ofte de staakt-het-vurenlijn van april 1949, door Obama schamper de ‘pre-1967 lijn’ genoemd), die wordt gepresenteerd als mogelijke grenzen in de aan de gang zijnde vredesbesprekingen.

pmw-map01

Het opeisen van het hele grondgebied van Israël ging verder op de Facebookpagina van Al Fatah in het begin van maart jl., toen een kaart werd getoond waarop heel Israël werd ingekleurd met het gekende geruite patroon van de keffiyeh (hoofddoek) van de Palestijnse Autoriteit (PLO.) De PA vlag naast de kaart geeft de intenties weer van de PA die aldus de soevereiniteit opeist over het hele grondgebied van de Joodse staat (plaatje hieronder.)

pmw-map02

De retoriek van de Palestijnse Autoriteit tegen Israël is een steeds vaker voorkomend verschijnsel. Afgelopen woensdag noemde een vooraanstaand ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit en een nauwe vertrouweling van Abbas op de Palestijnse staatszender, de Israëliërs “een geavanceerd instrument van het kwade” en voegde eraan toe dat “Allah hen allemaal zal verzamelen, zodat we ze kunnen doden..”

Evenzo, rondom de viering van 11 maart van het bloedbad, dat op die datum in 1978 werd uitgevoerd door aartsterroriste Dalal Mughrabi toen zij 37 Israëliërs vermoordde onder wie 12 kinderen, schakelde de Palestijnse Autoriteit in overdrive door de massamoordenares te verheerlijken in een reeks van evenementen.

Bij een van die evenementen, merkte Abbas’ adviseur inzake NGO’s, Sultan Abu Al-Einen, op dat “zij [de Israëliërs] zichzelf voor de gek houden als ze denken dat de onderhandelingen onze enige keuze zouden zijn. Laat de jongeren mij horen: Allah, vereer ons met het martelarenschap. Allah, geef ons de eer om deel te zijn van de processie der martelaren.”

door Ari Yashar


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ PA Teaches Kids ‘Indivisible Palestine’ Replaces Israel – PA TV and Fatah Facebook unite in campaign teaching kids ‘before they learn to read and write’ that all of Israel is ‘Palestine.’; door Ari Yashar [lezen]
  2. Palestinian Media Watch (PMW):
    ♦ PA: “Palestine” replaces all of Israel and is “indivisible” – Fatah Facebook: “We educate our children… [so that] they will only agree to one rule, which cannot be added to, subtracted from, or calculated: that Palestine cannot be divided”; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit onderwijst de schoolkinderen over het ‘Ondeelbare Palestina’ dat Israël vervangt

  1. De “vredesbesprekingen” zijn een farce, één grote theaterspel tussen de grootmachten van de VN met Israel als het grootste slachtoffer. Samen met de islamitische landen willen deze grootmachten Israel nog afslachten ook. Alleen de enorme slagkracht, de wilskracht en de onverzettelijkheid van het Joodse volk houdt hen tegen….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.