Hamas bedankt zijn gulle westerse donoren: ‘Wij hebben al ruim 1.700 miljonairs onder ons in Gaza’

haniyehmiljonairOok Hamaspremier van de Gazastrook (‘West-Palestina’) Ismail Haniyeh steekt al eens graag de handen uit de mouwen en is zo te zien op het plaatje hierboven helemaal niet vies om schop en kruiwagen te hanteren.

hugo3De vele hulpgelden van Europeanen en Amerikanen, loyale giften van honderden anti-Israël ngo’s van over de hele wereld en duizenden Israëlbashers en andere antisemieten, nopen dat telkens wanneer in Gaza de miljoenen euros en dollars met bakken binnen stromen, aan de top alle hens aan dek wordt geroepen om al die gekregen poen te verhandelen en zèlf op te souperen.

Dat al dat geld niet aankomt voor wie het bedoeld werd, met name de verpauperde en werkloze massa gewone Palestijnen van Gaza, zal het Westen worst wezen. Zij hebben hun bijdrage gedaan, hun taak zit erop en wat er verder met al dat geld gebeurt interesseert hen geen barst meer. In het slechtste geval leggen ze de schuld toch weer bij Israël en is de cirkel weer rond.

President van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas’ factie van Al Fatah, ging op donderdag 20 maart in het offensief, bewerende dat Hamas corrupt is net “het Palestijnse volk niet vertegenwoordigt.”

Khaled Meshaal en Ismail HaniyehAl Fatah woordvoerder Ahmad Assaf vertelde aan Erem News dat Hamas’s pogingen om de interne werking van Egypte te beïnvloeden ‘onaanvaardbaar’ zijn, wijzend op de banden tussen Hamas en de [Egyptische] Moslim Broederschap, die beide in het Nijlgebied werden verboden voor hun aandeel in terroristische aanslagen.

“Egypte heeft meer voor de Palestijnse Arabieren gedaan dan Hamas of de Moslim Broederschap, die alleen maar loze kreten spuwen en religie verkopen,” aldus Assaf. Hamas bekritiseerde op dinsdag dan weer Egypte voor het sluiten van de grens van Gaza met de Sinaï, en noemde de Egyptische blokkade van Gaza een ‘misdaad tegen de menselijkheid.’

Het Egyptisch beleg heeft geleid tot stroomuitval. De Fatah woordvoerder beweerde dat, terwijl Gaza een van de armste plekken is in de wereld, er zich meer dan 1.700 miljonairs bevinden onder Hamasleden en hij liet doorschemeren dat de terreurgroep torenhoge belastingen oplegt aan zijn onderdanen op goederen die vanuit Egypte en Israël de Strook binnen reizen en dat dit geld allemaal verdwijnt in de zakken van Hamas functionarissen.

Assaf eindigde met het loven van Abbas, de “Palestijnse president,” om achter zijn principes te blijven staan en het behandelen van eventuele concessies in vredesbesprekingen als rode lijnen. De woordvoerder verklaarde dat Hamas de situatie heeft terug gedraaid zoals het was vóór 1967, een enigszins verwarrende opmerking, gezien het feit dat in 1967 een einde kwam aan de Jordaanse bezetting van Judea en Samaria tijdens de Zesdaagse Oorlog en Gaza tussen 1948 en 1967 bezet werd door Egypte.

Verbreding relatiebreuk tussen Fatah en Hamas
De Fatah kritiek komt nadat Midden-Oosten expert Professor Rafi Yisraeli had geoordeeld dat het leven van Abbas in onmiddellijk gevaar werd gebracht door Hamas, dat zou kunnen proberen om hem te verdringen. Daarbij zou de groep geholpen worden door het feit dat de ambtstermijn van Abbas eindigde in januari 2009, waardoor Hamas legitimiteit zou verkrijgen.

De spanningen tussen Fatah en Hamas laaiden onlangs weer hoog op, met Hamas politie in Gaza die afgelopen zondag met uitgesproken geweld een pro-Abbas demonstatie neersloegen waarbij 13 demonstranten werden gearresteerd en velen werden afgeranseld. Die spanningen drukten zich ook uit in de door Hamas veroorzaakte energiecrisis.

Hamas weigert om de exorbitante belastingen op brandstof te betalen die door de PA voor de Gaza-regering wordt aangekocht in Israël, een belangrijke factor in de herhaalde brandstoftekorten in de Hamas-enclave. Op zondag viel Gaza opnieuw voor een dag zonder stroom volgend op een andere storing op de dag voordien, omdat de PA slechts 100.000 liter leverde van de beloofde 500.000 liter brandstof die het aan Hamas zou verkopen.

Hoor het ook eens van een andere Palestijnse leider…
Mohammed Dahlan: “Mahmoud Abbas is a Catastrophe

Negotiations Are ‘One Big Lie'”

TV Host: “A few days ago, PA President Abu Mazen [Mahmoud Abbas] leveled against Mohammed Dahlan horrifying and slanderous accusations – from treason and collaboration, to corruption and the killing of Palestinian leaders.” […]

Mohammed Dahlan: “I don’t want to dwell on this ridiculous speech, in which Mahmoud Abbas disgraced himself. He doesn’t mind if other people insult him or if he disgraces himself. He is used to people treating him with contempt. The tragedy is that he harmed Fatah and its history. […]

“Abu Mazen, more than anyone else, served as an informant for Mohamed Morsi. […]

“Egypt can tolerate a defective president like Mohamed Morsi, but the Palestinian people can no longer bear a catastrophe like Mahmoud Abbas. Since the day he came to power, tragedies have struck the Palestinian people. I may be one of the people who bear the blame for bringing this catastrophe upon the Palestinian people. I apologize to the Palestinian people, but we had no other option. […]

“We supported Abbas when he promised reforms, but he stole the presidency. He promised us to reform Fatah, but he destroyed and disgraced Fatah, just like he did in this speech. This speech is a mark of shame in the history of Fatah and of Mahmoud Abbas. […]

“Mahmoud Abbas no longer represents Fatah. He represents the negotiations, the destruction of the PA, the plundering of the PA, and all that is evil in the lives of the Palestinians. […]

“Mahmoud Abbas is in no position to judge anyone’s patriotism or honesty. In his heart, he knows that he has no decency. He knows that his patriotism is questionable. When [Fatah was] in Tunisia, they used to call him the president of the Jewish Agency, and in Gaza and the West Bank, President Yasser Arafat called him Karzai. […]

“I cannot call what is going on today “negotiations.” It is one big lie. I am not an extremist.”

TV Host: “A lie? So Abu Mazen flew to Washington for a vacation?”

Mohammed Dahlan: “More or less. Let’s call it a trip to pacify [the Americans]. Let me give you an example. All previous negotiations took place between the Israelis and the Americans. They would keep him posted. Every once in a while, he would organize a trip for Saeb Erekat, and Saeb was satisfied with that.

“All the negotiations were between the Israelis and the Americans, and dealt with the “Clinton parameters,” which Yasser Arafat rejected after Camp David [in 2000]. These included East Jerusalem under Palestinian sovereignty, the return of some of the refugees, and 1967 borders with land swaps. Yasser Arafat, may he rest in peace, rejected this proposal. […]

“Mahmoud Abbas says no pressure is being exerted upon him, and he tells his people to prepare the balloons to celebrate his steadfastness. Balloons?! When Yasser Arafat would travel to Washington, he would prepare the knives before talking about politics.”

TV Host: “Knives, not balloons.”

Mohammed Dahlan: “Of course! He would strengthen the domestic front before leaving. […]

“Mahmoud Abbas was against the Clinton document. I supported it. Today, Mahmoud Abbas wants a third war, in order to achieve the same Clinton document. What he is negotiating about today does not amount to 50% of the Clinton document.

“Why did they prevent Yasser Arafat from signing the Clinton document? In order to present him as if he did not want a peace agreement. Today, half of them say that they supported the Clinton document, but that Yasser Arafat refused. That’s not true. You were all against the Clinton document. Yasser Arafat wanted it, but you instilled fear in him. We would have gotten 100% of the land, East Jerusalem as the capital, and a reasonable solution for the problem of the refugees, 200,000 of whom would have returned, in keeping with understandings.

“What Mahmoud Abbas is negotiating about today does not amount to 50% of the Clinton document that we rejected. Does that not constitute a political corruption and political crime?” […]


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ ‘There Are 1,700 Hamas Millionaires in Gaza’ – Fatah opens verbal fire on Hamas, claims its officials are meddling in Egyptian affairs and getting rich off their own citizens; door Dalit Halevi en Ari Yashar [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.