Israëlische luchtmacht bombardeert Syrische posities na eerdere aanslag op Israëlische patrouille

IAF-2

Gevechtsbommenwerpers van de Israëlische Luchtmacht (IAF) hebben op gisterochtend woensdag 19 maart teruggeslagen en Syrische doelwitten beschoten en gebombardeerd als reactie op een aanval op een Israëlische patrouille in de buurt van de Israëlisch-Syrische grens. Niettegenstaande die grens wordt bewaakt door VN-soldaten (UNDOF), maar waarvan iedereen weet dat een VN-macht er meestal voor spek en bonen bijstaat en het op een lopen zet van zodra er met scherp wordt geschoten.

Doelwitten van Syrische stellingen op de Golan Hoogtes werden bestookt, aldus de woordvoerder van het IDF. Volgens het IDF werd een trainingsfaciliteit van het Syrische leger onder vuur genomen alsmede militaire hoofdkwartieren en artillerie batterijen die hadden ‘geholpen en bijgestaan’ bij de bomaanslag langsheen de weg waarbij vier soldaten soldaten werden gewond waarvan een van hen ernstig gewond raakte.

In een scherp geformuleerde verklaring, bevestigde minister van Defensie Moshe Ya’alon dat Israëlische gevechtsvliegtuigen “meerdere doelen hadden gebombardeerd die verbonden zijn met het Syrische leger en defensieve stellingen die gisteren bij de terreuraanslag hebben geholpen en bijgestaan,” en de minister uitte een scherpe waarschuwing gericht aan de Syrische president Bashar Assad, die hij beschuldigde van de aanval.

“We zullen geen schending van onze soevereiniteit of aanvallen tegen onze soldaten en burgers tolereren,” zei minister Yaalon. “Wij zullen met kracht en vastberadenheid reageren tegen iedereen die tegen ons werkt, ongeacht waar en wanneer, zoals we gisteravond hebben aangetoond. Iedereen die probeert om ons aan te vallen ondertekenen hun eigen doodvonnis.” De minister van defensie vervolgde met te verklaren dat indien de Syrische president “zal blijven samenwerken met terroristische elementen die streven om de staat Israël te beschadigen, wij zullen doorgaan door hem een zware prijs te laten betalen op een manier die hem spijt zal doen krijgen van zijn daden.”

under-construction6

The IDF spokesperson tweeted earlier that Israel held the Syrian military responsible for Tuesday’s attack, which occurred near Majdal Shams. One of the soldiers injured in the incident suffered from serious head and chest wounds and remained in intensive care overnight at Haifa’s Rambam Medical Center after having undergone surgery.

The soldiers’ patrol jeep apparently ran over a bomb. Light arms fire was also directed at the patrol, according to Maariv. The military initially returned artillery fire into Syria, hitting sites in the nearby city of Quneitra, including a Syrian army base. “The IDF retaliated toward Syrian Military positions,” the army said in a statement.

Prime Minister Benjamin Netanyahu said the attack came amid a recent influx of “jihadists and Hezbollah members” near Syria’s border with Israel, which he said “poses a new challenge.” Netanyahu, who spoke at a meeting of his Likud faction, added, “In the past few years, we’ve succeeded in keeping the peace in the face of the civil war in Syria, and here too we will act forcefully to maintain Israel’s security.” A similar attack in December, in the same area, caused damage to a military jeep but resulted in no casualties.

Tuesday’s incident follows an attack on Friday, which took place in the Har Dov area in the north, where terrorists penetrated hundreds of meters into Israel and planted two small IED bombs in front of an army jeep. That blast damaged the jeep and caused light injuries to its occupants. Three soldiers were taken to a hospital to rule out any internal injuries from the blast. The blast was originally reported to have taken place along the border. On Friday in retaliation for the attack, the IDF fired on several targets across the Lebanese border, including tank fire at a Hezbollah position in the village Kfar Kileh.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ IAF aircraft strike Syrian army after roadside attack – Israel fires on military installations that ‘aided and abetted’ bombing; defense minister delivers sharp warning to Assad [lezen]
  ♦ Syrian army: Israeli airstrikes killed soldier – Damascus warns that sorties endanger regional stability, accuses Israel of trying to distract from regime victories [lezen]
  ♦ Israel threatens Syria after border bombing – After IAF hit Syrian targets in retaliatory strike, PM promises to continue interdicting arms shipments; DM says any attacker signs ‘own death sentence’; door Lazar Berman [lezen]
  ♦ Hezbollah too busy to hit Israel, leaked cable claims – Terror group fingered in Monday’s cross-border attack; papers reportedly show calming overtures sent from Nasrallah last year; door Elhanan Miller en Itamar Sharon [lezen]
 2. From Wikipedia, the free encyclopedia:
  ♦ History of the Golan Heights – The Golan Heights, also called the Golan or the Syrian Golan, is a region in the Levant. The exact region defined as the Golan Heights is different in different disciplines [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Toenemende Syrische agressie tegen Israël waarschijnlijk het werk van Al Qaeda; door Missing Peace [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.