Hamas slaat pro-Abbas vredesmanifestatie in Gaza met geweld uit elkaar

De dialoog tussen Abbas’ partij Al Fatah (West Bank/Oost-Palestina) en
Hamas (Gaza/West-Palestina) schiet lekker op, letterlijk zelfs.. šŸ˜‰

In Gaza hebben de veiligheidsstrijdkrachten van Hamas op zondag 16 maart 2014 een betoging uit elkaar geranseld die werd georganiseerd door wat er overblijft van Abbas’ partij Al Fatah in de Gazastrook, sinds die in 2007 met geweld uit de Strook werden verdreven. De betoging was bedoeld om sympathie te betuigen voor Mahmoud Abbas die vandaag maandag in het Witte Huis in Washington rond de tafel zit met president Barack Obama om verder te onderhandelen over vrede met IsraĆ«l.

Mohammed Nahal, een regeringsfunctionaris van Al Fatah die de West Bank controleert,Ā  vertelde aan het AFP dat politie van Hamas een betoging aanviel van ca. 80 demonstranten die zich verzameld hadden op het plein van de Onbekende Terrorist Soldaat in Gaza Stad. “De politie en binnenlandse veiligheidsdiensten vielen hen aan de braken de demonstratie af. Zij arresteerden 13 mensen en ranselden de anderen af,” vertelde Nahal. De woordvoerder van de Hamaspolitie Ayub Abu Shaar bevestigde de arrestatie van de demonstranten zeggende dat zij daarvoor geen toelating hadden gekregen.

obamajihad2Zoals bekend wordt Mahmoud Abbas door de Amerikaanse president Barack Obama en zijn onderhandelaar John Kerry beschouwd als de enige vertegenwoordiger van alle Palestijnen en is het met Abbas dat een vredesakkoord moet bereikt worden. Dat Abbas al zeven jaar lang de Gazastrook niet eens meer binnen mag, deert de Amerikanen niet.

Voor het Westen is Abbas dĆØ ideale Palestijnse leider die wat hen betreft onderhandelt voor ALLE Palestijnen, dus niet enkel die op de West Bank en in Oost-Jeruzalem, maar ook de Palestijnen in Gaza en de ca. 5 miljoen nakomelingen van de vluchtelingen van 1948. Volgens Abbas zĆØlf vertegenwoordigt hij bovendien ook de 1,6 miljoen Arabieren die in IsraĆ«l leven en die door hem eveneens Palestijnen worden genoemd.

Voor Europa en in het bijzonder voor de Amerikaanse regering van Obama, is het Arabisch-Israƫlisch conflict blijkbaar het belangrijkste conflict in de wereld en het staat al vijf jaar bovenaan zijn politieke agenda. Dat de halve wereldbol in brand staat en er dozijnen andere conflicten bestaan die duizend keer meer de aandacht verdienen van de VS, de VN en de EU vergeleken met dit flut-conflictje in Arabistan, daar ligt Obama ook niet wakker van. De obsessie beperkt zich enkel en alleen tot Israƫl en niks dat Obama daar kan noch zal vanaf brengen.

De Syrische burgeroorlog die dit weekeinde zijn 3de verjaardag vierde (tussentijdse balans: 130.000 doden waaronder 11.000 kinderen, plus 9 miljoen vluchtelingen), de onrust in Venezuela, de repressie in Tibet dat door China wordt bezet, de Russische interventie in de Krim en onrust in OekraĆÆne en meer van dattum, moeten geduldig wachten tot er vrede komt tussen Palestina en IsraĆ«l.

De einddatum van de vredesonderhandelingen staat op 29 april aanstaande – binnen zes weken reeds – maar niemand die gelooft dat het tegen die tijd nog voor elkaar zal komen. Het vredesproces zal volgens de ‘experten’ in binnen- en buitenland dan ook wellicht met enkele eeuwen worden verlengd en net zoals IsraĆ«l’s minister van Defensie Moshe Ya’alon op zaterdag jl. verklaarde, zal ook Brabosh.com het einde van dat vredesproces in zijn leven niet meer meemaken.

hamasfatahrelGaza, zomer van 2007. Hamaspolitie en militanten van al-Fatah met elkaar slaags om de macht. Al Fatah van Mahmoud Abbas wordt uiteindelijk uit Gaza verdreven en beide terreurfacties beschuldigen eensgezind de ā€˜Zionistische Satanā€™ IsraĆ«l voor de split. Toch iets waar deze nijvere discipelen van de islamistische geweldscultuur het over eens zijn. Bij gebrek aan Joden in de Gazastrook, slaan ze om de regelmaat op elkaar in, uit pure verveling en om in conditie te blijven. Balans van de Palestijnse broedertwist 7 jaar geleden: 616 doden, 1.500 gewonden en duizenden vluchtelingen, voor het juiste begrip: allemaal Palestijnen dusā€¦ vermoord door andere Palestijnen.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ā™¦ Hamas breaks up Fatah demonstration in Gaza City – Abbas supporters arrested and beaten up over demonstration which Hamas officials say was ā€˜unauthorizedā€™ [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Hamas verbiedt in Gaza feestvieringen van Fatah ā€˜s 47ste verjaardag [lezen]
 • Abbasā€™ partij Al Fatah roept Gazanen op om Hamas te verdrijven nu Morsi werd afgezet [lezen]
 • Mahmoud Abbasā€™ Al Fatahpartij verzet zich tegen de opening grens Gaza met Egypte; door Elad Benari [lezen]
 • Kinderen van Gaza protesteren tegen uitbuiting door Hamas en Al Fatah [lezen]
 • Al Fatah beschuldigt Hamaspremier Haniyeh zich te verrijken op kosten van het Gazaanse volk [lezen]
 • Hamas zegt dat het in Gaza niet veilig is voor Abbas omwille vanā€¦ al Fatah! [lezen]

Een gedachte over “Hamas slaat pro-Abbas vredesmanifestatie in Gaza met geweld uit elkaar

 1. Het op elkaar inhakken moet mijns inziens gezien worden als een aanvaart bedrijfsrisico, ja toch. Dus laat ze elkaar maar afmaken!! En wat mij betreft hoeft daarbij niet gelet te worden op leeftijd of sexe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.