13 feiten over Israël en M-O die kunnen helpen niet te buigen voor de Arabische propaganda [Shmuel Katz]

landofisrael2

Antisemitisme gedijt gezond en wel en bruist letterlijk over van leven en tomeloos enthousiasme. Als een hitsige hoer op zoek naar vers klienteel, pronkt de moderne  antisemiet heel openlijk en trots met zijn/haar nieuwe jas of jurk. Het moderne antisemitisme manifesteert zich in onze tijd achter het masker van anti-Zionisme en/of anti-Israëlisme en/of anti-Israël’s ‘bezetting’.

hugo3Het mag op het eerste gezicht allemaal nieuw lijken, maar schijn bedriegt. De nieuwe ‘outfit’ van de hedendaagse antisemiet werd in feite gesneden uit één en dezelfde antisemitische lap stof die al 2000 jaar op elke markt in de wereld wordt aangeboden voor een halve cent. De vraag ernaar overschrijdt ruimschoots het aanbod maar daar wordt hard aangewerkt, met de hulp en de centen van nagenoeg de voltallige internationele gemeenschap.

Onderaan de anti-Israëlische antisemitische pyramide gaat het er momenteel nog vrij rustig aan toe maar bovenaan vertrappelen ze elkaar als een beestige bende woestelingen, in een vertwijfelde poging om als eerste boven op de top te komen en een Joodse scalp aan de gordel te rijgen.

Dr. Shmuel Katz somt hieronder dertien feiten op omtrent Israël en het Midden-Oosten, die u door het houden van deze feiten in het achterhoofd, misschien kunnen helpen voorkomen dat mensen vallen voor de Arabische propaganda en u tevens willen waarschuwen voor Pallywood, de industriële Palestijnse mediafabriek waar continu en elke dag dozijnen leugens en fabricaties van de lopende band rollen.

[1.] De Joden hebben een band met het land van Israël die meer dan 3000 jaar teruggaat in de geschiedenis, met een nagenoeg doorlopende Joodse aanwezigheid in het land van Israël voor het overgrote deel van deze tijd.

Dr. Shmuel Katz[2.] Jeruzalem was de hoofdstad van het Joodse volk voor duizenden jaren. En onlangs, sinds de Joden in 1850 de etnische meerderheid waren van de stad, met uitzondering van 1948 tot 1967, toen de Jordaniërs het Joodse Kwartier verwoesten in de Oude Stad en vele Joden doodden en de rest verdreven. Dus hoe kan men dan de Joden beschuldigen van het bezetten van hun eigen keukens en achtertuinen?

[3.] Er was nooit een onafhankelijke Arabische staat in het land Israël en Jeruzalem is ook nooit de hoofdstad geweest van om het even welke Arabische staat of natie, behoudens dan van het Joodse Volk.

[4.] 80% van de beloofde Joodse Thuisland, zoals het werd afgebakend in de Balfour Verklaring en gerectificeerd door de Volkenbond, werd door het Britse Mandaat illegaal weggeschonken aan de Hasjemitische Familie uit Saoedi-Arabië, om er een totaal nieuw Koninkrijk van Trans-Jordanië te vestigen. Dit was praktisch gezien de eerste keer dat in het Midden-Oosten een ‘tweestatenoplossing’ werd opgelegd.

[5.] In 1929 werden 67 Joden in Hebron afgeslacht door de Arabieren en werd de rest van de Joodse inheemse bevoking verdreven. Dat gebeurde vele jaren vóór de oprichting van de moderne staat Israël en voordat betwist of bezet gebied een probleem zal worden.

[6.] In 1947 werd door de Verenigde Naties een nieuwe ‘tweestatenoplossing‘ voorgesteld op de resterende 20% van het beloofde land, dat werd aanvaard door de Joden, maar dat door de Arabische buurlanden werd afgewezen. Zodra Israël in 1948 werd opgericht begonnen de Arabieren een oorlog om Israël te vernietigen.

[7.] In 1967 maakten de Arabieren zich opnieuw op om een oorlog te beginnen tegen Israël om de Joodse Staat te vernietigen, alleen om opnieuw verslagen te worden.

[8.] Op de dag van Jom Kippoer van 1973 was er andermaal door Egypte en Syrië een mislukte poging ondernomen om Israël te vernietigen door middel van geweld.

[9.] Ondanks de vijandelijkheden werd een genereus aanbod gedaan om een nieuwe Arabische Palestijnse staat te creëren naast Israël door verschillende Israëlische premiers, enkel om te worden afgewezen door de Arabische leiders die hun wrede anti-Israëlische agressie onverminderd bleven doorzetten.

[10.] Ze probeerden om Israël te vernietigen met behulp van willekeurige terroristische aanslagen tegen onschuldige burgers.

[11.] Ze probeerden om Israël te vernietigen met behulp van een regen van raketten op onschuldige burgers.

[12.] De Palestijnse Autoriteit laat nog steeds toe dat hun kinderen op school worden onderwezen tot vicieuze haat en het stimuleren van het martelaarschap.

[13.] Als hun pogingen om Israël te vernietigen door middel van geweld falen, worden ze door een massieve internationale inspanning geduwd om Israël delegitimeren, met behulp van de Boycot-Divestment-Sancties (BDS) beweging als hun model.

Wat we daaraan kunnen doen? Blijf op de hoogte en deel uw kennis met zoveel mensen mee als je kunt. Samen zullen wij de wereld tot een betere plek maken voor ons allemaal en voor de toekomstige generaties.

door Dr. Shmuel Katz

Israel_Map


Bronnen:

 1. Aish.com:
  ♦ 13 Facts about Israel & the Middle East – Keeping these facts in mind will help prevent people from falling for Arab propaganda; door Dr. Shmuel Katz [lezen]

2 gedachtes over “13 feiten over Israël en M-O die kunnen helpen niet te buigen voor de Arabische propaganda [Shmuel Katz]

 1. Waarschijnlijk is antisemitisch al zo oud als de mensheid zelve.
  Er vindt waarschijnlijk een soort Darwinistisch proces plaats in DEN GEEST.
  De scheiding van de”bokken en schapen” vindt DAAR plaats.
  Al honderdduizenden jaren.
  Lees het Oude Testament maar weer eens met een andere geestes oog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.