Griekse dokter gearresteerd voor het plaatsen van bord ‘Joden niet gewenst’ aan zijn praktijk

wachtzaalThessaloniki, 2 maart 2014. ‘Origineel’ wachtzaaltje ontdekt bij een dokter in het noorden van Griekenland. Voor wie het niet goed had begrepen, plaatste de dokter bovendien ook nog eens een bordje met “Joden niet gewenst” (Juden nicht erwünscht) buiten aan zijn praktijk.

Toch zal de dokter achteraf beweren dat hij geen antisemiet is. Hij zal dat bordje wellicht geplaatst hebben “om humanitaire redenen” zoals voetballer Anelka dat verleden week nog beweerde. He he. Toegegeven: gevoel voor ‘humor’ hebben die boeven wel. Wanneer gaan die antisemieten nu eens eindelijk gewoon toegeven dàt ze antisemieten zijn? 😦

De politie in het noorden van Griekenland meldde dat ze een 57-jaar oude neurologist in Thessaloniki hebben gearresteerd voor het aanzetten tot racistische haat en wapenbezit. De dokter, van wie de identiteit vooralsnog niet werd bekend gemaakt, heeft toegegeven dat hij een lid is van de extreemrechtse neonazi partij Gouden Dageraad.

judenreinDe politie deed een inval na een klacht dat deze buiten zijn praktijk een bord had aangebracht die in het Duits las: “Juden unerwünscht” (“Joden niet welkom”.) Bij een huiszoeking in de praktijk van de dokter werden een twaalftal messen gevonden en 3 dolken waarvan twee met een swastika erop afgebeeld, een nazi vlag, en 64 pillen zonder voorschrift.

De Griekse neonazipartij Chryssi Avghi (Gouden Dageraad) waarvoor de bewuste dokter militeerde, behaalde in Griekenland haast 7 % van de stemmen tijdens de parlementsverkiezingen van 6 mei 2012.

Aan de vooravond van WOII leefden er 76.000 Joden in Griekenland. Ongeveer 10.000 van hen overleefden de Holocaust. Tegenwoordig leven er ongeveer 5.000 Joden in Griekenland op 11 miljoen inwoners ofte 0,045 procent van de bevolking. Voor sommigen zijn dit er nog altijd 5000 teveel. 😦


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Zie hier het verschil tussen Israëlische/Joodse dokters die hun vijanden verzorgen & andere ‘Dokters’ die hun haat boven hun Eed van Hippocrates laten preveleren.”

Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ Greek doctor arrested for ‘Jews not welcome’ sign – Police in northern Greece detain 57-year-old neurologist for inciting racial hatred, weapons possession. Man acknowledges he is a member of extreme right Golden Dawn party [lezen]
  2. Greek Reporter:
    ♦ Greek Doctor Arrested for Inciting Hatred and Pro-Nazi Beliefs; door Evgenia Adamantopoulou [lezen]
  3. Jewish Telegraph Agency (JTA):
    Greek doctor arrested for ‘Jews Not Welcome’ sign – A Greek doctor who posted a “Jews Not Welcome” sign outside his office was arrested for inciting racial hatred [lezen]

Een gedachte over “Griekse dokter gearresteerd voor het plaatsen van bord ‘Joden niet gewenst’ aan zijn praktijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.