Wereld zwijgt over Arabische en Palestijnse onverdraagzaamheid ten aanzien van homoseksuelen

arab-gays3

Binnen enkele dagen gaat de jaarlijks weerkerende Israeli Apartheid Week 2014 van start. Honderden pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] organisaties, ngo’s en mensenrechtenverenigingen van over de hele wereld voeren actie tegen Israël omwille van beschuldigingen van vermeende Apartheid, discriminatie en racisme. Een groteske en boosaardige leugen zo blijkt aangedikt met antisemitische connotaties..

hugo3In het Midden-Oosten hebben alléén in Israël holebi’s [de LGBT gemeenschap] al sinds 1988 gelijke rechten. Sinds 1994 kunnen holebi’s legaal samenwonen en een samenlevingscontract afsluiten, sinds 1998 worden holebi-optochten [Gay Pride Parades] gehouden zowel in Tel Aviv als in Jeruzalem en sinds 2005 mogen holebikoppels kinderen adopteren. Homo’s vervullen ook hun legerdienst en kunnen zelfs zetelen als rechter.

Echter, in de andere landen van het Midden-Oosten, in de Palestijnse gebieden in Gaza en op de West Bank worden holebi ‘s zwaar vervolgd en zelfs vermoord. Vandaar dat de vraag luidt: Hoe kunnen mensenrechtengroepen openlijk de Palestijnse staat steunen, wetende dat daar geen vrije meningsuiting en vrijheid van pers bestaat, vrouwenrechten worden onderdrukt (voornamelijk in Gaza) en waar homoseksualiteit als een misdaad wordt beschouwd??

Homo’s en lesbiennes, maar ook religieuze minderheden worden vervolgd door de Palestijnen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever, net zoals ze ook worden vervolgd in andere Arabische en islamitische landen. Absurd genoeg is het Israël weer dat consequent wordt uitgekozen voor veroordelingen en boycots door mensenrechtenorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, de Europeanen en de linkse media.

Shoula Romano HoringDe wereld liberalen en politiek correcte linksen zijn verontwaardigd, en terecht, door de anti-homo-wetten in Rusland en de sociale mishandeling in dat land, maar lijken te zwijgen en blijven zonder verontwaardiging omtrent het bestaan van dergelijke wetten en attitudes in de Palestijnse gebieden.

Ook al is Israël de enige oase voor homo’s en lesbiennes en andere religieuze minderheden in het onverdraagzame Midden-Oosten, wordt het toch afgeschilderd als een ‘racistische apartheid’ staat voor het bouwen van Joodse nederzettingen, waaronder scholen, kleuterscholen en synagogen, in de heuvels van Judea en Samaria op de Westelijke Jordaanoever, die de bakermat is van de Joodse geschiedenis.

Deze mensenrechtenactivisten en de links liberale media moeten met hun eigen hypocrisie en dubbele moraal worden geconfronteerd en moeten zich afvragen waar zijn de protesten en boycots gebleven tegen de Palestijnen? Hoe slagen zij erin om hun obsessie (jegens Israël) te verzoenen met de oprichting van een Palestijnse staat in de wetenschap dat een dergelijke staat homoseksualiteit zou beschouwen als een misdaad?

Waarom zijn deze hoog opgeleide mensen zo onnozel om te trappen in de leugens en propaganda van de BDS-beweging en andere Palestijnse supporters om te geloven dat Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, net zo onverdraagzaam zou zijn voor de Palestijnen en Arabieren, wanneer het zo verdraagzaam is ten opzichte van seksuele minderheden ?

Waarom willen zij de Joodse staat tot zondebok maken als haar cultuur van verdraagzaamheid ten aanzien van de holebis gemeenschap (LHBT) die van Noord-Amerika en West-Europa evenaart en zelfs overtreft? Waar is de dekking, het toezicht op, en veroordeling van de Arabieren en Palestijnen en waar is de lof voor Israël? Hoewel seksuele minderheden net zomin welkom zijn in de landen van het Midden-Oosten met een moslimmeerderheid als zijn religieuze minderheden, is Israël hun veilige haven in het gebied.

homo-laws3

Volgens een rapport uit 2012 omtrent door de staat gesponsorde homofobie dat werd uitgegeven door de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA), bestraffen maar liefst 78 landen consensuele handelingen tussen volwassenen van hetzelfde geslacht. De ILGA merkt op dat dergelijke handelingen in vijf landen met de dood worden bestraft, waaronder Saoedi-Arabië, Jemen en Iran. Die laatste heeft meer dan 4.000 mensen geëxecuteerd voor homoseksualiteit sinds 1979. De studie bevond dat Sub-Sahara Afrika en landen met een islamitische meerderheid het minst homo’s accepteren.

Bovendien, in de door de Palestijnen gecontroleerde Gazastrook, waar sinds 2005 toen het Israëlische leger zich terugtrok uit de Strook ook geen Joodse nederzettingen meer zijn, bestaat een wetboek van strafrechtinstructies waarmee homo’s en lesbiennes kunnen worden veroordeeld voor hun ‘onnatuurlijke misdrijven’ waarop een gevangenisstraf staat die kan oplopen tot 10 jaar opsluiting. Het door Hamas gecontroleerde regime heeft zelfs een homoseksuele man geëxecuteerd.

Obsessie met het Palestijnse slachtofferschap
Op de Westelijke Jordaanoever, onder de jurisdictie van de Palestijnse Autoriteit, is homoseksualiteit strikt taboe, soms gewelddadig en velen worden gezonden naar zogenoemde ‘heropvoedingskampen’ die gerund worden door islamitische geestelijken waar ze maandenlang worden geslagen en gemarteld. Homseksuele Palestijnen trachten regelmatig te ontsnappen naar Israël en vragen asiel omdat ze vrezen voor hun leven vanwege hun seksuele geaardheid.

Een homoseksuele Palestijn vertelde aan de Israëlische linkse krant Haaretz: “In andere tijden, toen ze me naar de wegblokkade brachten, achtervolgde het hele dorp me en sloeg me en vermoordden me bijna. Ik geef de voorkeur om te zitten in een Israëlische gevangenis dan om terug te keren.” The San Francisco Chronicle berichtte reeds in 2007 dat “Westbank homo’s zich meer thuis voelen in Israël.” Een gedocumenteerd verslag in een stuk voor Vice Magazine suggereert dat er minstens 2.000 homoseksuelen mannen afkomstig uit de Palestijnse gebieden onderdak zochten en vonden in het pluralistische Tel Aviv.

Maar voor anti-Israël dwepers maken deze ongemakkelijke waarheden niks uit want ze beweren dat Israël haar progressieve behandeling van holebi’s (LGBT) gebruikt om haar conflict met de Palestijnen ‘roos te wassen’ en alzo tracht te vergoelijken.

Echter, feiten en wetten liegen niet. Israël is de beste plek in het Midden-Oosten voor holebi’s (LGBT mensen), evenals voor elke religieuze minderheid. Tel Aviv werd uitgeroepen tot de beste gay reisbestemming en het sponsort grootste gay pride parade van Azië, en die parade is de enige gay pride parade in de wereld die deel uitmaakt van het officiële gemeentelijke beleid, geproduceerd door de stad en door de overheid gefinancierd. Discriminatie op het werk tegen homo’s wordt verboden en het Israëlische parlement heeft openlijk homoseksuele leden. In scholen, leren tieners over de problemen van homoseksuelen en het belang van de behandeling van de gelijkheid van de seksen.

Het leger van het land, de Israel Defense Forces (of Tsahal in het Hebreeuws), heeft vele openlijk homoseksuele hooggeplaatste officieren in haar rangen, die net als alle andere homoseksuele militairen gelijk worden behandeld in opdracht van de overheid. Het Israëlische leger heeft nooit een “don’t ask, don’t tell” -beleid gehad. Het Israëlische Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat homoseksuele paren in aanmerking komen voor huwelijks- en weduwnaar voordelen. Mainstream televisie drama’s in Israël voorzien regelmatig homoseksuele verhaallijnen.

Ondanks deze realiteit zetten de linkse media in de VS en Europa, onder leiding van The New York Times, hun anti-Israëlische vooringenomenheid inzake LGBT-rechten voorop en weigeren om de afschuwelijke waarheid bloot te onthullen over de Palestijnen, terwijl het schadelijke leugens en mythes over Israël blijft verspreiden.

De Europese Unie en de mensenrechten- en academische groepen maken liever gebruik van hun activisme en geld om Israël te demoniseren, dan regimes aan te klagen in de Arabische en islamitische wereld die het pesten, onderdrukken, mishandelen en zelfs executeren van mensen van de holebi-gemeenschap promoten. In plaats daarvan lijkt het erop dat de wereld doorgaat met haar voorkeur te geven aan hun obsessie voor het Palestijnse eeuwige slachtofferschap en met hun haat tegen de Joodse staat te verspreiden.

door Shoula Romano Horing


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “EU eenzijdige Holebi knuffel politiek!”

Bronnen:

 1. Ynet News:
  ♦ World silent over Arab intolerance of gays – EU and human rights groups prefer to demonize liberal Israel than to fight Arab and Muslim regimes that harass, oppress and even execute members of the LGBT community; door Shoula Romano Horing [lezen]

2 gedachtes over “Wereld zwijgt over Arabische en Palestijnse onverdraagzaamheid ten aanzien van homoseksuelen

 1. Het zwijgen t.a.v. de homohaat in de Arabische wereld is eenvoudig te verklaren. In Europa gaat er men gemakshalve er vanuit, ‘wat ik niet ziet is er niet’.
  In de (Islamitische) Arabische wereld worden Homo’s en lesbiennes gebruikt als zelfmoordenaars, zij lossen het Europese probleem op. Als dank voor hun doortastend optreden schopt Europa consequent tegen Israel aan. Dan hebben wij die klote Russische Federatie. Doordat ze daar wat meer gecultiveerd zijn heeft Europa een ernstig probleem, dus schoppen zij tegen Poetin aan en schreeuwen de godganselijke dag wat er in hun ogen allemaal mis is in dat verderfelijke Rusland. Denk nu niet dat er enige interesse is voor Homo’s en lesbiennes binnen Europa. Het interesseert ze geen reet, alleen als ze er beter van kunnen worden.

  Like

 2. Totaal verontwaardigd t.o. Rusland, maar geen woord van kritiek t.o. de homo haat in het Midden Oosten, terwijl daar toch regelmatig homo’s worden opgehangen & vermoord voor hun ”’misdaad”’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.