Israëlische ambassadeur Ron Prosor zetelt Comité van de Verenigde Naties voor

prosor5

De Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties Ron Prosor (rechts op het plaatje) heeft op dinsdag 18 februari 2014 geschiedenis geschreven toen de vertegenwoordigers van 170 landen de Israëlische ambassadeur verkozen om de verkiezingen voor te zitten van het Comité voor de Recghten van de Mens van de Verenigde Naties.

Prosor is aldus de eerste Israëlische diplomaat die werd benoemd om de verkiezingen binnen de Verenigde Naties te leiden. Vertegenwoordigers van de Israëlische delegatie aan de Verenigde Naties zeiden dat het proces van de keuze van Prosor tot voorzitter van de verkiezingen een teken is van de populariteit die de huidige Israëlische ambassadeur geniet in New York.

“Het is een grote eer om voorzitter te zijn van de verkiezingen voor het Comité voor de Rechten van de Mens. De centrale rol die Israël speelt om de mensenrechten te bevorderen in de hele wereld is het echte antwoord aan iedereen die oproept tot het boycotten van Israël,” zei Ron Prosor.

Israël is een opmars aan het maken in de internationale organisatie na een paar jaar in het diplomatieke donker te hebben gestaan. Een paar maanden geleden, is Israël weer toegetreden tot de Raad voor de Mensenrechten in Genève en een paar dagen geleden werd Israël toegelaten tot JUSCANZ, een belangrijke VN-groep die de Raad voor de Mensenrechten adviseert evenals andere VN-organen.

Israël was eerder in 2010 toegelaten tot de groep, maar neemt sinds kort deel aan de zittingen in New York. Verkiezingen voor het Mensenrechtencomite komen eenmaal om de twee jaar voor. Het VN-Mensenrechtencomité is het diplomatieke orgaan dat belast is met het toezicht op de ontwikkeling van de mensenrechten over de hele wereld. De samenkomsten commissie bestaan uit 18 deskundigen en komt drie keer per jaar samen voor vier weken durende sessies in New York en Genève.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Nóg een klap voor de BDSS, maar een stap naar een betere wereld.”

Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ Ambassador Prosor becomes first Israeli to chair elections to UN Human Rights Committee – Israeli ambassador to UN unanimously nominated by representatives of 170 countries to chair significant elections, says ‘central role Israel plays to advance human rights is the real answer to anyone calling for boycotts against us’ [lezen]
  2. UN Watch:
    ♦ First Time: Israel Allowed into UN Human Rights Caucus [lezen]

Een gedachte over “Israëlische ambassadeur Ron Prosor zetelt Comité van de Verenigde Naties voor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.