Boycot-Israëlmaffiosi falen: In hoeverre is Israël geïsoleerd van de wereld? [Yoram Ettinger]

dadels3Koop geen grote [Israëlische] dadels!” Pfft, waar houdt die BDS bende zich feitelijk mee bezig? Denken ze nu echt dat “dadels” voor Israël het verschil tussen leven en dood uitmaken? Lees dan hieronder verder waar het in Israël ècht omdraait. Die BDS nitwits zouden zich beter om andere zaken druk maken. Zo bijvoorbeeld hoe het komt dat de Nederlandse belastingbetalers gul doneren voor hulp aan Afrika, maar er geen flauw idee van hebben dat hun geld uiteindelijk terecht komt bij Palestijnse groepen die betrokken zijn in de terreur tegen Israël. Misleiding en bedrog zijn troef in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat.

Laatst bijgewerkt: zaterdag, 15 februari 2014 om 13u45'

Opmerkelijk overzicht van de voorbije zes weken van 2014

1. Een record van 5,3 miljoen toeristen bezochten Israël in 2013. Vergelijk bv. met België  14 miljoen (2012); het Vlaams Gewest apart: 8,3 miljoen (2012) en Nederland 12,7 miljoen (2013).

Wel rekening houden met het feit dat Israël temidden het oorlogsgebied van het Midden-Oosten ligt en al 66 jaar lang omringd en belaagd wordt door een vijandige islamitische- en Arabische wereld plus Iran en tevens moet afrekenen met een interne en externe Palestijnse bedreiging, terreur en geweld.

shekel2. Een record van 83,2 miljard dollars deviezenreserves weerspiegelt de kracht van de Israëlische shekel, op een moment dat de valuta’s van de reguliere markten dalen.

3. Een record van 2,3 miljard dollars werd geïnvesteerd in 662 Israëlische startup bedrijven in 2013 (21% meer dan in 2012), volgens KPMG en IVC (Globes, 23 januari 2014).

4. Meer dan 250 multinationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra zijn actief in Israël (Globes, 13 februari 2014).

5. “Fondsen uit de VS, Europa en China tonen zich geïnteresseerd in tientallen Israëlische bedrijven die gedwongen zullen worden op de veiling te blokkeren door de inspanningen van Israël om de concurrentie te vergroten… De verkoop [van de dominante Israëlische bedrijven] wordt opgelegd door een wet die in december 2013 om de greep te verminderen van de conglomeraten die zij op de economie hebben…

De groei [van de Israëlische economie] zal zowel die van de VS als van de eurozone overtreffen dit en volgend jaar. De stabiliteit van de Israëlische economie en haar fundamenten maken het aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders… U koopt niet vanwege een crisis in Israël, maar omdat er een vraag is om de concurrentie op te drijven (Bloomberg, 4 februari, 2014, Alisa Odenheimer en Sharon Wrobel).”

leviathanIsraëlisch boorplatform aan het werk in het Leviathan offshore-aardgasveld

6. Het Australische petroleumbedrijf Woodside Petroleum, Ltd zal toetreden tot de ontginning van aardgas in Israël’s Leviathan offshore-aardgasveld en heeft een Memorandum of Understanding aanvaardt, dat op 27 maart a.s. zal ingevuld worden, waarin de Australische gigant zal voorzien worden van een eigen vermogen van 25% twv 2,7 miljard dollars (Globes Business Daily, 10 februari 2014 – lezen).

Noorwegen is steeds meer geïnteresseerd in de aardgasmarkt van Israël. De Universiteit van Stavanger heeft een overeenkomst gesloten met het befaamde Israëlische Technion Instituut op energie-technisch gebied (Globes 27 januari 2014 – lezen). Cyprus onderhandelt over een contract twv 3 miljard dollars voor import van aardgas uit Israël.

7. De CEO van Intel, Brian Krzanich over 40 jaar activiteiten van Intel in Israël: “Het is een microkosmos van Intel, een complete Intel binnen één enkel land. Het gaat om de enige plaats waar u een volledige dwarsdoorsnede vindt van het bedrijf in één land.”

IntelIntel Israël beschikt over het grootste ontwikkelings- en onderzoekscentrum buiten de VS; 10,8 miljard dollar investeringen en 1 miljard dollar kosten per jaar (gedurende de laatste tien jaar) op inkoop goederen en diensten; heeft 9800 werknemers in dienst (meestal ontwikkelingsonderzoek), waaronder 800 ingehuurd in december 2013, 35 miljard dollar export met inbegrip van 3,8 miljard dollar in 2013, baanbrekende ontwikkelingen die de mondiale concurrentiepositie van Intel hebben geavanceerd zoals bv. de 8088-processor, Pentium MMX, Centrino enz. (Globes, 27 januari).

8. Lockheed Martin’s vice-president van International Engineering and Technology, John Evans kondigde een gezamenlijke investering aan met EMC, in Israël’s cyber technologieën: “Wij erkennen evoluerende mondiale behoeften, evenals de rijkdom van de innovatie die plaatsvindt in Israël en aan zijn universiteiten.”

Orna Berry, de vice-president en Algemeen Manager van EMC Israël: “Israël biedt een unieke combinatie van talent, innovatie en pioniersgeest. We verwachten dat deze samenwerking met Lockheed Martin EMC zal helpen door te blijven gaan met ons belangrijk ontwikkelings- en onderzoeksprogramma en zal bijdragen aan Israël’s missie om een leider te worden op het gebied van innovatie te versnellen.” (Jerusalem Post, 26 januari).

9. Steve Mills, IBM’s senior vice president, heeft de oprichting aangekondigd door IBM van een Cyber Centrum aan de Ben Goerion Universiteit, (Globes, 28 januari 2014).

microsoft10. De nieuwe CEO van Microsoft, Satya Nadella zei: “De ontwikkelings- en onderzoekscentra in Israël vormen een strategische factor voor Microsoft, het verbeteren van onze capaciteiten herbergt vele gebieden. Onze uitdaging is om gebruik te maken, op de meest effectieve manier, van de Israëlische mankracht.” (Globes, 6 februari 2014)

11. De Franse reus, Electricité de France (EDF) wil deelnemen aan de bouw van twee grote Israëlische energiecentrales (Globes, 28 januari).

12. Altria (voorheen Philip Morris Companies) heeft het Israëlische bedrijf Green Smoke (elektronische sigaretten) verworven voor een bedrag van 110 miljard dollars (Globes, 5 februari 2014).

13. Het Israël-China bedrijf, Shellcase heeft de waarde haar dochteronderneming WLCSP met 118 miljard dollars verhoogd op de Shanghai Stock Exchange (Globes, 11 februari 2014). De Duitse reus, SAP, leidde een met 47 miljjoen dollars een ronde van private plaatsing door het Israëlische Kaltura. SAP werd vergezeld door het in Silicon Valley gevestigde Nokia Growth Partners, de Wilton, CT-gebaseerd Commonfund Capital en de Braziliaanse Gera Ventures (Globes, 13 februari 2014).

Het in Silicon Valley gevestigde bedrijf Accel Partners and Innovation Endeavors (het particuliere fonds van Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google) leidde met en bod van 10 miljoen dollars een ronde van het Israëlische Aorato. De in Londen gevestigde Index Ventures en het in Silicon Valley gevestigde Sequoia Capital leidde met een 15 miljoen dollars een ronde van het Israëlische Adallom.

viber14. De Japanse Internet gigant Rakuten heeft het Israëlische bedrijf Viber voor 900 miljoen dollars overgekocht. Dat is de grootste buyout ooit van een Israëlische high-tech bedrijf door een Aziatische firma, die waarschijnlijk zal leiden tot meer Azië-Israël deals, zeggen de experts (The Times van Israël, 14 februari 2014 – lezen)

door Yoram Ettinger

buycott-poster-front[1]
http://www.israellycool.com/resources/buycott/
buycott-poster-back


Bronnen:

 1. The Ettinger Report:
  ♦ How Isolated is Israel?; door Yoram Ettinger – Straight from the Jerusalem Boardroom #190, February 14, 2014 [lezen]

6 gedachtes over “Boycot-Israëlmaffiosi falen: In hoeverre is Israël geïsoleerd van de wereld? [Yoram Ettinger]

 1. Israel heeft recht op een veilig huis. Het land heeft recht op een sterke economie. Het bevoorrechte hoog ontwikkelde en beschaafde land geeft vrijheid en ze kent en erkent de veelzijdigheid van haar minderheden . Het volk ,,Israel,,beoordeeld het gedrag van haar onderdanen. Ieder land doet dat.Velen in de wereld kunnen niet met vrijheid omgaan . Het gedrag laat bij vele minderheden nogal wat te l wensen over. Dominante trekken en kwalijke uitingen van minderheden treffen meerderheden . Het volk zwijgt meestal om de rust en orde te houden. Deze rubriek toont veelvuldig de uitspattingen aan ,van het dagelijks gebeuren . Er zijn vele landen waar het kwaad regeert en landen de producten(handel) voor eigen gewin koesteren. Nederland is een voorbeeld . Het land schreeuwt de wereld rond om mensenrechten te eerbiedigen,maar doet wel handel met landen ,waar mensenrechten niet bestaan. De vraag moet niet gesteld worden ,waarom boycot van producten? ,Het voedende kwaad van personen moet blootgelegd worden .Streng dezen te gaan bestrijden ,zal de oplossing zijn.

  Like

 2. En daar mag je Inge Neyman ook aan toevoegen, die grote Israelische dadels zijn vele malen lekkerder en beter dan die uitgedroogde kleine dadels uit Tunesie

  Like

 3. Ik vraag me soms af wie ze nu het grootste rad voor d’ ogen draaien: het publiek, hun volgelingen of zichzelf.

  In elk geval heeft het nulkommanul invloed op Israëls handel en economie.

  Like

 4. Mooi artikel van Yoram Ettinger. Bedankt voor het plaatsen, Hugo. Er kan nog aan worden toegevoegd dat die grote (Israelische) dadels, inclusief vele andere producten uit Israel, in grote hoeveelheden gekocht worden door Peter van Schie… 😉

  Like

 5. Brabosh, je bezorgt al de boycotters nog een hartinfarct met al dit economische trommelgeroffel.

  Dit is niet wat zij willen horen en bovendien was je de militaire capaciteit & export nog vergeten, de medische export etc.etc.etc.

  Ja, ja, die boycot werkt prima voor Israel, niet ertegen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.