Gekende kretologie ontsiert 35ste verjaardag Iraanse Revolutie: ‘Dood aan Amerika’ en ‘Dood aan Israël’

iran-revolution35Teheran, 11 februari 2014. 35ste verjaardag van de Islamitische Revolutie uitbundig gevierd

Op de achtergrond de Shahyad Tower die in 1971 werd opgericht aan de westelijke ingang van Teheran naar aanleiding van de 2.500ste verjaardag van de verovering van Babylon door de Perzische koning Cyrus de Grote.

hugo3Koning Cyrus wordt ook door de Joden gerespecteerd sinds die ca. 536 v. Chr. een groot deel van het Joodse volk, dat 50 jaar lang in Babylonische ballingschap had geleefd na de verwoesting van Jeruzalem en de Eerste Tempel door de Chaldeeuwse koning Nebukadnezar II (Nabukodonosor), opnieuw naar Jeruzalem liet vertrekken zonder enige compensatie.

De toegangspoort tot de hoofdstad werd na de revolutie van 1979 hernoemd tot Azadi Tower (of Toren van de Vrijheid), wellicht in een poging van de Ayatollah’s om tevens die Joodse context rondom het monument onder de mat te vegen. Geschiedenis wordt altijd ge-her-schreven door de laatste overwinnaar.

Laatst bijgewerkt: zondag, 16 februari 2014 om 12u24'

dood-aan-amerikaEen bericht in The New York Times van dinsdag 11 februari 2014, beschreef de feestelijke stemming die heerste tijdens de vieringen in Teheran naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de Islamitische Revolutie, die met Ayatollah Ruhollah Khomeini het regime van de Opperste Geestelijke Leiders aan de macht bracht.

Ayatollah Khomeini wordt, sinds hij in de periode 1977-1979 de Sjah van Perzië verdreef en op 1 april 1979 de Islamistische Republiek van de Ayatollahs stichtte, de vader van de Iraanse revolutie genoemd. In 1989 overleed de Ayatollah en werd hij opgevolgd door Ayatollah Ali Khamenei die tot op vandaag de lakens uitdeelt in Iran.

De Times berichtte hoe “clowns aan de kinderen het belang uitlegden van hun tanden te poetsen,” en “parachutisten die vanuit de lucht snoepgoed uitstrooiden over de massa’s.” Tandpasta en snoepgoed, eh?

Via reusachtige geluidinstallaties dreunden professionele voorzeggers slogans af die luidkeels werden overgenomen door de massa’s zoals bv. “Dood Aan Amerika!” – “Dood Aan Obama!” – “Dood Aan Kerry!” en “Dood Aan Sherman!(Wendy Sherman is de Amerikaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken.)

 

Het Franse persagentschap Agence France-Presse (AFP) berichtte dat sprekers en menigtes eveneens werden aangespoord om slogans te roepen zoals “Dood Aan Israël!” hoewel The New York Times dat niet vermeldde.

Videoverslag van Memri, Teheran 7 februari 2014

Het evenement kwam een dag na de publicatie van een inlichtingenrapport van het zeer invloedrijke NightWatch, dat de samenhang benadrukte tussen de regeringen van de Iraanse president Hassan Rouhani en de voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, inzake hun respectievelijke standpunten “over Israël, vrede in het Midden-Oosten, en de [Verenigde Staten] … [die] niet van elkaar verschillen.

Het rapport onderstreepte dat “Moslim Zeloten de controle blijven behouden in Teheran… [en] hun politieke theologie ten opzichte van de vernietiging Israël overeenkomt met die van de soennitische jihadisten” en dat “[president] Rouhani niet meer tolerant is ten opzichte van Israël en de VS dan [Al Qaeda-leider Ayman] Zawahiri.

islamic-iran34ste verjaardag van 2013: Het Amerikaanse en het Zionistische “monster” in kettingen [bron]

islamic-iran2012Hierboven en net onder: 33ste verjaardag van 2012. Op het spandoek hierboven staat geschreven: “Israël moet van het toneel worden weggevaagd(Israel must be wiped of the scene) Onder:Weg Met Amerika!enWeg Met Israël![bron1 en bron2]

down-with2


Bronnen:

 1. The Tower:
  ♦ Anniversary of Islamic Revolution Marked With Huge Rallies, Chants of “Death to America” and “Death to Israel” [lezen]
  ♦ Top Intel Bulletin Highlights “Consistency in Policy Statements” Across Iran Governments, Assesses Rouhani “No More Tolerant of Israel and the U.S.” than Al Qaeda [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Iran celebrates anniversary of Islamic Revolution: ‘Death to Israel’ – Hundreds of thousands gather in Tehran, calling out against Israel and the ‘Great Satan’ America. Rouhani: If anyone has delusions of military strike against Iran’s nuclear facilities, they need to wear new glasses [lezen]
 3. The New York Times:
  ♦ Cries of ‘Death to America’ as Iranians Celebrate 35th Anniversary of Revolution; door Thomas Erdbrink [lezen]

3 gedachtes over “Gekende kretologie ontsiert 35ste verjaardag Iraanse Revolutie: ‘Dood aan Amerika’ en ‘Dood aan Israël’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.