Nieuwste ‘culturele’ productie uit Pallywood in Gaza: Hoe soldaat Gilad Shalit werd ontvoerd +video

De Gazaanse afdeling van Pallywood, de media propagandamachine van de Palestijnen die aan de lopende band leugens en gemanipuleerd beeldmateriaal produceert, is in januari 2014 begonnen om een film te draaien die een gedramatiseerd beeld moet worden van de gijzeling van de toen 19-jarige Israëlische recruut Gilad Shalit.

IDF korporaal Gilad ShalitDe film wordt bekostigd door het Ministerie van Cultuur van Hamas dat zoals bekend voor een groot deel zijn centen haalt bij de VN-nevenorganisatie UNRWA en bij talloze Westerse donoren die zoals steeds erg gul zijn in het steunen van Palestijnse “culturele” projecten.

Zoals bekend werd IDF korporaal Gilad Shalit (plaatje rechts) in 2006 ontvoerd door Hamas gelieerde terreurgroepen en meer dan vijf jaar ergens in een gat in de grond in Gaza opgesloten en gegijzeld totdat hij in oktober 2011 werd geruild voor 1000 mannelijke en 27 vrouwelijke Palestijnse terroristen en massamoordenaars.

De goede en de slechten
Zoals in elke klassieke Cowboy & Indianenfilm, zijn er ook in deze productie ‘goeie’ en ‘slechte’ gasten. Zo is in de film te zien hoe de Israëliërs voorspelbaar worden afgeschilderd als booswichten en anderzijds hun tegenspelers, de ‘vrijheidstrijders’ van Hamas als zachtaardige poesjenellen die met de meeste zorg en toewijing voor hun ‘gast’ soldaat Gilad Shalit zorgen. Het lijkt wel vakantie voor Shalit waardoor je bijna zou vergeten dat de soldaat 5 ½ jaar gegijzeld werd.

Producent Majad Jundiyeh van Hamas heeft alvast bovenstaande videoclip vrijgegeven als voorsmaakje van wat we allemaal kunnen verwachten. Meer dan 2 minuten lang zien we hoe een Arabische ‘held’ en ‘martelaar’ terrorist door enkele Israëlische soldaten wordt afgetuigd en gemarteld tot de dood erop volgt, in de hoop meer informatie te verkrijgen waar soldaat Shalit zit opgesloten. Dat is alles wat er in deze preview te zien valt. He he 🙂

De film zou naar verluidt ook de wreedheden van het Israëlische Leger (IDF) tonen die het in Gaza beging tijdens de militaire operaties Cast Lead en Pillar of Defense, en de mislukte pogingen om informatie omtrent soldaat Shalit los te krijgen bij inwoners van Gaza met een Israël dat naar verluidt miljoenen dollars aanbood om Shalit vrij te krijgen.

De Palestijnse ontvoerders worden geportretteerd als vriendelijk en zorgzaam, de IDF-soldaat enkel vastgehouden als een “troefkaart” in afwachting van een gevangenenruil met Israël om zoveel mogelijk Palestijnse terroristen weer vrij te krijgen. Soldaat Shalit wordt afgebeeld wanneer hij zit te eten, de kranten leest, naar sportreportages kijkt op de televisie en in het algemeen erg goed verzorgd wordt door zijn liefdevolle terroristen gijzelnemers. Dat natuurlijk in scherp contrast met de Israëliërs die Palestijnen martelen in hun gevangenissen in Israël.

jabari-giladHet einde van een ‘romance’: IDF korporaal Gilad Shalit en Hamascommandant Ahmed Jabari, alias The Beauty and the Beast

Loontje komt om zijn boontje
Grens tussen Gaza en Israël, 18 oktober 2011. Overdracht van soldaat Gilad Shalit aan Israël in ruil voor 1.027 Palestijnse terroristen. Zoveel is dus 1 Israëliër waard in tegenstelling tot de Palestijnen, die je blijkbaar gratis krijgt bij een zak Israëlische chips. 😉

De man links op het plaatje naast Shalit is commandant Ahmed Jabari, de leider van de Ezzdeen al-Qassam Martelaren Brigades, kortweg de ‘Qassam Brigades’, de zogenaamde militaire vleugel van Hamas. Al Jabari, de 2de man binnen Hamas nà partij-ideoloog Mahmoud Zahar, stond al jarenlang bovenaan de Lijst van Meest Gezochte Misdadigers van de Israëlische militaire inlichtingendienst.

Ruim een jaar later hadden leden van de Israëlische geheime dienst eindelijk de terroristenleider gespot en zagen hun kans schoon. Op 14 november 2012 werd Hamas commandant Jabari vakkundig geliquideerd door de Israëlische Luchtmacht. Dat was meteen ook de aanzet tot het Israëlische verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense in een poging om een einde te maken aan de rakettenregen op Israël. Die operatie zal acht dagen later vroegtijdig worden afgeblazen.

Het zal me benieuwen hoe Pallywood-Gaza dat feit in beeld zal brengen. 😉

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Newest ‘Pallywood’ Production: How Shalit Got Kidnapped – A Gaza movie producer has begun shooting a film that purports to be a dramatization of the kidnapping of IDF soldier Gilad Shalit; door David Lev [lezen]

Een gedachte over “Nieuwste ‘culturele’ productie uit Pallywood in Gaza: Hoe soldaat Gilad Shalit werd ontvoerd +video

Reacties zijn gesloten.