Boycot-Israël beweging gefrustreerd: Overgrote meerderheid Palestijnen verkiezen Israëlische producten

chips

Laatst bijgewerkt: maandag, 10 februari 2014 om 14u09'

Vorige maand hebben activisten van de BDS beweging (Boycot, Desinvesteren, Sancties) zich beklaagd bij de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas omwille van het feit dat hij niet met hen wil meedoen om Israël te boycotten. “No, we do not support the boycott of Israel. But we ask everyone to boycott the products of the settlements. Because the settlements are in our territories. It is illegal,antwoordde de president.

Zoals bekend ijvert de BDS beweging voor een volledige boycot van àlle Israëlische producten en dus niet enkel diegenen die in de nederzettingen worden geproduceerd. Op maandag 3 februari ’14 onthulde de Palestijnse Autoriteit in welke mate zij de boyctacties van de BDS beweging negeren. Volgens een bericht van de Palestijnse Autoriteit komt maar liefst 70 procent van de invoer uit Israël, voor een totale waarde van ca. 3,5 miljard dollars!

Buycott IsraelHierbij moet opgemerkt worden dat Israël in het algemeen de invoer van consumptiegoederen naar de PA helemaal niet beperkt en dat bovendien de Israëlische producten in de Palestijnse winkelrekken moeten concureren met goederen uit Arabische landen en Europa, alsmede van de PA. Integendeel, het is de Palestijnse consument zelf die de vraag naar Israëlische goederen in de PA opdrijft, aldus de Palestijnse handelaren.

Volgens de handelaren, verkiezen de consumenten in de Palestijnse Autoriteit bij voorkeur voor Israëlische producten, omdat ze denken dat ze van hogere kwaliteit zijn dan de goedkopere lokale producten of producten uit Arabische landen. In Israël gemaakte producten worden in de volksmond geprijsd en consumenten geloven dat ze waar krijgen voor hun geld bij de aankoop van ‘blauw-witte’ producten.

In een interview met de Palestijnse dagblad Al-Quds, zei Salah Haniyeh, directeur van de PA Consumentenautoriteit, dat de PA bewoners geen grote spaarders zijn. “De uitgaven van de Palestijnen zijn de belangrijkste reden voor het negatieve saldo van de betalingen van de Autoriteit,” zei hij. Terwijl de PA economie sterk zou worden verbeterd indien de Palestijnen enkel locale producten zouden kopen, zei hij dat hij hun terughoudendheid begreep om dat te doen, omdat in de PA gemaakte producten over het algemeen van slechte kwaliteit zijn.

bds-fail04aGaza, 18 juli 2013. Hamaspremier Ismail Haniyeh:
“Leef gezond! Eet meer Israëlische yoghurt!”

Ah ja, die boycot door de Europese Unie van Joodse producten die uit de ‘bezette gebieden’ afkomstig zouden zijn… maar hoe zit het in die bezette gebieden zelf? Daar vinden ze alles wat door Israëliërs wordt geproduceerd erg lekker. Bekijk deze plaatjes waar Hamas premier Ismail Haniyeh zijn Gazaanse kinderen eigenhandig vol lepelt met Israëlische yoghurt! 🙂


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ A Report: Palestinians Prefer to Buy ‘Blue and White’ – According to a PA report, 70% of the PA’s imports were from Israel, with imports worth $3.5 billion entering the Authority from Israel; door David Lev [lezen]
  ♦ BDS Activists Slam Abbas for Not Boycotting Israel – Palestinian Authority chief Mahmoud Abbas said that the PA did not support boycotts of Israel – to the chagrin of the BDS ‘establishment’; door David Lev [lezen]

Een gedachte over “Boycot-Israël beweging gefrustreerd: Overgrote meerderheid Palestijnen verkiezen Israëlische producten

 1. *Buitenlandse investoren in de Israelische stockmarkket zijn verdriedubbeld
  *Export alleen al naar de EU is gestegen met 5%.
  *Topartiesten staan aangemeld om op te treden!
  *Export naar Arabische/Moslim landen loopt als een trein.

  De arme BDSS’rs, je zou bijna medelijden met ze krijgen…..meer woorden dan daden.

  En zo hoort het ook. Gelukkig laat het overgrote deel van de mensen zich niet gek maken door een groepje gefrustreerde haatzaaiers met het verstand op nul!

  Like

Reacties zijn gesloten.