Hongaarse Joden boycotten 70ste Holocaust herdenking van de massale deportatie van juni 1944

Laatst bijgewerkt: maandag, 10 februari 2014 om 12u59'

De belangrijkse Joodse organisaties van Hongarije hebben voor een boycot gestemd van de officiële Holocaust herdenkingen die verder op het jaar worden georganiseerd totdat meer duidelijkheid wordt gecreëerd omtrent de rol van de burgerbevolking bij de deportatie en moord door de nazi’s van de Hongaarse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Hongaarse Joodse Congregatie’s Associatie heeft besloten om weg te blijven van de evenementen die de 70ste verjaardag markeren van de dramatische gebeurtenissen van juni 1944, toen op enkele weken tijd ca. 437.000 Joden werden gearresteerd en naar het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau werden gezonden en vermoord vooraleer het kamp in Januari 1945 werd bevrijd.

Leiders van de Joodse Associatie zeggen dat de groep verscheidene klachten heeft geformuleerd evenals plannen van een Holocaust monument en herdenkingscentrum in Boedapest heeft verworpen.

Bijna zeventig jaar sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, heeft het antisemitisme andermaal een nieuw dieptepunt bereikt in Hongarije, dat met een gemeenschap van ca. 100.000 Joden vandaag, één van de grootste Joodse gemeenschappen in Europa is. De Joodse leiders vinden dat het land nog steeds geen rekenschap heeft afgelegd omtrent haar oorlogsverleden.

Hongarije2aBoedapest, Hongarije, vrijdag 14 december 2012. Tijdens een anti-Zionistische demonstratie voor het Hongaarse Ministerie van Buitenlandse Zaken stak het Hongaarse parlementslid Balazs Lenhardt een Israëlische vlag in brand. Andere demonstranten krijsten hysterisch “Vuile Joden!” en ook “Keer terug naar Auschwitz!” Maar zeg niet dat het antisemieten zijn want het was tegen Israël en tegen de Zionisten dat er werd gedemonstreerd. Hypocrieten.. 😦


Bronnen:

 1. Ynet News:
  ♦ Hungarian Jewish group threatens boycott of official Holocaust events – Mazsihisz, Hungarian Jewish Congregations’ Association, says will stay away from Holocaust commemorations unless they more clearly show the role of local citizens in Nazi deportation and killing of Hungarian Jews [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Hungary’s Jews to boycott state Holocaust ceremonies – Main umbrella group will stay away from commemorations unless government addresses community concerns; PM promises response [lezen]

5 gedachtes over “Hongaarse Joden boycotten 70ste Holocaust herdenking van de massale deportatie van juni 1944

 1. Burgers van de meeste Oost-Europese landen hebben meegedaan aan die jacht en moordpartijen op Joden : Ukraine , litouwen en nog veel meer : zelfs de Roemenen ,eigenlijk iedereen daar : zoek maar eens op t net , hopen vindt men daarover
  Nu nog schreeuwen ze daar van rotjoden etc .Echte Farizeeers zijn het
  Volgens mij wordt het hoog tijd dat de Joden ophouden met vriendelijk te zijn tegenover hun beulen : geef er een lap op !!!

  Like

 2. Alle Joodse organisaties zouden weg moeten blijven van de hypocriete herdenkingen maar zelf waardige & respectvolle herdenkingen organiseren waar mensen als Ashton & vrienden géén bühne krijgen om de Joodse volkerenmoord ‘weg te klikken en te vervangen met de term ‘alle slachtoffers.

  Op de Joodse herdenkingen zijn dan alle mensen welkom die inderdaad de vermoorde Joden willen herdenken en niet een stelletje hypocrieten die ‘verplicht hun mond bewegen met voor hen onbeduidende woorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.