Peiling: Meerderheid van de Israëliërs voor het behoud van de ‘nederzettingen’ [Ulrich J. Becker]

maaleh2aMaaleh Adumim in Samaria voorbij de Groene Lijn

Het 10e Israëlische televisiekanaal zond gisteren (5 februari 2014) een actuele peiling over het thema “nederzettingen” uit. Volgens de peiling zou in een referendum 51,6% tegen de ontruiming van “nederzettingen” stemmen, 33% voor.

Nee, hier werd zelfs niet eens gevraagd naar “nederzettingenblokken”, maar in het algemeen naar het ontruimen van “nederzettingen”. Zodoende is – ondanks alles wat men ons steeds opnieuw graag wil vertellen over “de Israëli´s” en de “belangen van de Israëli´s” en de “wensen van de Israëli´s” – de absolute meerderheid tegen het ontruimen van “nederzettingen”.


settle01

Een andere vraag was of de “nederzettingen” Israëls veiligheid verbeterd zouden hebben. Op deze vraag antwoordde 45% dat de veiligheid van Israël door de “nederzettingen” verbeterd werd. 23% antwoordde dat de veiligheid van Israël door de “nederzettingen” verzwakt werd en 22% antwoordde dat de veiligheid van Israël door de “nederzettingen” noch verzwakt noch verbeterd werd. Zodoende ziet 67% geen verzwakking van Israël door de “nederzettingen”…

settle02

Alle Israël-critici in Europa en de wereld zouden nu toch moeten weten (en het liefst ook uitspreken) dat als zij ophitsen tegen de “nederzettingen”, deze als grootste onheil en probleem van de wereld voorstellen zonder welke Israël veiliger zou zijn en dat de meeste Israëli´s deze ook liever kwijt zouden zijn enz., dat ze in geen geval namens de Israëli´s spreken. Integendeel, ze treden aan tegen de Israëlische meerderheidsopinie en de Israëlische belangen.

door Ulrich J. Becker


Bronnen:

  1. ARO1 – Israel, der Nahe Osten & der Rest der Welt:
    ♦ Neue Umfrage in Israel: Mehrheit wuerde bei einer Volksabstimmung gegen Siedlungsraeumungen stimmen. Und: ‘Die Siedlungen machen Israel sicherer’; door Ulrich J. Becker [lezen]
    ♦ in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron als “Nieuwe peiling in Israël: Meerderheid zou bij een referendum tegen het ontruimen van de “nederzettingen” stemmen. En: “De nederzettingen maken Israël veiliger.” [lezen]