Laat de Joden toch eens met rust; hebben jullie nu echt niks anders te doen? [Ronn Torossian]

senegal02Dakar, Senegal vandaag anno 2014. Nee, geen Palestijnse stenengooier maar wel een Senegalese, in uniform blijkbaar. Die heeft wellicht teveel naar Hamas TV en Pal TV gekeken. Zoveel is wel zeker. Waarschijnlijk hoopt deze stenengooier er ook zo makkelijk mee in het nieuws te komen als de Palestijnen…

hugo3Verschrikkelijke taferelen vinden momenteel plaats in Senegal en The New York Times, CNN, BBC en het grootste deel van de media in de wereld bericht er niet eens over. Brute pech voor de slachtoffers. Want, er komen nu eenmaal nergens Joden voor in het verhaal en dan heeft het ook totaal geen enkele nieuwswaarde voor het Westen…

800.000 moslims in Senegal zijn reeds uit hun huizen gevlucht, wijdverspreid worden er vreselijke bloedbaden aangericht en massaal geplunderd, waardoor de hele moslimnatie van het land zichtbaar in gevaar wordt gebracht.

Volgens een verslag van Associated Press “Werd een moslim die uit een vrachtwagen viel al snel vermoord door de locale maffia. Moslim vrouwen die niet op de vrachtwagens raakten, trachten hun kinderen te overhandigen aan vreemden aan boord van de voertuigen. Hele wijken zijn verlaten en moslims die niet weg kunnen verbergen zich binnen moskeeën die nog niet in vuur en vlam werden gezet of vernietigd werden door een woeste meute.”

Deze verschrikkelijke taferelen vinden plaats in Senegal – en The New York Times, CNN, BBC en het grootste deel van de media in de wereld berichten er niet eens over. Totdat ik dit weekend een willekeurig nieuwsbericht las, was ik daar ook niet van op de hoogte, ondanks het regelmatig lezen van talloze mediabulletins. Hoe kan het dat het leven van moslims zo goedkoop is?

En in januari 2014, was er een bericht van de Verenigde Naties dat razende meutes in het westen van Myanmar minstens vier dozijn mensen hebben afgemaakt, voornamelijk moslims, uit raciale vooroordelen. Wanneer moslims of boeddhisten andere moslims doden heeft dat dan geen enkele nieuwswaarde? Of het nu in Myanmar of Senegal, Syrië, Egypte of ergens anders in de wereld is waarin moslims worden gedood, is er in het algemeen maar bitter weinig aandacht voor.

Geen veroordelingen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en ook geen eindeloze ‘vredesmissies.’ Geen flottieljes van zelfbenoemde filantropen. Geen John Kerry die buitenlandse boycots aanmoedigt en geen langharige linksen met een bandana die persberichten uitzenden of chaos creëren. Als het gaat om Israël hanteren deze ‘dappere zielen’ een dubbele standaard en eisen ‘rechtvaardigheid.’ Het klinkt gewoon allemaal zo absurd.

In Senegal kunnen linkse verslaggevers niet dezelfde culturele ervaringen opdoen zoals ze dat wel kunnen in Israël. Ze kunnen zeker niet het hele ‘oorlogsgebied’ bestrijken en ’s avonds terug naar een geweldige stad komen om te genieten van sushi of alle andere luxe van het lekkere luileven in Israël. Natuurlijk, ondanks de hype en bias, verkeren journalisten zelden of nooit in gevaar zoals ze dat bv. wel zijn in Senegal of in andere landen waar moslims worden gedood.

Senegal heeft heeft een bevolking van ca. 13 miljoen mensen en deze maand werden twee mannen veroordeeld tot zes maanden opsluiting voor de misdaad van het onderhouden van een homoseksuele relatie. Ondanks al deze problemen blijft het oorverdovend stil.

Stel je voor dat een van deze problemen zich voordeden in Israël, dan zou elke nieuwszender wereldwijd eindeloos kritisch berichten over Israël. Misselijkmakend. De onnodige media-aandacht op Israël is gewoon van antisemitische oorsprong. Er is een krankzinnige obsessie om Israel te dwingen om compromissen te sluiten – Laat Israël gewoon toch eens met rust en laat hen leven.

Joden zijn altijd al het voorwerp van vooringenomenheid en een dubbele standaard geweest, en vandaag is dat de Joodse staat dat een gemakkelijk doelwit is voor diegenen die zich tot de Joden willen richten. In de film Defiance, over Joodse partizanen tijdens de Holocaust, is er een scène waarin een Jood smeekt van G-d “Alstublieft, kiest u toch eens een ander volk! We hebben geen bloed meer over, dus kies dan toch een ander volk.”

Inderdaad, het zou leuk zijn als de wereld eindelijk de Joden met rust zou laten.

Moslimbloed en dood en zeker geen moslimrechten, tellen blijkbaar niet in Senegal, in Myanmar of ergens anders. John Kerry, waarom ga je niet wat van deze problemen oplossen en niet opnieuw Israël bezoeken terwijl deze veel meer dringende problemen honderdduizenden moslims aangaan?

Doet eens alsof er 8 woningen van moslimterroristen worden vernietigd in Israël. Je zou het over niets anders meer kunnen hebben.

Laat de Joden met rust.

door Ronn Torossian
De auteur is CEO van het bedrijf 5WPR

MyanmarMyanmar: stop met moslims te vermoorden


Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Leave The Jews Alone – Muslims are being slaughtered in many countries. Kerry, why not put your efforts there?; door Ronn Torossian, CEO of 5WPR [lezen]

Een gedachte over “Laat de Joden toch eens met rust; hebben jullie nu echt niks anders te doen? [Ronn Torossian]

Reacties zijn gesloten.