Israëlische veiligheidsdienst verijdelt Palestijnse aanslag op Joodse bruiloft in westelijk Jeruzalem

jewish-wedding2Jeruzalem, 22 mei 2013. Zowat 25.000 ultra-orthodoxe Joden van de Belzer Chassidische Dynastie wonen het Joodse huwelijk bij van Hannah Batya Penet en rabbijn Shalom Rokach [bron].

De politie heeft vier Palestijnen uit Oost-Jeruzalem gearresteerd die een terreuraanslag voorbereidden. De mannen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar worden er van beschuldigd in een grote bruiloftszaal in Jeruzalem een bloedbad met machinepistolen te willen aanrichten onder de bruiloftsgasten. Volgens informatie van het openbaar ministerie waren ze van plan zich als ultraorthodoxe Joden te verkleden om niet verdacht te lijken en zo de zaal met 1500 gasten binnen te komen.

Terroristen van HamasHet openbaar ministerie van Jeruzalem heeft een aanklacht ingediend tegen de vier leden van de vermoedelijke terreurcel. Het kwartet blijft voorlopig in voorarrest. De aanklacht luidt “samenzwering met de vijand in oorlogstijd”. Volgens de informatie hadden de daders Arabisch-nationalistische motieven en wilden zij Palestijnse terreurorganisaties ondersteunen in de strijd tegen Israël.

Volgens de onderzoekers werd de aanslag in december 2013 gepland en voorbereid. Een van de daders kende de weg in de Nof-bruiloftszaal, omdat hij daar vroeger gewerkt had. De zaal in de Joodse wijk Har Nof in westelijk Jeruzalem werd uitgekozen, omdat men daar veel slachtoffers kon maken. De terroristen kochten van een wapenhandelaar voor ongeveer omgerekend € 10.000,- bijzonder kleine modellen UZI-machinepistolen, die goed te verbergen zijn. Hoe de politie de daders op het spoor kwam, maakten de veiligheidsautoriteiten niet bekend.

Gilad Pinchas, de baas van de bruiloftszaal, toonde zich in een interview met de “Jerusalem Post” dankbaar en opgelucht over de verijdeling van de aanslag. “Nof is een plek om feest te vieren. We hebben strenge veiligheidsmaatregelen en we zullen alles blijven doen wat in onze macht ligt om ervoor te zorgen dat Nof veilig blijft voor al onze bijeenkomsten en al onze gasten.”

jew-terroristEén van de vier Palestijnse terroristen wordt door IDF soldaten afgevoerd


Bronnen:

 1. Israel Heute:
  ♦ Terroristen planten Anschlag auf jüdische Hochzeitsfeier – Die Polizei hat vier Palästinenser aus Ost-Jerusalem verhaftet, die einen Terroranschlag vorbereiteten. Den Männern im Alter von 19 bis 21 Jahren wird vorgeworfen, dass sie in einem großen Hochzeitssaal in Jerusalem ein Blutbad mit Maschinenpistolen anrichten wollten [lezen]
  ♦ in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron als “Terroristen planden aanslag op joodse bruiloft” [lezen]
 2. I-24 News:
  ♦ Jerusalem court charges four Palestinians over planned terror attack – Men planned to carry out shooting attack at wedding hall. Three settlers charged with attack on Palestinians [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  ♦ Terror cell charged with planning attack on wedding hall – Men planned to enter Bayit Vagan wedding hall in haredi dress, carry out shooting attack with mini Uzi guns; door Yonah Jeremy Bob [lezen]
 4. United With Israel:
  ♦ Israeli Security Prevents Jerusalem Massacre – Israeli security prevented a massacre in Jerusalem that was planned for a packed wedding hall by Palestinian-Arab terrorists [lezen]

3 gedachtes over “Israëlische veiligheidsdienst verijdelt Palestijnse aanslag op Joodse bruiloft in westelijk Jeruzalem

 1. Ja, een aanslag op een Joodse bruiloft in Jeruzalem gaat dus écht alléén over het verkrijgen van die beroemde eigen staat en helemaal niet over Jodenhaat.

  Dit is dus het resultaat van het Arabisch Palestijnse educatieve programma, volledig gesteund door het democratische Europa.

  Like

 2. Aldus hebben de Palestijnse leiders Mahmoud Abbas en Ismail Haniyeh er weer vier waarachtige ‘helden’ bij waarvoor ze de onvoorwaardelijke vrijlating kunnen eisen in ruil voor niks. Dat zal iets voor de volgende onderhandelingsronde worden. Let op mijn woorden. 😦

  Like

Reacties zijn gesloten.