Geen nieuwswaarde in het Westen: Israëlische soldaten slopen een Joods huis in Samaria [in beeld]

house05Een prachtige Joodse eengezinswoning in Samaria wordt door het IDF met de grond gelijkgemaakt. Zonder verwittiging, zonder vorm van proces, inboedel op straat gegooid en gezin gebroken achtergelaten. Geen nieuws in het Westen. Ook geen bedankje van John Kerry. EU-barones Catherine Ashton geeuwt verveeld. Belgen en Nederlanders weten van niks. Wat kan het hen tenslotte allemaal nog schelen? “’t Zijn toch maar Joden?” 😦

En de Palestijnen? Die weten het ook niet eens of negeren compleet, dat een Joods huis van de kaart werd geveegd speciaal voor hen als ‘gebaar van goede wil’ van Israël. Mahmoud Abbas denkt: “Bon, nog een half miljoen Joodse huizen af te breken, we zitten op koers…” Euh, dus als niemand weet dat dit heeft plaatsgevonden… is er dan uberhaupt wel iemand in de wereld die begrijpt wat het doel en het nut van die afbraak is geweest? Waarom een aardig Joods gezin dit offer moest brengen om groezelige politieke motieven die zich afspelen ver boven hun hoofden heen?

house06

Requiem voor een Joods Huis in het Land van Israël

Woensdag, 5 februari 2014. Israëlische soldaten slopen een Joods Huis in Samaria (op de Westelijke Jordaanoever). Alvast één “obstakel voor de vrede” werd opgeruimd. 😦

Voorbij de Groene Lijn wonen, al naargelang de bronnen, ca. 550.000 Joodse mensen. Mahmoud Abbas wil geen Joden meer in zijn toekomstige staat ‘Palestina’. Om John Kerry te plezieren en Abbas aan de onderhandelingstafel te houden, worden er in de betwiste gebieden om de haverklap Joodse woningen afgebroken als ‘gebaar van goede wil’ van de zijde van Israël. We wachten al een half jaar vergeefs op een ‘gebaar van goede wil’ van Mahmoud Abbas dat er nooit zal komen…

Wie een idee wil krijgen hoe een eventuele terugtrekking van de Joodse ‘nederzettingen’ van de West Bank er zal uitzien, moet deze beelden (11 foto’s plus 1 video) maar eens goed tot zich laten doordringen en zich trachten te realiseren wat er gaat gebeuren als je deze ene afbraak x een half miljoen zou vermenivuldigen. De chaos, het verdriet en de totale ontreddering die dat teweeg zou brengen is niet te overzien. Een echte humanitaire ramp dient zich aan.

house11

Een bericht van miserie:

“Afgelopen week werd het huis van onze vrienden in Samaria, het Hartland van Israël, gesloopt. Het stond op officieel “No Man’s land”. De bouw, zo’n drie maanden geleden, had ruim 150.000 dollar gekost. Als gebaar van ‘goede wil’ naar de Amerikaanse minister John Kerry werd het gesloopt. Ongelooflijk hoe krom dit alles is: de valse, leugenachtige, moorddadige tegenstander wordt ongemoeid gelaten, terwijl de eigen de regering zijn onderdanen uit hun huizen zet en van hun land verjaagd. Hartverscheurende taferelen in het Hartland van Israël.

Het bijgaande filpje (onderaan) toont de destructie van een huis van een van de settlers. Een afschuwelijk tafereel, zeker als je enkele van deze mensen persoonlijk kent. Het heeft woensdag plaats gevonden en is geheel buiten de media gebleven. Het huilende dochtertje kwam van school terug en vond het prachtige huis verwoest. De moeder is pianolerares en speelt, de dissonanten laten haar gevoelens horen. Wat een ongerijmdheid. De Arabieren bouwen ongeremd illegaal, de regering doet niets. De settlers doen het zelfde en hun huizen worden door hun eigen regering gesloopt. De blackmail vanuit de USA en de UE mist zijn uitwerking niet.”

house12
house13

house14
house07

house
house08
house09
house10

Videoverslag van de bouw en afbraak van een Joods Huis

10 gedachtes over “Geen nieuwswaarde in het Westen: Israëlische soldaten slopen een Joods huis in Samaria [in beeld]

 1. Niet te bevatten ik heb medelijden met de mensen die daar woonden, het IDF moet niet teveel gaan lijken op de Joodsche Raad van 40-45, waardeloos!!

  Like

 2. Zo zie je maar dat je zelfs je ”vroede vaderen” niet kunt vertrouwen :allemaal politiek gekonkel ,en dit blijkt zelfs in Israel zo te zijn

  Like

 3. Hartverscheurend.
  Al lezend gingen mijn gedachten terug naar een eerder verschenen weblog op Never Be Silent: http://neverbesilent.org/nl/2012/12/afscheidsspeech-verenigde-naties/.
  Wat zou dit scenario mooi zijn, als het met spoed werkelijkheid zou worden. Wanneer de president van Israel, Benjamin Netanyahu, tijdens een met spoed geregelde zitting van de VN te kennen zou geven dat de regering per direct haar lidmaatschap opzegd. Dat zij niet meer handelt overeenkomstig de wensen van de volken, maar dat Israel zijn heil en hulp verwacht van de God van Abraham, Izaak en Jacob.
  Dat er weer recht en gerechtigheid voor het volk Israel zal heersen in het land Israel! En Shalom!

  Like

 4. Ongelooflijk en hartverscheurend. Wat goed om hier op zo’n indringende manier aandacht aan te schenken. Ik zou willen dat alle lezers via http://honenu.org/ ook financieel van zich lieten horen, al is het maar met een paar euro. Je laat daarmee zien dat je achter ze staat!

  Like

 5. Ik vind dit zo verschrikkelijk! En waarvoor? Deze mensen zijn helden in mijn ogen! Velen van hen verlaten hun luxe leven om in eenvoud te gaan wonen en werken en leefgemeenschappen op te bouwen in het land dat G-d hen heeft beloofd, maar ook door de vergadering der volkeren op 24 juli 1922 aan hen is toegewezen. Met eigen handen bouwen ze vaak hun huizen op en stoppen er al hun zuur verdiende spaargeld in. En dan wordt dit door de eigen regering, door hun eigen Joodse broers en zussen, vernietigd!

  Hoe anders vergaat het de ‘Palestijnen’ in hun ‘vluchtelingenkampementen’ (zie https://www.youtube.com/watch?v=Ac2DDR6zlFA).

  Like

 6. Wat een goed scherp artikel! Inderdaad: wat voor zin heeft een dergelijke actie als het amper bekend wordt gemaakt zowel in Israël als in het buitenland? Kijkend naar de explosieve bouw van Palestijnse kant, met expres niet afgemaakte huizen, hoop ik dat de Israëlische regering een positiever beleid gaat voeren ten aanzien van haar eigen mensen.
  .

  Like

 7. Goed en scherp artikel! Hopelijk komt er veel reactie op, ook naar de Israëlische regering toe.

  Like

Reacties zijn gesloten.