VN en EU sponsoren opleiding Palestijnse terroristen: van de wieg tot in het graf +video

kinder-terror2

“Omwille van Allah houden wij van de dood net zoveel als onze vijanden houden van het leven,” vertelde Hamas-premier Ismail Haniyeh aan duizenden jonge Palestijnen vorige week tijdens een diploma-uitreiking als afsluiting van een Hamas jongerenkamp in het Yarmouk stadion in de Gazastrook. Haniyeh en andere hoge Hamas-functionarissen spoorden de jonge “afgestudeerden” niet alleen aan om Israël te vernietigen, maar ook om hun strijd over de hele wereld uit te dragen.

rashitReem Saleh Al-Riyashi, 22 jaar oud, was de eerste vrouwelijke zelfmoord-bommenlegger. Zij blies zichzelf en 4 Israëli’s in de lucht op 14 januari 2004. Op de voorgrond haar dochterje Duha

“Deze generatie, als Allah het wil, zal Israël overwinnen,” zei Hamas minister van Binnenlandse Zaken Fathi Hammad. “Laat ik U feliciteren met Uw toekomstige overwinning en vernietiging van Israël”, vervolgde Hammad. “Zoals ik gisteren al zei, ze hebben nog slechts acht jaar te gaan. We bidden voor Allah, dat hij uit jullie midden leiders en martelaren zal kiezen, niet alleen in Palestina, maar over de hele planeet aarde, zodat de oproep tot Jihad over de hele wereld zal gaan en de hele wereld de religie van Allah zal omhelzen.”

De jongerenkampen met de naam ‘pioniers van de bevrijding’ worden beheerd en aangestuurd door de ministeries van Onderwijs en Binnenlandse Zaken van het Hamas-regime. Zo’n 13.000 jongeren uit de hoogste klassen van het middelbaar onderwijs hebben deelgenomen aan dit trainingskamp dat een week duurde, in vergelijking met 5000 vorig jaar toen het programma werd gelanceerd, aldus Israëlische bronnen die ook kennis hebben over de inhoud van dit soort programma’s.

Het korps van instructeurs bestaat voornamelijk uit actieve leden van Hamas-veiligheidsdiensten en het leerprogramma bevat wapentraining, eerste hulp, zelfverdediging, oefeningen in marcheren en zogenaamd ‘veiligheidsbewustzijn’ trainingen, voor het identificeren van Israëlische spionnen. “Zet voort wat je begonnen bent in het kamp”, moedigt Hamas minister van Onderwijs Osama al-Mazini aan. “Leer uit het hoofd wat je hebt gehoord en gezien in het kamp en pas het toe op het slagveld als je de vijand ontmoet.”

De bijdrage laat duizenden jonge Palestijnen zien, gekleed in het zwart en in formatie staand als zij luisteren naar de hoge Hamas-officials die hun aanmoedigen te sterven in de strijd tegen de Zionistische vijand. Later in de clip zien we de geslaagden militaire oefeningen uitvoeren zoals we vaker zien in terroristische trainingsvideo’s, inclusief klimmen over muren, slingeren over een klimrek en springen door in brand staande objecten. Zij houden ook raketwerpers vast en geweren.

“Niets verwacht je hier dan enkel gedood worden of verder te gaan”, verklaart een geslaagde. “Onze boodschap voor de Zionistische vijand overal en op elk tijdstip is dit: Je zult nooit genieten van een plezierig leven in ons geliefde thuisland. Wij, de zonen van de Futuwwa kampen, zullen je tegenmoet treden op elke heuvel, in elk dal en op elke weg.”

Omar Dawabha, een leerling uit het elfde leerjaar die ook deelnam aan de training, werd aangehaald op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamas waarop hij vertelt: ”Ik heb geleerd hoe ik onze rechten en beginselen kan beschermen”. Een andere student, Mohammed Abu Nar, bracht de Al Aqsa Moskee in Jeruzalem in als afsluiting van de ceremonie: “Wij zijn de pioniers van de bevrijding, wij komen om je te zuiveren van de Zionisten.”

door Elhanan Miller

in een vertaling van E.J. Bron


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ 13,000 teens complete Hamas training camps to emulate ‘suicide martyrs’ – Numbers more than double in second year of Gaza’s ‘Pioneers of Liberation’ program; females also trained; door Elhanan Miller [lezen]
  ♦ ‘Annihilate Israel,’ Hamas leaders urge Gaza teens – In video of camp graduation ceremony, top officials urge young Palestinians to keep fighting Zionists, carry jihad across the world; door Lazar Berman en Elhanan Miller [lezen]
  ♦ in een vertaling uit het Engels door Guus Velraeds voor E.J. Bron als: “‘Vernietig Israël,’ moedigen Hamasleiders tieners in Gaza aan.” [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Gaza’s teens prepare for battle with Israel – Hamas trains its youth for next fight against Israel with teen boot camp teaching how to shoot rifles, crawl under barbed wire, jump through burning tires. ‘Will know how to overcome Israeli army’ says 15-year-old student [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • 13.000 Gazaanse kinderen voltooiden opleiding tot ‘zelfmoordmartelaar’ in Hamas’ trainingskampen [lezen]
 • Vredesproces: Intussen brengt Hamas zijn scholieren guerilla tactieken en militaire drill bij [lezen]

Een gedachte over “VN en EU sponsoren opleiding Palestijnse terroristen: van de wieg tot in het graf +video

 1. Op woensdag 14 januari 2004, blies Reem Saleh Al-Riyashi zichzelf op bij de grensovergang Erez, en trok vier Israëlisch mee de dood in. Riyashi was een goed geschoolde meid en kwam uit een goed gesitueerde familie. Op het moment dat zij de aanslag uitvoerde was haar zoontje Obediah drie jaar oud en haar dochtertje Duha 18 maanden. Direct na de aanslag liet de Al-Aqsa Martelarenbrigade middels haar woordvoerder een persbericht uitgaan dat de aanslag een gezamenlijke operatie was met Hamas, o.l.v. Sjeik Ahmad Yassin.
  De eerste tekenen dat Al-Riyashi gedwongen was tot het plegen van deze aanslag kwamen naar buiten tijdens het interview die haar broer Yusuf gaf aan de Arabische media. Hij zei tijdens het interview letterlijk, “geen enkel lid van mijn familie heeft een verklaring waarom mijn zus deze aanslag vrijwillig uitvoerde. Ik en mijn familie steunde en steunen alleen de vrede, niet dit soort geweld en aanslagen. Ik en mijn familie accepteerde en zullen nooit accepteren dat vrouwen zulke dingen doen. Dit is gewoon niet goed”.
  Na het interview met Yusuf was de Arabische media, in het bijzonder de Egyptische niet mals met haar kritiek aan het adres van Hamas en Sjeik Ahmad Yassin.
  Ook het afscheidswoord van Riyashi in haar videoboodschap was duidelijk. Zij bezigde woorden die absoluut niet in overeenstemming waren met haar levensopvatting en die van haar familie. Zo zei zij, “sinds mijn dertiende droom ik dat mijn lichaam dodelijke scherven zal dragen voor de zionisten”.
  En kijk eens naar de namen die zij aan haar kinderen gaf. Zo gaf zij haar zoontje de naam, Obediah. Dit is een hebreeuwse naam en betekend: diender van God.
  Haar dochtertje gaf ze de naam, Duha. Dit is een Arabische meisjesnaam en betekend: glorieuze ochtend. Dit is het ochtendgebed “Soerat ad-Duha”, de Sura 93 uit de Koran en bestaat uit elf aya’s.
  Als je met deze feitelijkheden, de Sura 93 met veel aandacht leest kan er geen andere conclusie zijn dan dat Riyashi ook slachtoffer is van een stel radicalen psychopaten.

  Het mag dan ook geen toeval heten dat Ahmad Yassin in de ochtend van maandag 22 maart 2004, bij het verlaten van de mosc door het IDF werd geliquideerd. Dat daarbij twee van zijn lijfwachten en een zestal omstanders omkwamen was een onvoorziene gebeurtenis, niet meer en niet minder.

  Like

Reacties zijn gesloten.