Waarom probeert iedereen Israël bang te maken ? [Caroline Glick]

dry-kerry

“Pogingen om een boycot op te leggen aan de Staat Israël zijn immoreel en onrechtvaardig. Bovendien schieten zij hun doel voorbij. Ten eerste beschadigen zij de zaak van de Palestijnen die zullen volharden in hun onverzoenlijke standpunten en aldus de vrede verder wegduwen. Ten tweede zal geen enkele druk mij dwingen om toe te geven op de vitale belangen van de Staat Israël, in het bijzonder de veiligheid van Israël’s onderdanen.” [Premier Benjamin Netanjahoe, 2 februari 2014 – bron]

De Israëlische minister van Financiën Yair Lapid (plaatje rechts) gaf woensdag een beangstigende toespraak. Aan het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies (INSS) waarschuwde Lapid dat als we niet het kader voor de onderhandelingen accepteren van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry (cartoon  hierboven), dat dan de Europeanen ons geld gaan afpakken.

Israëlische minister van Financiën Yair LapidLapid beweerde dat de economische toekomst van Israël afhankelijk is van overgave van Jeruzalem, Judea en Samaria aan de PLO. Als we dat niet doen, zei hij, zal de EU haar economische associatieovereenkomst met ons verbreken. En een dergelijke stap van Europese kant zal leiden tot ernstige schade aan onze economie.

Volgens Lapid: “Als de onderhandelingen met de Palestijnen vertragen of mislukken en we komen in de realiteit van een Europese boycot, zelfs een zeer partiële, zal de Israëlische economie krimpen, de kosten van levensonderhoud zullen stijgen, in budgetten voor onderwijs, gezondheidszorg, welzijn en veiligheid zal worden gesneden en veel internationale markten zullen voor ons worden gesloten”.

Anderzijds, als we Jeruzalem, Judea en Samaria opgeven, belooft Lapid dat we allemaal rijk worden. Het duurde minder dan 10 minuten om Lapid’s opmerkingen te ontmaskeren als volslagen onzin. De EU-delegatie naar Israël ontkent botweg dat de EU overweegt tot intrekking van de associatieovereenkomst. “Er is absoluut geen overweging in de EU om de associatieovereenkomst in te trekken. Het wordt niet overwogen”, werd in een verklaring van de delegatie gezegd.

Wat betreft de economische voordelen die Lapid beloofde die Israël zou plukken door toe te geven aan de PLO, ook hier zijn z’n beweringen bij toetsing niet houdbaar. Allereerst zal de economie van Israël door een deal met de PLO drastisch worden verzwakt, niet versterkt.

Zoals minister van Economsche Zaken, Naftali Bennett, vorige week verklaarde, zou de oprichting van een Palestijnse staat in Judea, Samaria en Jeruzalem ongekende schade aan de economie veroorzaken. Net als de de facto Palestijnse staat in Gaza zou een dergelijke staat kunnen dienen als lanceerplatform voor raketaanvallen tegen Israël. En vanuit Judea en Samaria zouden de Palestijnen de capaciteit hebben om de economie van Israël te vernietigen met slechts enkele, relatief primitieve, projectielen.

Zoals Bennett het stelt: “Stel je voor als er slechts één raket per dag viel op [Israëls technologisch centrum] Herzliya Pituah, wat dat zou doen met de economie van Israël. Als zelfs per jaar één vliegtuig, dat moest landen op luchthaven Ben-Goerion, crasht [ten gevolge van terrorisme], zou het de Israëlische economie verpletteren”.

Naast wat de Palestijnen zouden doen, is er geen reden om aan te nemen – en alle reden om het te betwijfelen – dat Europa Israël op een manier zou belonen voor het geven van haar kapitaal en kernland aan de PLO.

In opmerkingen vorige week, bedoeld om de verklaring van Bennett te weerspreken, legde minister van Justitie Tzipi Livni per ongeluk de werkelijke situatie van Israël tegenover Europa uit. In Livni’s woorden: “Een Europese boycot van [Israëlische] producten. En correct, het begint met de nederzettingen, maar zij hebben een probleem met Israël, dat gezien wordt als een kolonialistische staat, dus het zal niet alleen stoppen bij de nederzettingen, maar het zal Israël als geheel treffen.”

Zoals we in 2005 van onze ervaring met de terugtrekking uit Gaza hebben geleerd, spelen de handelingen van Israël geen rol in Europa’s perceptie van de Joodse staat. Europa zal niet ophouden om Israël als “een kolonialistische staat” te zien, zelfs als we onszelf opheffen, terug naar de wapenstilstandsgrenzen van 1949.

In de aanloop naar de terugtrekking uit Gaza beloofde Livni dat zodra Israël uit Gaza zou zijn vertrokken, haar diplomatieke positie drastisch zou verbeteren. Door de beëindiging van de zogenaamde bezetting van Gaza, betoogde ze, zou Israël zijn goede wil tonen en de Europeanen zouden stoppen ons aan te vallen en bij de VN en andere strijdperken tegen de Palestijnen onze kant kiezen.

Niet alleen is dit niet gebeurd, maar de EU weigerde te erkennen dat de zogenaamde bezetting van Gaza zelfs werd beëindigd. Tot op de dag van vandaag hekelt Europa Israël om zijn mythische “bezetting” van Gaza.

Zoals Livni per ongeluk uitlegde, wat Europa betreft is Israël’s grootte niet het probleem. Israël is het probleem. Het is waar, Israël droeg Gaza over aan de Palestijnse terroristen en verwijderde elke Israëlische burger en soldaat van het grondgebied. Maar omdat Israël nog steeds sterker is dan de terreurstaat in Gaza, is Israël nog steeds de “bezetter”.

Op dezelfde manier, als Israël zelfs Judea, Samaria en Jeruzalem volledig zou opgeven, zolang Israël sterker blijft dan de Palestijnen in deze gebieden zal Europa Israël blijven hekelen als de “bezetter”.

En aangezien de Palestijnen en hun bondgenoten Israël zullen vernietigen als het ooit minder machtig is dan zij, alleen als Israël ophoudt te bestaan, zal Europa stoppen Israël als “een kolonialistische staat” te veroordelen​​.

In ieder geval, aangezien de EU niet overweegt tot intrekking van de economische associatieovereenkomst en omdat Israël er economisch slechter van zal worden als het Judea, Samaria en Jeruzalem opgeeft, waarom probeert de minister van Financiën ons dan bang te maken? Ten eerste, hij doet het omdat iedereen het doet.

“Vrede Nu” heeft zich aangesloten bij de boycot, sancties en desinvesteringscampagne. Livni bedreigt Israëli’s zo vaak met economische ondergang dat ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken klagen dat ze buitenlanders op ideeën brengt.

In Washington heeft de regering-Obama de dreiging van Israëlische economische verwoesting toegevoegd aan zijn lijst met plagen die de Joodse staat zal overkomen als we niet ons nationale kernland aan de PLO opgeven.

In zijn opmerkingen afgelopen week op het World Economic Forum in Davos zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry: “De economische moloch van Israël is als een wonder te beschouwen …. Maar een verslechterende veiligheidssituatie en een groeiend isolement dat daarmee gepaard zou kunnen gaan, zou de welvaart in gevaar kunnen brengen”. Met andere woorden: “Leuke economie heb je daar Israël. Het zou zonde zijn als er iets mee gebeurt”.

De tweede reden dat Lapid ons bedreigt – samen met Livni, Kerry en zo vele anderen – is dat hij niets anders te zeggen heeft ter ondersteuning van het nepvredesproces. Kerry’s raamwerk voor vrede in het Midden-Oosten biedt noch iets nieuws noch iets positiefs voor het Israëlische publiek om te ondersteunen. Als Israël hem op dit pad zou volgen, krijgen we geen vrede en ook geen demografische zekerheid, nationale veiligheid en nationale welvaart.

We zullen geen vrede krijgen, omdat geen van de Palestijnse leiders in het maken van vrede is geïnteresseerd en er geen significant Palestijns kiesdistrict is dat vrede ondersteunt. Zoals minister van Strategische Zaken Yuval Steinitz woensdag zei op het INSS: “PLO-leider Mahmoud Abbas is ‘s werelds eerste antisemitisch leider”.

Steinitz preciseerde: “Er heerst in het curriculum en de kinderprogramma’s van de Palestijnse Autoriteit een wijd verspreide antisemitische ondertoon. Deze is heel duidelijk – de staat Israël en de Joden moeten worden vernietigd. Abbas financiert actief geen terreur, maar hij die de Holocaust ontkende, ontkent nu het bestaan ​​van een Joodse natie en haar recht op een staat.” In deze context zal geen enkele onderhandeling tot vrede leiden. In Steinitz’s woorden: “Er is geen vredesproces. Als een akkoord wordt gesloten met de Palestijnse Autoriteit, zal het een diplomatiek akkoord zijn, geen vredesakkoord.”En de overgrote meerderheid van de Israëli’s weet dit. En Livni, Lapid, Kerry en hun soortgenoten weten dat we dit weten. Dus alles wat ze kunnen doen is ons bedreigen.

En het eerste waar ze zich toe wendden, nadat landelijk de belofte van vrede in cafés en bushaltes was opgeblazen, was demografie. Gedurende 17 jaar heeft Links vertrouwd op een vervalste, Palestijnse volkstelling in 1997 die de omvang van de Palestijnse bevolking overdreef met 50 procent als een middel om bange Israëli’s mee te laten gaan met z’n nepvredesproces. Ook nu nog willen Kerry, Livni, Lapid en hun “fellow travelers” ons intimideren door ons voortdurend te vertellen dat de blijvende Israëlische controle over Judea, Samaria en Jeruzalem de demografische ondergang van Israël zal brengen. Maar het is niet meer mogelijk de leugen in de kern van hun betoog te negeren.

Vorige week schreef de demografiedeskundige Yoram Ettinger in Yisrael Hayom dat in Judea en Samaria joodseoodse, Israëlische geboortecijfers hoger zijn dan de Palestijnse. In 2013 was het Palestijnse geboortecijfer 2,91 kinderen per vrouw en het Israëlisch-Joodse 3,04. Vandaag maken Joden ongeveer 62-66% uit van de bevolking in Judea , Samaria en soeverein Israël. Met een meerderheid van twee staat tot één, een hoger geboortecijfer en positieve immigratiecijfers, vormt dit verre van een strategische bedreiging voor de nationale levensvatbaarheid van Israël en is de demografische situatie een van de strategische activa van Israël.

De enige bedreiging voor de demografische stabiliteit van Israël is de twee-staten- formule. Een Palestijnse staat in Judea, Samaria en Jeruzalem zou de onbeperkte immigratie van miljoenen buitenlandse Arabieren toestaan op zijn grondgebied. In plaats van het veiligstellen van de Joodse meerderheid van Israël, zou een Palestijnse staat miljoenen vijandige Arabieren plaatsen langs de rand van buitenwijken van veel van Israël’s grote steden.

Bang met hun argument van demografische catastrofe hun grip kwijt te raken op het publiek, brengen de leveranciers van de twee-staten-plan nu de dreiging van economische wurging en ondergang bij elke gelegenheid naar voren.

Ze begrijpen dat, gezien de weigering van het publiek om mee te gaan in hun fantasieën over “vredes uitkeringen”, een mix van intimidatie en politieke subversie hun enige manier is. Ze hopen dat deze twee tactieken samen premier Benjamin Netanyahu kunnen dwingen zich te onderwerpen aan Kerry’s dictaten tot Israëlische territoriale overgave.

Wat betreft politieke subversie, vorige week meldde Eli Lake op de Daily Beast dat de regering-Obama aantrekkelijk is voor gepensioneerde Israëlische veiligheidsmensen om te lobbyen tegen de regering, ter ondersteuning van het plan van Kerry om Israël de Jordaanvallei over te laten dragen aan de PLO.

Volgens hooggeplaatste defensiebronnen beperkt zich het lobbyen van de regering niet tot gepensioneerde generaals. De VS is momenteel ook dienstdoende IDF-commandanten aan het werven om namens het plan van Kerry te werken.

Het idee is om een voldoende groot kader van veiligheidsmensen bijeen te brengen ten gunste van overgave van de Jordaanvallei en het gezag van Netanyahu en minister van Defensie Moshe Ya’alon te ondermijnen, die het plan van Kerry hebben verworpen.

Behalve het bang maken van het publiek, worden de economische bedreigingen gericht op het ondermijnen van de economische leiding van het land. Tot nu toe hebben de Israëlische zakelijke leiders Netanyahu’s economisch leiderschap gesteund.

Het grootste succes van de campagne tot nu toe kwam vorige week, toen een grote delegatie van de Israëlische zakenmensen toetrad tot de groep Kerry en opriep tot de verdeling van Jeruzalem en de overgave van Judea en Samaria om economische sancties te vermijden.

Het is duidelijk dat we bij een kritiek moment aankomen.

Kerry wacht op Netanyahu om in te stemmen met zijn raamwerk. Totdat hij dat doet, zullen Kerry, zijn bondgenoten en agenten hun dreigementen en subversie opvoeren. Tot nu toe hebben Netanyahu, Bennett en Ya´aon vakkundig de leugens achter de bedreigingen belicht.

En ze moeten op deze koers doorgaan.

Zoals we hebben geleerd van Oslo en Gaza komt er niets goeds van overgave van onze rechten en ons land. En nu het gaat om Judea, Samaria en Jeruzalem is de inzet nog nooit zo hoog geweest.

door Caroline Glick

in een vertaling van E.J. Bron


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  Kerry warns of third intifada, Israel’s isolation, if peace talks break down – Israelis, Palestinians committed to talks, Kerry says; Secretary of State to meet with PM on Friday, before leaving for Geneva; door Herb Keinon [lezen]
  EU warns Israel against announcing new settlement construction plans – European governments will respond “harshly” if Israel makes announcement following 3rd Palestinian prisoner release, EU diplomat tells Channel 10 [lezen]
 2. The Times of Israel:
  EU ambassador warns Israel of isolation – Lars Faaborg-Andersen says if peace talks collapse, move to pressure the Jewish state could be led by private companies [lezen]
 3. Frontpage Magazine:
  ♦ Trying to Scare Israel – Finance Minister Yair Lapid delivered a scary speech on Wednesday. At the Institute of National Security Studies conference, Lapid warned that if we don’t accept US Secretary of State John Kerry’s framework for negotiations, the Europeans are going to take away our money; door Caroline Glick [lezen]
  ♦ vertaald uit het Engels door Vederso voor E.J. Bron als “Proberen Israël bang te maken” [lezen]

Het nieuwste boek van Caroline Glick:

The Israeli Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East

israeli-solutionA manifesto that exposes the flaws in the two-state policy of the United States toward Israel and the Palestinians and offers a direct and powerful call for Israeli sovereignty in the region.

The reigning consensus in elite and academic circles is that the United States must seek to resolve the Palestinians’ conflict with Israel by implementing the so-called two-state solution. Establishing a Palestinian state, so the thinking goes, would be a panacea for all the region’s ills.

It would end the Arab world’s conflict with Israel, because the reason the Arab world is anti-Israel is that there is no Palestinian state. It would also nearly erase the principal cause of the violent extremism in the rest of the Middle East.

In a time when American politics are marked by partisan gridlock, the two-state solution stands out for its ability to attract supporters from both sides of the ideological divide. But the great irony is that it is one of the most irrational and failed policies the United States has ever adopted.

Meer info: hier

2 gedachtes over “Waarom probeert iedereen Israël bang te maken ? [Caroline Glick]

 1. Israel is groot & zelfstandig geworden door boycots!

  Als er géén boycots tegen Israel waren geweest dan had Israel vandaag nog stééds het kleine Ementaler kaasje uit 1948 geweest….. en nog stééds het doel van de Arabieren & Europa vandaag!

  Als er géén boycots tegen Joden waren geweest dan had er vandaag de dag géén Macabiah, of Joodse Aliah geweest!

  Als er géén westers wapenboycot (ja ook v. Amerika) was geweest toen Israel werd bedreigd met uitroeing door haar Arabische buren (nee géén Palestijnse & ja, vóór ‘bezetting & settlements), dan had er vandaag géén wapen industrie in geweest die Israel heeft laten uitgroeien tot wereldmacht.

  Als resultaat van terreur, dreiging, oorlog & boycots door haar buren moest Israel altijd een verdedigings leger paraat hebben, wat dan weer resulteerde in technische snufjes (omdat in quantiteit Israel altijd het kleine jongetje uit de buurt was). Deze technische snufjes resulteerden dan weer in een industrie van ‘technische snufjes en heeft Israel laten uitgroeien tot een wereldleider in High tech & Cyber industrie

  Daar Israel door de oorlogen & boycots met veel zwaar gewonden te maken kreeg is zij gaan innoveren om deze mensen weer op te lappen. Dit heeft haar tot een wereldspeler op dit gebied gemaakt.

  Van het een komt het ander. Door de vele labo’s voor medische uitvindingen is zij ook op medisch vlak een wereldspeler geworden.

  Ik heb het nog niet gehad over voeding, bloemen, cosmetica, waterbeheer etc.etc., allemaal het resultaat van boycots en bedreigingen van Arabieren & Europeanen richting het kleine Israel.

  Ik heb het ook niet over de influx van Joden door het nimmer aflatende Europees/Arabisch Anti Semitisme.

  Met andere woorden boycots & bedreigingen hebben Israel geen windeieren gelegd, integendeel.

  Een ding is zeker, de eenzijdige dreigende taal van de Europeanen & Kerry heeft Israel wakker geschud uit haar roze droom over vrede & vriendschap.

  Men zegt dat in een crisis men zijn ‘vrienden’ leert kennen. Dit geld zowel voor mensen als landen.

  Bij Lapid & Livni en nog een paar rooie rakkers moet deze openbaring nog komen.

  Like

  1. Zal wel waar wezen meneer “een ander geluid”,maar ik koop
   toch zoveel mogelijk israëlische produkten.
   GEK HÈ ?

   Like

Reacties zijn gesloten.